PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Shakhtar Donetsk:0 Barcelona:1 Formalite de olsa Barça !..


Melancholy
04-13-2011, 00:01
Formalite de olsa Barça !..


Devler Ligi'ndeki "El Clasico" öncesi Barcelona'nın yarı finale çıkışı resmiyet kazandı. Barça Ukrayna'da Messi'yle güldü, Lucescu'lu Shakhtar Donetsk'in evindeki hegomanyasına da nokta koydu..


http://www.ajansspor.com/resimv3/Shakhtar_barca_sev_120411.jpg




(Ajansspor Dış Haberler Servisi)

- SHAKHTAR DONETSK: 0 – 1 BARCELONA

Stat
Donbass Arena

Hakem
Florian Meyer (Almanya)

Shakhtar Donetsk
Pyatov, Kobin, Ischenko, Rakitskiy, Shevchuk, Hubschman (Dk. 77 Fernandinho), Mkhitaryan, Douglas Costa (Dk. 58 Eduardo), Jadson, Willian, Luiz Adriano (Dk. 66 Moreno)
Yedekler: Khudzamov, Gai, Alex Teixeira, Kryvtsov

Barcelona
Valdes, Dani Alves, Busquets, Pique (Dk. 70 G.Milito), Adriano Correia, Xavi (Dk. 66 Pedro), Mascherano, Keita, Afellay, Messi, Villa (Dk. 75 Jeffren)
Yedekler: Pinto, Maxwell, Fontas, Thiago

Gol
Dk. 43 Messi

Sarı kart
Dk. 56 Mkhitaryan, Dk. 60 Ishchenko, Dk. 71 G.Milito

Kırmızı kart
Yok

Barcelona 5-1 biten ilk maçtan sonra yarı finali neredeyse garantilemesine ve La Liga'da hafta sonunda ezeli rakibi Real Madrid’le karşılaşacak olmasına rağmen, teknik direktör Pep Guardiola’nın daha önce de bahsettiği gibi güçlü bir kadroyla sahaya çıktı, formalite maçını da kazandı.
Pep, Real Madrid maçı öncesinde Şampiyonlar Ligi'nde tatsız bir sürprizle karşılaşmamak için oyuncularının maçı hafife almamalarını söylemişti. Kendisini dinleyen oyuncuları, deplasmandaki maçı da forse etti.

Deplasmandaki ilk maçta 5-1 yenilen ve kaybedecek bir şeyi bulunmayan Lucescu’nun teknik direktörlüğünü yaptığı Shakhtar Donetsk ise zoru başarmak istese de, oyunun kontrolünü sağlayamadı ve mucizeyi başaramayarak Devler Ligi’ne veda etti.

Barcelona’da sakat isimler Puyol, Krkic ile hastalığı bulunan Abidal ile birlikte cezalı Iniesta kadroda yer almıyordu. Ancak yine de aslardan oluşan kadro sahada yer aldı. İkinci sonlarına doğru ise yarının Shakhtar'da ise Hırvat savunmacı Dario Srna, Olexandr Kucher ve Dmytro Chygrynskiy sakatlıkları, Razvan Rat ise cezası nedeniyle forma giyemedi.

Mücadelede tek golü Messi 43. dakikada kaydetti. Dani Alves’le verkaça girdikten sonra topla ceza sahasına giren Messi, penaltı noktası üzerinden yerden şutla ağları havalandırdı.

Barcelona yarı finalde Real Madrid-Tottenham eşleşmesinin galibiyle eşleşecek ve bir futbol mucizesi olmazsa, dünya fazladan iki El Clasico daha izleyecek. Real Madrid'in ilk maçta 4-0 güldüğü mücadelenin rövanşı 13 Nisan çarşamba günü 21:45'te oynanacak ve STAR TV ile HD TV 112'den canlı olarak izlenebilecek.

Öte yandan sahasında son 2 yıldır Avrupa kupası maçı kaybetmeyen Shaktar, 15 maç sonra yenildi. Bu maçlarda 12 galibiyet alan, 34 gol atan ve 6 gol yiyen Shakhtar'ın müthiş serisi böylece noktalandı. Ukrayna temsilcisi evinde İspanyol takımlarıyla oynadığı 6 maçtan ise sadece birini kazanabilmişti.

İki takım daha önce 7 kez karşılaşmış, bu maçların 4'ünde Barcelona, 2'sinde Shakhtar Donetsk gülmüştü ve Barça 16, Shakhtar ise 8 gol kaydetmişti.

Avrupa kupalarında sadece 3 takım ilk maçta 4 farklı yenilmesine rağmen tur atlamıştı. Son olarak Real Madrid 25 yıl önce ilk maçta deplasmanda 5-1 yenildiği Borussia Mönchengladbach'ı 4-0 yenerek tur atlamayı başardı, ancak Shakhtar Donetsk bu başarının yakınına bile gelemedi.

Bu arada Barcelona, deplasmandaki son 7 Şampiyonlar Ligi maçında tek galibiyet alabilmişti ve bu kötü periyoda iyi bir maç daha eklemiş oldu. Ligde deplasmandaki son 13 maçtan 2'sini kazanabilen Barça, 9 maçta ise berabere kalmıştı.



Ajansspor