PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : e-Okul Öğrenci ve Veli Bilgilendirme Portalı


nullsix
05-01-2011, 16:04
Site Adresi : e-okulmeb.net

İçerik : e-Okul Öğrenci ve Veli Bilgilendirme Portalı

Site Kuruluş Tarihi : Ocak 2009

Site Tanıtımı : Bir zamanlar google istatistikleri, aylık ve yıl bazda, en çok aranan kelimeler deyince,ülkemizde oyun,müzik,arkadaş vb kelimeler olurdu hep.2010 yılından itibaren Türkiye’nin internette aldığı yol bunu öylesine değiştirdi ki;google’de zirve yapan kelimeler nerdeyse tamamen değişti.

Bu kelimelerden en hızla yükselenlerinden biri de e okul.Ülkemiz,eğitim alanında internette öylesine güzel mesafeler aldı ki;bunlardan en önemlisi de e okul uygulaması. e okul sistemi (http://www.e-okulmeb.net), eğitimde bürokrasiye nerdeyse şamar vurdu! Öğretmen artık not defterine harcayacağı zamanı daha önemli hazırlıklara ayırmaya başladı.Bir tıkla öğretmen,ders başarı durumuna ulaşabilmekte.Veli öğrencisinin durumunu online takip edebilir hale geldi.Öğrencinin,velinin istediği herhangi bir belge bir tıkla eline uzatılabiliyor.Sınav işlemleri daha az masrafla yapılabilir hale geldi.Kısaca,e okul,e okul öğrenci, e okul öğretmen (http://www.e-okulmeb.net/ogretmen-girisi) neredeyse hayatımızın bir parçası haline geldi.

Öylesine önemli bir yerde ki e okul internette,e okul araması yapıldığında insanlar hangi siteye tıklayacağını şaşırır hale geldi.Onlarca e okul sitesi...Aslında 1 tane… e okul’un çok seveni olduğu gibi sevmeyeni de var! Çökertmek için,bir anda binlerce öğrenci bir araya gelebiliyor.Sahte karne taktikleri geliştirilmeye çalışılıyor.İşi o kadar zor ki MEB’in, e okul’u sürekli açık tutarak saldırılardan koruması,özellikle dönem sonlarında: Milyonlarca giriş yapılıyor bir günde.Aynı anda binlerce veli,öğretmen sonuçlara ulaşmak istiyor.Bu da ciddiyet isteyen bir iş.

Umarız,ilerleyen yıllarda e okul (http://www.e-okulmeb.net), eğitimde daha çok güzelliklere öncülük yapan,sağlıklı yürüyen bir sistem haline gelir.

Konuyla ilgili sağlıklı bilgilendirme sitelerinden birisi de e okul portalı olan : www.e-okulmeb.net (http://www.e-okulmeb.net) adresini ziyaret edebilirsiniz.