PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Real Madrid:0 Barcelona:2 Messi Clasico !


Melancholy
04-28-2011, 02:06
Messi Clasico !


"El Clasico" heyecanı bu kez Devler arenasında yaşandı, Real Madrid ile Barcelona Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında karşılaştı.. Zaman zaman sinirlerin gerildiği karşılaşmada kırmızı kartlar eksik olmadı, Barça'ya final kapısını Messi araladı..


http://www.ajansspor.com/resimv3/messi_alves_sev_270411.jpg




(Ajansspor Dış Haberler Servisi)

REAL MADRİD: 0 - BARCELONA: 2

Stat
Santiago Bernabeu

Hakem
Wolfgang Stark (Almanya)

Real Madrid
Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol, Marcelo, Alonso, Pepe, Diarra, Mesut Özil (Dk. 46 Adebayor), Ronaldo, Di Maria

Barcelona
Valdes, Dani Alves, Pique, Busquets, Puyol, Xavi, Mascherano, Keita, Pedro (Dk. 71 Afellay), Messi, Villa (Dk. 90 Roberto)

Gol
Dk. 76 ve 87 Messi (Barcelona)

Sarı kart
Dk. 40 Arbeloa, Dk. 53 Ramos, Dk. 82 Adebayor (Real Madrid), Dk. 44 Alves, Dk. 57 Mascherano (Barcelona)

Kırmızı kart
Dk. 61 Pepe, Dk. 62 Jose Mourinho (Real Madrid), Pinto (Barcelona – Devre arasında)

La Liga devleri; Real Madrid ile Barcelona 4 maçlık serinin 3. buluşmasında kozlarını Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında paylaştı.

4 maçlık “El Clasico” serisinin ilk mücadelesi ligde yapılmış ve taraflar 1-1 berabere kalmıştı. 2. randevu Kral Kupası’nda gerçekleşmiş, Real Madrid kupayı müzesine götürmüştü. Öte yandan ligdeki ilk maçı ise Barcelona 5-0 kazanmıştı.

Ev sahibi Real Madrid’de, sakatlığı bulunan Khedira’nın yerine Diarra 11’de yer alırken, cezalı Carvalho’nun yerine Albiol savunma hattında şans buldu. Kaka, Benzema, Adebayor ve Higuain ise yedek kulübesinde yer aldı.

Konuk Barça’da ise sakatlıkları bulunan Abidal, Adriano, Maxwell ve Iniesta forma giyemezken, Mascherano ve Puyol savunmanın otrasında yer aldı.

Ezeli rakipler daha önce 6 kez Avrupa arenasında karşılaşmış, Real Madrid bu maçların 3’ünü kazanırken, Barcelona 1 kez sahadan galip ayrılmış ve 2 mücadele de berabere tamamlanmıştı. Real Madrid Avrupa Kupaları yarı finalinde 2 kez eşleştiği (1960-2002) Barça’yı 2 seferde de kupanın dışına itip finale yükselmişti.

İki ekip de birbirini tartarak ve kontrollü bir şekilde maça başlarken, karşılaşmanın ilk şutunu 5. dakikada Real Madrid’in Portekizli yıldızı Ronaldo çekti, top Valdes’in üzerine gitti.

11. dakikada Barcelona’da kaleyi yoklayan isim Villa oldu. Rakiplerini ekarte eden İspanyol golcünün sol ayağıyla çektiği sert şut direğin yanından auta gitti.

17’de rakip alanda tek başına pres yapan Ronaldo’nun, yardıma gelmeyen arkadaşlarına sinirlenip tepki vermesi dikkatlerden kaçmadı.

24. dakikada Katalan devi, Başkent ekibinin kalesinde bir kez daha tehlike yarattı. Messi’nin şık pasıyla ceza sahasına giren Xavi’nin bekletmeden çektiği şutu Casillas ayaklarıyla kurtardı.

34. dakikada soldan kullanılan serbest vuruşta, ceza sahasına gelen topa Pepe kafayı vurdu, yere seken meşin yuvarlak Valdes’de kaldı.

38’de sinirlerin gerildiği anlar yaşandı. Mesut ile Alves’in ikili mücadele sırasında, Pedro topsuz alanda yerde kaldı. Futbolcular bir anda hakemin yanında toplanırken, Pedro’nun koşu alanını kapattığı gözlemlenen ve İspanyol futbolcuya vücuduyla set çeken Arbeloa maçın ilk sarı kartını gördü.

