PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe:1 Gaziantepspor:0 Gerilim ilacı: Kalsiyum Santos !


Melancholy
04-17-2011, 01:26
Gerilim ilacı: Kalsiyum Santos !


Ligin belki de kader haftasında, Kadıköy inanılmaz gerildi, Fenerbahçe Gaziantepspor'u uzatmada devirdi.. 10 kişi kalan rakibinin kilidini son saniyelerde aşan sarı lacivertli ekip şampiyonluk için çok kritik bir 3 puan aldı!


http://www.ajansspor.com/resimv3/fbsev_antep_oyku160411.jpg




Ligde en kritik haftalardan biri.. Zirvede adeta ip üstünde yürüyen 4 cambazın savaşı var..

İkinci sıradaki Fenerbahçe’nin ipteki rakibi; ligin 3. sırasına göz koyan 4. sıradaki Gaziantepspor..

Pazar günü ise ipte zirve yarışının ilk sırasındaki Trabzonspor ile üçüncü sırasındaki Bursaspor karşı karşıya gelecek.. Bu nedenle Kadıköy’de büyük bir gerilim var..

“Gaziantep engeli aşılacak mı, Trabzon’dan Bursa nasıl bir sonuç alacak” düşünceleri arasında, zorlu bir maça çıktı sarı lacivertliler. Kırmızı siyahlı camiasının zihninde ise, Fenerbahçe’yi yenersek, Bursaspor Trabzon’da kaybeder mi düşüncesi var..

Sarı lacivertli taraftarlar bu zorlu atmosferde tribünleri doldurup, takımlarına sonsuz destek verirken, geçen hafta kazanan kadroyu değiştirmeyen Aykut Kocaman saha kenarına endişeli şekilde çıktı..

Maçın ilk yarısında öyle büyük bir gerilim vardı ki, kartlar havada uçuştu.. Bu sezon ilk kez Fenerbahçe’nin maçını yöneten Göçek, elini 8 kez cebine attı.

Daha ilk dakikada Alex topla ceza sahasına girdiği anda yerde kaldı, hakem Hüseyin Göçek devam kararı verince tribünler adeta çıldırdı. İlk dakikadan gerilim yükselmeye başlarken, kritik bir karar veren Göçek’e sarı lacivertli futbolcular tepki gösterdi.. İkinci dakikada ise yürekler ağızlara geldi, maçın sert geçeceğini gösteren bir sakatlık yaşandı. Hürriyet ile Alex hava topunda çarpıştı, iki futbolcunun başında kanama oluştu, kafalarına dikiş atıldı.. 10. dakikada Niang’ın rakibiyle girdiği ikili mücadelede kırmızı siyahlılar lehine düdük çalan Göçek’e Emre’nin tepkisi sarı kart getirdi. Tribünlerde ise Göçek’e olan tepki artmaya başladı. 12. dakikada da Gaziantepspor’un göbeğindeki Dany , Niang’a faul yapıp erken bir kart gördü. 14. dakikada kaleyi bulan etkili şutta Cristian ismi yazıyordu ancak top Karcemarskas'ta kaldı.. Fener gol gol gol şampiyonluk geliyor, tezahüratına rağmen sarı lacivertliler etkili olamazken, 20. Dakikada Niang ceza sahası içerisine girdiğinde tribünler ayağa kalktı, Senegalli yerde kaldı, Hüseyin Göçek hakemi aldatmaya yönelik hareketten sarı kartını gösterdi, tribünlerde hakeme yönelik baskı daha da arttı.. Niang ise kart cezalısı durumuna düştü. Karşılıklı faullerin, sertliğin arttığı ikişer 15 dakika geride kaldıktan sonra, 30. dakikada Alex'in Gökhan'a nefis ince pasında Gökhan sağ çaprazdan kaleyi denedi, sert şutu üst direkten döndü.. Maçın bu dakikaya kadar en etkili gol şansını rakibin bulması üzerine kenarda kameralara yansıyan Tolunay Kafkas’ın “titreyen” görüntüsü, takımının da titreyip kendine gelmesini istemesi gibiydi. 34. Dakikada Niang Emre Güngör’le girdiği ikili mücadelenin ardından sedyeyle kenara alındı. Yerine ise Semih Şentürk girdi.. 38. Dakikada, geçen hafta kalçasıyla gol atan Semih, bu kez bomboş kalede vücudunu iyi kullanamadı.. Caner'in soldan açtığı ortada kaleciyi geçen topta Semih topu auta atarak, mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi.. Son dakikalarında Emre ve Lugano’nun ceza sahası mücadelesinde Urugaylı’nın formasının çekilmesi ile üstünden aldığı sarı lacivert formalı, ilginç bir görüntünün ortaya çıkmasını sağladı. Ancak 45 + 3. dakikada bir pozisyon vardı ki, bu kez Lugano bu kadar sempatik görünmedi. Sanıyoruz uzun süre tartışılacak pozisyonda yerde kalan Popov’un bileğine basan Lugano, hakemden sarı kart gördü.. Gerilimin hat safhada olduğu ilk yarı böylece golsüz bir şekilde sona erdi..

