PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vize Başvurusunda Bulunmak


nullsix
04-18-2011, 19:34
Site Adresi : vizem.gen.tr

İçerik : Vize İşlemleri

Site Kuruluş Tarihi : Şubat 2010

Site Tanıtımı : Vize nedir, Nasıl alınır ve Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?


http://www.vizem.gen.tr/wp-content/themes/vizemtema/images/logo.png (http://www.vizem.gen.tr)


Vize nedir?

Vize ülkeler arası geçişte kullanabileceğiniz pasaport ve diğer belge ve evraklarınıza verilen onaydır. Üniversite öğrencilerinin dönem sonlarında girdikleri vize ile karıştırılmaması gerekir.

Vize nereden alınır ve vize başvurusu nereden yapılır?

Vizeler, seyahat edilecek ülkenin,

1) Büyükelçiliğinin Konsolosluk bölümünden;
2) Başkonsolosluğundan veya
3) Konsolosluğundan alınır.

Kaç çeşit vize türü vardır?

1 ) Ticari vize
2 ) Turistik vize
3 ) Emekli vizesi
4 ) Ev Hanımı vizesi
5 ) Öğrenci vizesi

gibi vize çeşitleri mevcuttur. Seyahat amacınız ve sizin durumunuza göre belgeler ve evrakları hazırlamanız istenir.

Schengen vizesi nedir ve Schengen vizesi nasıl alınır?

Şengen vizesi diye de bilinen orjinali Schengen vizesi'dir.

Schengen Vizesi nedir?

Schengen alanı, Schengen anlaşmasına imza koyan ülkelerin (Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, İspanya, Portekiz) oluşturduğu alandır. Schengen Anlaşmasının amacı, üye ülkelerin Schengen alanı içerisindeki serbest dolaşımını sağlamaktır, dolayısıyla Schengen ülkelerinden biri tarafından verilen vize diğer tüm üye ülkelerin topraklarında geçerlidir.


Schengen üyesi ülkelerden birinde hukuki oturma hakkı elde etmiş tüm yabancılar herhangi bir Schengen ülkesine kısa dönemli ziyaretleri vizesiz gerçekleştirebilir. Ancak bu durumda tüm Schengen ülkelerince tanınmış geçerli bir pasaport ve oturduğu ülkenin resmi makamlarınca çıkarılmış resmi oturma iznini yanında taşımak zorundadır.

Vize ve vize (http://www.vizem.gen.tr) başvurusu hakkında Bilgiler

Vize alırken hangi belgeler istenir?

Vize başvurunuz sırasında sizden istenen belgeler, gidilecek olan ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Genellikle Türkiyeden vize isteyen ülkeler kendi ekonomik konularıma göre belgeler istemekte, Türkiye'den turist çekmek, yatırım almak isteyen ülkeler bu tür belgelere ağırlık vermezken, teşvik edici özel uygulamalar hazırlayarak ülkelere daha rahat geçiş yapmanıza imkan tanımaktadırlar..

Ülkemiz vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler mevcuttur. Bu ülkeler'in 2011 yılı itibariyle sayısı 70'e yaklaşmıştır. 16 nisan 2011 tarihinden itibaren'de Rusya Türkiye ile yaptığı anlaşmalar sonunda karşılıklı olarak Turist vizelerini kaldırmıştır.

Fakat vizelerin kalkmış olması, vize başvurusu yapmayacağınız anlamına gelmez. Çünkü vizelerin kalkmış olması sadece ülkelerin birbiri vatandaşlarına karşılıklı seyahatlerinde veyahut ticari çalışmalarında karşılıklı imtiyaz tanıması anlamına gelir. Örneğin rusya vizesi kalktı fakat hala vize başvurusu yapmanız ve bazı kurallara uymanız gerekir.
Bir başka örnek vermek gerekir ise, vizesiz tatil amacıyla gezi amacıyla turist olarak Rusyaya gitmek istiyorsanız 180 gün içinde toplamda 90 gün Rusyada kalabilirsiniz. Ve 1 seferden en fazla 30 güne kadar kalabilirsiniz. Yani 90 gün rusyadan hiç ayrılmadan ikamet edemezsiniz, aynı şekilde Rusya vatandaşları içinde Türkiye'de geçerli. 6 ay içerisinde 90 günlük hakkınız bulunmakta. Birinci vize başvurunuz sırasında 30 gün kalır, 2 ay sonra bir daha başvurur yine 30 günlük turist vizesine sahip olabilirsiniz.


http://www.vizem.gen.tr/wp-content/uploads/2010/09/moldova-bayra%C4%9F%C4%B1-ve-moldova-resimleri-300x200.gif (http://www.vizem.gen.tr/2010/02/moldova-vize-islemleri-ve-moldova-vizesi/)


Ülkemizden turist çekmeyi amaçlayan, aynı zamanda ticari ilişkileri arttırıp, ülke ekonomilerine katı sağlamayı amaçlayan Moldova (Moldovya), Ukrayna, Romanya gibi birçok Avrupa ülkeside Türkiye cumhuriyet vatandaşlarına çeşitli özel imtiyazlar uygulamakta. Turist vizesi ve Ticari vize başvurularında kolaylıklar sağlamaktadırlar. Moldova vizesi dışında sıkça aranan vizelerden biri olan Belarus vizesi (http://www.vizem.gen.tr/2010/07/belarus-vizesi-beyaz-rusya-vize-islemleri) hakkındaki tüm detayları site üzerinden öğrenebilirsiniz

Moldova vizesi alıp, Moldovyaya turist olarak gitmek isterseniz eğer, 2 Biyometrik resim ve pasaportunuzu vize acentasına göndermeniz yeterlidir. Fakat İtalya, Fransa gibi ülkeler vize işlemlerinde oldukça titiz davranıp çok daha çeşitli belgeler istemektedirler. Moldova Vizesi (http://www.vizem.gen.tr/2010/02/moldova-vize-islemleri-ve-moldova-vizesi) başvusuru yapmak istiyorsanız Moldova vizesi bağlantısına tıklayınız. Veya 0531 021 14 46 Nolu telefondan bizlere ulaşınız.



Vize işlemleri (http://www.vizem.gen.tr) yaptırmak ve Vize başvurusunda bulunmak istiyorsanuz Vizem.gen.tr sitesini tercih edebilirsiniz.


Moldova vizesi
Romanya Vizesi
Ukrayna Vizesi
Rusya vizesi
Belarus (Beyaz Rusya) vizesi ve diğer tüm ülkeler için de vize almak, vize başvurusunda bulunmak istiyorsanız yine http://www.vizem.gen.tr sitesini tercih edebilirsiniz.