PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : History of Islamic Medicine Kitabi - Prof.Dr.Ahmet AGIRAKCA


nullsix
05-01-2011, 16:42
Site Adı : historyofislamicmedicine.com

Kitabın Adı : History of Islamic Medicine ( İslam Tıp Tarihi )

Kitabın Yazarı : Prof.Dr.Ahmet AĞIRAKÇA

Kitap ve Site Hakkında Detaylıca Tanıtım :


İslam Tıp Tarihi - History of Islamic Medicine (http://www.historyofislamicmedicine.com/history/)
( Prof. Dr. Ahmet Ağırakça )
Türkçe ve İngilizce iki ayrı dilde

İrtibat telefonları ve Sipariş Adresi
Ahmet Ağırakça : 0 536 713 22 33
Akdem yayınları : 0 212 521 41 16 Dahili no :22 Fatma hanım


Tıp Tarihi alanında tamamen Arapça olan kaynaklara ulaşarak yapılmış yegâne çalışmadır. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İslam Medeniyeti Tarihi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın altı yıllık bir mesaisiyle ortaya çıkan bir eser olup, İslam öncesi tıp tarihinden başlayarak onbeşinci Yüzyıla kadar olan dönemi kapsamaktadır.

Eserin Türkçe yayınından sonra İngilizceye çevirisi yapıldı. Bu eserde tıp tarihinde ilk karantina, ilk bulaşıcı hastalıkların teşhisi, İlk ilacın keşfi, ilk laboratuarlar, İlk katarakt ameliyatı, ilk sezaryen ameliyatı,
İlk Kanser teşhisi, ilk tedavisi ve ilk ameliyatı Hangi tabipler tarafından ilk defa nerede nasıl yapıldığı anlatılmaktadır.

İslam Tıp Tarihi (http://www.historyofislamicmedicine.com/history/) ( History of Islamic Medicine (http://www.historyofislamicmedicine.com/history/) ) adlı eserde İslam tıbbının Avrupa tıbbına etkileri, Avrupa’da Rönesans öncesi tıbbın hangi düzeyde olduğu ve İslam tıbbından eserlerin Latinceye çevirilerinden sonra Avrupa tıbbının İslam tıbbından nasıl etkilendiği bir çok örnekle anlatılmaktadır. Eser hakkında bu alanın duayenlerinden Prof. Dr. Aykut Kazancıgil “Osmanlılarda Bilim ve Teknoloji” (İstanbul Kasım 2007, s. 51 ve s.54) adlı önemli eserinde şöyle der: “Osmanlı hekimliğinin arka planı ve gelişimi için hakikaten önemli bir kaynak, Ahmet Ağırakça’nın Türkçe’de eşi benzeri olmayan bir incelemesidir. Geniş bir birikime dayanan bu eser ayrıca ilginç bir kültür etkileşimi belgesi olarak da dikkat çekicidir.