İkinci yarıya Gaziantepspor çok etkili başladı. İkinci yarının ilk dakikalarında Lugano'nun yaptığı top kaybı sonrası Cenk'in şutu yan ağlardan dışarı çıktı.. 48’de ise Olcan'nın sol çaprazdan çektiği sert şut, ilk yarıda Gökhan’ın şutundaki nokta olan üst direkten döndü.. Bu hatalar Fenerbahçeli oyuncuları da gerdi ve saha içinde Wagner'in kullanacağı korner atışı öncesinde Yobo ve Santos birbiriyle tartıştı. 51’de ise Caner'in sol son çizgiden ortasında kaleciyle Semih aynı anda yükseldi. Semih’e çarpan top ağlara gitti ancak hakem nöbetçi golcü sevinirken, “kaleciye faul” gerekçesiyle Göçek golü iptal etti.. 57’de Kafkas oyuna ilk müdahalesini yaparken, Ismael Sosa’yı oyuna alırken, Popov’u kenara çekti. 68’de Fenerbahçe’de geçen haftanın yıldızı Caner ise Kocaman’ın hamlesiyle kenarda kaldı, haftalardır sakat olan Dia sahaya sürüldü. 75’te maçın en iyilerinden olan Dany sakatlanınca, zorunlu değişiklikle Kafkas sahaya Şenol’u sürdü.. Dia değişikliği de Fenerbahçe için çok etkili olmayınca ve tüm baskılara rağmen beklenen pozisyonlar gelmeyince 78’de Crsitain’ı oyundan alan Aykut Kocaman Stoch’u sahaya sürdü. Oyunu rakip yarı alana yığan ve kanatlardan gol arıyan Fenerbahçe’ye karşılık, Gaziantepspor daha hızlı ve daha açık alanlar bulmaya başladı. 81'de Dia sağ kanatta nefis hareketlerle ilerledi, 3 oyuncudan sıyrılıp Alex'e de pasını açtı, Brezilyalı kaleciyle sağ çaprazda karşı karşıya kaldı ve vurdu ama top üstten auta gitti. 83'te ilk yarıdan sarı kartı olan Murat Ceylan oyunun durduğu anda topu dışarıya gönderen Murat, oyundan atıldı. Kafkas hemen hale yapıp Wagner'i oyundan alıp Zurita'yı sahaya sürdü. Fenerbahçe taraftarı "Bizler inandık siz de inanın, bizim için bu maçı alın" diyerek takımlarını destekledi.

Bir gerilim filmini andıran maçta, sarı kartlar kırmızı kartlar vardı, ancak gol gelmiyordu. Maçta 6 uzatma dakikası gösterildi.. 90+4'te Stoch uzaktan vurdu, direkten dönen topu Santos boş kaleye gönderdi ve Kadıköy ayağa kalktı.. Golden sonra ortam gerildi, Gaziantepspor kenar yönetimi taraftarla karlı karşıya geldi, Aziz Yıldırım'ın bile saha kenarına indiği olaylar bir süre sonra duruldu.

Sonuçta şampiyonluk yolunda çok kritik bir 3 puan alan Kanarya, Trabzonspor - Bursaspor maçını beklemeye koyuldu..

FENERBAHÇE 1 - 0 GAZİANTEPSPOR

Stat
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

HakemlerHüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Alpaslan Dedeş

Fenerbahçe
Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Andre Santos, Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Caner, Alex, Niang (Dk. 34 Semih)

Gaziantepspor
Karcemarskas, Elyasa, Emre, Dany, Ivan, Popov, Murat Ceylan, Hürriyet, Olcan, Wagner, Cenk Tosun

Gol
Dk. 90+4 Santos

Sarı Kartlar
Dk. 12 Emre, Dk. 21 Niang, Dk. 45 3 Lugano (Fenerbahçe), Dk. 13 Dany, Dk. 36 Popov, Dk. 40 Hürriyet, Dk. 45 Emre, Dk. 45 + 2 Murat Ceylan, Dk. 68 Sosa, Dk. 70 Ferreira, Dk. 76 Semih, Dk. 76 Semih, 90+2 Zurita 90+8 Elyasa

Kırmızı Kart:
Dk. 83 Murat Ceylan



Ajansspor