44. dakikada Di Maria’ya faul yapan Alves sarı kart görürken, tansiyon yine arttı. Alves’in kart gördüğü pozisyon öncesinde Marcelo’dan topu kapmaya çalışan Busquets, yüzünü tutarak yerde kaldı ancak televizyon tekrarlarında İspanyol futbolcunun ciddi bir şeyi olmadığı anlaşıldı.

45+1. dakikada Ronaldo’nun çektiği şutu Valdes kurtarırken, pozisyonu sürdüren Mesut’un vuruşunda Valdes yine golü önledi. Açılan topa bu kez Ramos vurdu ancak çerçeveyi tutturamadı. Mesut’un pozisyonu için ofsayt bayrağı havaya kalktı.

“El Clasico”nun ilk yarısı oldukça kontrollü bir oyuna ve az pozisyona sahne olurken, zaman zaman gerginliklerin yaşandığı 45 dakikadan gol sesi çıkmadı.

İki ekip futbolcuları saha içindeki tansiyonu soyunma odasına giden tünelin önüne taşırken, güçlükle sonlandırılan olayın ardından Barcelona’nın yedek kalecisi Pinto kırmızı kart gördü. Soyunma odasına giderken Keita ve Arbeloa arasındaki tartışmaya sert bir şekilde giren Pinto, Barcelona'yı yedek kalecisiz bıraktı.

İkinci yarı da, ilk devreye benzer şekilde başlarken; Real Madrid 48. dakikada Alonso ve 50. dakikada Ronaldo ile gol aradı ancak sonuç alamadı.

54. dakikada Messi’ye faul yapan Ramos, sarı kartla cezalandırılan bir diğer isim olurken, Camp Nou’da yapılacak rövanş maçı öncesinde cezalı duruma düştü.

61. dakikada Real Madrid 10 kişi kaldı. Bir pozisyon sırasında Alves’e yaptığı müdahalenin ardından Portekizli oyuncu Pepe, doğrudan kırmızı kartla cezalandırılırken, Puyol ile Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun yaşananları tartışması kameralara yansıdı. Bu arada hakem Wolfgang Stark, kırmızı kart gösterdiği Mourinho’yu tribüne yolladı.

66. dakikada Real Madrid Ronaldo ile yakaladığı pozisyondan sonuç alamazken, 68. dakikada Villa’nın ceza sahası içi sol çaprazından çektiği şutu Casillas çıkardı, boşta kalan topa kafayı vuran Pedro, mutlak bir golü kaçırdı.

10 kişi kalan rakibi karşısında bariz bir pozisyon üstünlüğü yakalamayan Barcelona, 76. dakikada golü bulmayı başardı. Sağ kanatta topla buluşan Afellay, dengesini sağlayamayan Marcelo’yu geçtikten sonra, sıfıra inmeden topu altıpasa doğru gönderdi, savunmadan çabuk davranan Messi, topu ağlara yolladı.

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi, son 16 Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında 16. golünü atarken, bu sezonki 10 golüne imza atmış oldu. Bu arada son 3 yarı finaldeki toplam 6 maçta hiç gol atamayan Messi, bu şanssızlığını da kırmış oldu.

82. dakikada Busquets’e sert giren Adebayor sarı kartla kurtulurken, 87’de sahneye yine Messi çıktı. Çalımlarla Real Madrid ceza sahasına giren Arjantinli yıldız, şık hareketlerini düzgün bir vuruşla bitirdi ve takımını 2-0 öne geçirdi. Messi son 17 maçta 17. golünü atarken, bu sezon 11. kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Kalan dakikalarda skoru koruyan Barcelona, ezeli rakibini Messi’nin golleriyle 2-0 mağlup ederek final için büyük bir avantaj elde etti.

Şampiyonlar Ligi’nde üst üste 4. kez yarı final oynayan Barcelona, Avrupa Kupaları’ndaki 19. yarı final maçında 5. galibiyetini elde etmiş oldu.

Bu sezon Real Madrid, Devler Ligi’nde evinde ilk kez kalesinde gol görürken, 11 maçlık yenilmezlik serisi de son bulmuş oldu. Son 10 maçın 8’inde kalesini gole kapatan Real, "El Clasico"da gol yerken, Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon kalesinde topu 4. kez gördü.

İki ekip arasındaki rövanş maçı 3 Mayıs Salı günü TSİ 21.45’te başlayacak ve adını yarı finale yazdıracak ekip belli olacak.


Ajansspor

NOYAN
04-29-2011, 00:08
bu barca takımının oyunundan sıkılmaya başladım. top çevirip duruyolar. ne bir güzel frikik, ne de güzel bir korner organizasyonları yok.