PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Porto


Melancholy
05-19-2011, 16:20
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Porto


UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon, finalde Falcao'nun golüyle Braga'yı 1-0 yenen Porto oldu.

http://kralspor.ensonhaber.com/resimler/uefa_avrupa_ligi_sampiyonu_porto.jpg


10 kez Avrupa Kupaları'nda final oynayan Porto, böylelikle 7'sini müzesine götürürken genç teknik adam Villa Boas da 32 yaş 213 günle UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan en genç teknik adam oldu.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN (http://videonuz.ensonhaber.com/izle/porto-1-0-braga-uefa-avrupa-ligi-finali-hd)

PORTO ŞAMPİYON OLDU

UEFA Avrupa Ligi'nin şampiyonu Porto oldu. Dublin Arena'da oynanan maçı 44. dakikada Falcao'nun golüyle 1-0 kazanan Porto, ikinci UEFA Kupası'nı müzesine götürdü. Braga ise tarihinde ilk kez final oynama şansı yakalamıştı. Böylelikle Avrupa Kupaları'nda 10 kez final oynayan Porto, 7'sinde kupayı kaldırmayı başardı. Porto teknik direktörü Villas Boas da 32 yaş 213 günle UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan en genç teknik adam oldu.
Karşılaşmaya beklenildiği gibi Porto iyi başladı. İlk atak 7. dakikada Hulk ile geldi. Sağ kanattan çok hızlı bir şekilde ceza alanına giren Hulk'un vuruşu az farkla direğin yanından auta gitti. Genelde defansif bir oyun anlayışı çizen Braga, defansta bekleyip Portolu futbolcuların hatalarını kollar bir görüntü verdi ilk yarıda. Karşılaşmanın ilk yarısı mutlak Porto'nun oyundaki üstünlüğü ile sona ererken 44. dakikada Falcao harika bir kafa golüne imzasını attı ve Porto'yu 1-0 öne geçirdi. Sağ kanattan yapılan ortada havada adeta asılı kalan yıldız golcü ilk yarının skorunu da belirleyen golü kaydetti. Kolombiyalı futbolcu Radamel Falcao UEFA Avrupa Ligi'ndeki gol sayısını da 18'e çıkardı. Bu kupada en çok gol atan oyuncu unvanı da Falcao'nun elinde bulunuyor. Porto ilk yarıda Braga karşısında 1-0'lık üstünlük kursa da ilk yarıda sahada oynanan oyun futbolseverlere beklenen zevki vermedi.
İkinci yaır hızlı başladı. 46. dakikada karşılıklı iki atak nefesleri kesti. ikinci yarıda Hugo Ferreira'nın yerine oyuna giren Mossoro pozisyondan yararlanamazken karşı kalede de Falcao golü bulamadı. 58. dakikada kalesinden çıkan Porto kalecisi Helton'un kritik hareketleri taraftarları ayağa kaldırırken ikinci yarının özelliklerinde son bölümünde Braga'nın atakları dikkat çekti. Kalan dakikalarda Braga golü bulamayınca 1-0'lık skorla kupanın sahibi Porto oldu.
İLK KEZ FİNAL GÖRDÜLER - KUPA KALDIRAN EN GENÇ TEKNİK ADAM BOAS OLDU

UEFA Avrupa Ligi finali iki genç Portekizli teknik adamın, teknik direktörlük kariyerlerinde ilk kez kupayı kazanma mücadelesine sahne oldu. Porto'nun 17 Ekim 1977 doğumlu 33 yaşındaki teknik direktörü Andre Villas Boas ile Braga'nın 2 Ocak 1969 doğumlu 42 yaşındaki teknik direktörü Domingos Paciencia, Dublin'deki finalde takımlarının kupayı kazanması için karşı karşıya geldi. Kazanan ise 33 yaşında Boas oldu. 33 yaşındaki Villas Boas, 32 yaş 213 günle UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan en genç teknik adam unvanını da aldı.
İKİ KENT ARASINDA 47 KİLOMETRE VAR

Porto ile Braga, birbirlerine 47 kilometre mesafede bulunuyor. Bu alanda daha önceki rekor, 84 kilometre ile 1988'de UEFA Süper Kupası'nda Mechelen ile PSV Eindhoven takımları arasında oynanan karşılaşmaya aitti.Porto-Braga finali, böylece Avrupa kupaları finallerinde birbirlerine en yakın iki kentin takımının karşılaşması oldu.

2 PORTOLU FUTBOLCU DOĞUM GÜNÜNDE FİNALE ÇIKTI

Porto'da 2 futbolcu, doğum günlerinde Dublin'deki final maçına çıktı.18 mayıs 1978 doğumlu kaleci Helton ile 18 Mayıs 1985 doğumlu savunma oyuncusu Sereno, doğum günlerinde UEFA Avrupa Ligi heyecanını da yaşadı.

ensonhaber