PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ABD'ye ahlaksız teklif


Kalpsiz_
02-14-2008, 11:01
ABD'ye ahlaksız teklif


Mao Kissinger ile bir araya gelir. Ona öyle bir teklif yapar ki tüm heyetin gözleri yerinden fırlar...

Çin'in kurucusu Mao, Henry Kissenger'a espriyle karışık ABD'ye 10 milyon Çinli kadın göndermeyi teklif etmiş.

1973 - 1976 yıllarında Çin - ABD ilişkileriyle ilgili yayımlanan ABD Dışişleri Bakanlığının belgelerine göre, Mao için bu teklif, iki ülke arasındaki ticari ilişkilere ivme kazandırmanın yanı sıra "ABD'yi Çin'dekine benzer nüfus patlamasıyla vurma" amacı taşımış olabilir, deniliyor.
ÇOK FAZLA KADIN VAR
Belgelere göre Mao, 17 Şubat 1973'te konutunda Kissenger ile yaptığı görüşmede, Çin'in "çok yoksul bir ülke olmasından" bahsetti ancak "sahip olduğu en fazla şeyin kadınlar olduğunda" ısrar ederek iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin durumundan dert yandı.
Görüşmede, Mao'nun önce binlerce, daha sonra bundan vazgeçerek 10 milyon Çinli kadın gönderme teklifi gülüşmelerle renklendi.
Uzun süre devam eden görüşmede, Mao'nun oyununa katılan Kissenger ise ülkesinin Çinli kadınlar için "kotası" veya "gümrük tarifesi" olmadığını söyledi ve Sovyet tehdidinden bahsederek konuyu klasik diplomasi konularına taşımaya çalıştı, ancak Mao "Çinli kadınlar" konusuna dönmekte ısrar etti.
KİSSİNGER'DAN AÇIKLARIM TEHDİDİ
Zabıtlara göre Mao'nun Kissinger'la sohbetinde "Çin kadınları iyi savaşamaz" sözü üzerine "gerçekten samimi ortamda araya giren tercüman Tang Vanşıng ile Çin Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Vang Hayrung, "Çinli kadınlar gerektiğinde gayet iyi savaşır" diyebildiler.
"Bırakın ülkenize gitsinler. Felaketler yaratırlar ve bu şekilde yükümüzü hafifletirsiniz" diyen Mao'ya Kissenger esprili bir dille tekliften basın toplantısında bahsedeceğini belirtti, bunaysa Mao "Hiçbir şeyden korkum yok" karşılığını verdi.
Kissinger ile komünist Çin'in kurucusu "Serdümeni" Mao Zedong", zabıtlara göre şunu da açıkça söylemiş:
"Bu görüşmemiz gizli mi kalsın yoksa kamuoyuna açıklansın mı?"
Kissinger'ın teklifi üzerine Mao da açıklanmamasında hemfikir olmuş.
ŞU ANDA KADIN SIKINTISI VAR
Bugünkü Çin’de ise, erkekler Çinli kadın bulamamaktan yakınarak Uzak Asya’dan ülkeye evlenmek için kadın getirmek istiyorlar.

Kaynak: CNN Türk