PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe:0 Bursaspor:0 Kadıköy'de seri sonu !


Melancholy
04-03-2011, 23:32
Kadıköy'de seri sonu !


Bursa'dan geçen yılın rövanşını almak isteyen Fenerbahçe, 10'da 10'luk seriyi sürdüremezken, liderliği Konya'yı deviren Trabzonspor'a kaptırdı. Kadıköy'den bir puanla ayrılan Bursaspor ise beraberlik alışkanlığını 4 maça çıkardı.


http://www.ajansspor.com/resimv3/fb_bursa_analiz_manset.jpg




Haftanın en önemli maçında Fenerbahçe ve Bursaspor, Kadıköy'de karşı karşıya geldi. Son 3 maçtır beraberliğe abone olan Bursa temsilcisinde hedef galibiyet. Liderliği Trabzon'a kaptıran Kanarya da başka bir seçenek düşünmüyor. Zira F.Bahçe, geçen sezon kaçan şampiyonlukta 3-2'lik Bursa yenilgisinin büyük önemi olduğunun farkında.

10'da 10 yapan sarı-lacivertlilerde Galatasaray derbisini kaçıran Emre ve adelesinde yırtık tespit edilen Selçuk, Bursa karşısında takımlarını yalnız bıraktı. Özer'e sağda oynatıp Niang'ı sola çeken Kocaman, Semih'e forvette görev verdi. Konuk ekipte ise Ömer Erdoğan ve Mustafa Keçeli, sarı kart cezası nedeniyle forma giyemedi.

Kritik mücadelenin kaptan Alex için ayrı bir anlamı var. 'Fenerbahçe formasıyla ligde en çok forma giyen yabancı futbolcu' olan Alex, ligde 200. maçına çıktı. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen Fenerbahçeli taraftarlar, Şükrü Saracoğlu'nda boş yer bırakmadı. Konuk ekip taraftarları da misafir tribünü doldurdu.

Fenerbahçe, maçın başında oyunu rakip yarı sahaya yıktı. 9. dakikada Serdar'dan sıyrılan Semih, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak hakem Kuddusi Müftüoğlu, golcü oyuncunun topa elle müdahale ettiğini kaçırmadı. 12'de Ozan İpek'le duvar pası yapan Kenny Miller'ın ceza yayı üzerinden sert şutunda Volkan gole izin vermedi.

26. dakikada Alex'in kullandığı serbest vuruşta Niang'ın kafası auta gitti. 32'de Volkan'ın sağ kanattan ortasında Ozan, topu kafayla Miller'a indirdi. İskoç futbolcu dönerek vurmak istedi, ama defans araya girdi. 34'te Niang'ın pasıyla ceza sahasına giren Santos, Serdar'ı geçemedi. 41'de soldan gönderilen ortaya Mehmet Topuz'un kafa vuruşu çerçeveyi bulmadı.

Kadıköy'de ilk yarı çok ilginç bir pozisyonla sona erdi. Ceza sahasında Serdar Aziz'in müdahalesiyle yerde kala kalan Semih'in penaltı beklentisine karşın hakem, 'devam' kararı verdi. Pozisyonun devamında kaleci Ivankov topa sahip oldu. Ancak Fenerbahçeli oyuncuların 'geri pas' tepkisi sonuç vermedi.

Takımlar, ikinci yarıya aynı kadrolarla çıktı. 50. dakikada topu eliyle kestiği için sarı kart gören Ozan İpek, Antalyaspor maçında cezalı duruma düştü. 53. dakikada Alex'in ceza sahasına gönderdiği ortayı Ali Tandoğan karşıladı. Bir sarı kart da 56. dakikada Volkan Şen'e faul yapan Andre Santos'a çıktı.

Ev sahibi, 60. dakikada çok net bir fırsattan yararlanamadı. Ceza sahasında Niang'ın kafayla indirdiği topa Alex'in vuruşu Ivankov'da kaldı. Bursa'da Ozan'ın ardından ceza sınırında olan Ali Tandoğan da 64. dakikada yardımcı hakeme itirazı sonrası sarı kart gördü. 66'da frikik kullanan Alex'in vuruşu çerçeveyi bulmadı.

Oyuna ilk hamle Aykut Kocaman'dan geldi. 70'de Semih, yerine Caner'e bıraktı. Santos'un yerine de Dia maça dahil oldu. 73'te sağdan frikik kullanan Alex'in direkt kaleye gönderdiği vuruşta Ivankov, meşin yuvarlağı çizgi üzerinde çıkardı. Ertuğrul Sağlam, 75'te Ali Tandoğan'ın yerine Bekir Ozan'ı sahaya sürdü.

Dakikalar 80'i gösterdiğinde Bursaspor'da Volkan-Sercan, Fenerbahçe'de Özer-Gökay değişiklikleri gerçekleşti. 81'de sağ çaprazdan ceza sahasına giren Gökhan'ın sert şutu yandan auta gitti. Ev sahibi, 86'da direk engeline takıldı. Sağdan yapılan ortaya Alex'in kafa vuruşu direkten döndü. 90'da F.Bahçe, çift vuruştan sonuç alamadı.

Ligde son 10 maçını kazanan sarı-lacivertli takım, Bursaspor karşısında istediği sonucu alamazken, 27. hafta sonunda puanını 61'e yükseltti. Böylece 63 puanlı Trabzonspor, uzun süre sonra liderliği devraldı. Bu sezon 10. beraberliğini alan yeşil-beyazlı ekip ise puanını 52 yaptı.

FENERBAHÇE: 0 - BURSASPOR: 0
Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Andre Santos (Dk. 70 Dia), Mehmet Topuz, Cristian, Özer (Dk. 80 Gökay), Alex, Niang, Semih (Dk. 70 Caner)
Bursaspor: Ivankov, Ali (Dk. 75 Bekir), Serdar, İbrahim Öztürk, Vederson, Ergic, Svennson, Volkan (Dk. 80 Sercan) Şen, Ozan İpek, Batalla (Dk. 86 Altidore), Miller
Sarı kartlar: Dk. 43 Volkan, Dk. 57 Andre Santos (Fenerbahçe) Dk. 50 Ozan İpek, Dk. 63 Ali Tandoğan, Dk. 73 İbrahim Öztürk (Bursaspor)


Ajansspor