PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akdeniz Diyeti


sewgi95
06-14-2011, 08:28
Akdeniz Diyeti

Tahıl, meyve - sebze, ceviz, fındık, balık, zeytinyağı ve düşük kırmızı et temelli Akdeniz diyetinin, üç ayda kalp hastalıkları riskini yüzde 15 gerilettiği kanıtlandı

AA

ABD'DE yayımlanan yeni bir araştırmaya göre, üç ay Akdeniz diyetiyle beslenenlerde kalp hastalıkları riski yüzde 15'e kadar azalıyor. Araştırma için orta derecede kalp hastalığı riski olan 212 erkek ile kadın seçildi. Bu kişiler üç ay boyunca, tahıl, meyve-sebze, ceviz, fındık, balık, zeytinyağı ve düşük kırmızı et temelli Akdeniz diyetiyle beslendi.
AKDENİZ diyetini uygulayanlar, haftada dört kez balık, haftada bir defa kırmızı et yedi. Erkeklerin günde 2, kadınların ise 1 kadeh kırmızı şarap içmesine izin verildi. Sonuçta Akdeniz diyetiyle beslenenlerin kolesterol miktarlarının yüzde 7.5 oranında azaldığı saptandı. Akdeniz diyetinin kalp hastalıkları riskini yüzde 15 oranında gerilettiği belirlendi.

seolives06
12-03-2019, 21:16
Elinize sağlık cok açıklayıcı olmuş

lazondoz
01-26-2020, 01:07
bilgi için teşekkürler

kuzeyturk
02-12-2020, 22:06
elinize sağlık

salvadorhasan
05-10-2021, 17:31
paylaşım için teşekkürler emeğinize sağlık.