PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasspor:1 Beşiktaş:0 Kartal'a Siv''ok'' saplandı !..


Melancholy
04-03-2011, 01:04
Kartal'a Siv''ok'' saplandı !..


Beşiktaş, eksiklerle gittiği Sivas deplasmanında Sivok'un atılmasıyla oyunun kontrolünü rakibine verdi, uzatmada gelen golle de Tayfur Havutçu yönetiminde ilk kez yenildi..


http://www.ajansspor.com/resimv3/sivas_bjk_oyku.jpg


Schuster'in görevden ayrılmasının ardından tayfur Havutçu ile yoluna devam eden ve ilk maçında Kayserispor'u yenen Beşiktaş, düşme potasından uzaklaşmak isteyen Sivasspor ile Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Sakatlık ve cezalılar nedeniyle Sivas'a
eksiklerle gelen Beşiktaş'ta maç öncesi bir sakatlık daha yaşandı. Sakatlığı bulunan Guti ile sarı kart cezalıları Necip ve kaleci Rüştü'den yoksun olarak Sivas'a gelen siyah beyazlılarda, ısınırken sakatlanan Ferrari'nin yerine Sivok 11'de maça başladı.
Tayfur Havutçu, kart cezalısı Necip'in yerine orta alanda Mehmet Aurelio'ya, cezalı Rüştü'nün yerine de genç kaleci Cenk Gönen'e şans verdi. Guti'nin yerine de Manuel Fernandes 11'de maça başladı.
Beşiktaş'ta Nihat Kahveci, uzun bir süre sonra maç kadrosunda yer alırken, Tayfur Havutçu, geçen hafta 11'de başlayan Bobo'yu yedek soyundurarak forvette Hugo Almeida'ya görev verdi.

Futbolseverlerin büyük ilgi gösterdiği karşılaşmda Sivasspor ise sarı kart cezalıları Mehmet Nas ve Letonyalı stoper Deniss Ivanovs'tan yoksun olarak mücadele etti.

Beşiktaş maça daha etkili başlayan taraf oldu. 10. dakikada Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı korner atışında ceza alanı içerisindeki Sivok'un kafa vuruşunda, top direğin üstünden az farkla auta çıktı. 16. dakikada ise Querasma'nın sol kanattan ceza alanına gönderdiği topu Simao, göğsüyle önüne indirdi. Simao'ya Sivasspor savunması gol şansı vermedi.

28. dakikada ise Sivasspor'un ilk önemli pozisyonu yaşandı. Grosicki'nin ceza alanına gönderdiği topa Eneramo dokunamayınca Beşiktaş kalesi önemli bir tehlikeyi atlattı.

31. dakika geride kalırken Beşiktaş gole çok yaklaştı. İlk yarının etkili isimlerinden Querasma'nın ara pasında savunmanın arkasına sarkan Almeida, kaleci Korcan ile bir anda karşı karşıya kaldı. Öne doğru açılan Korcan, açıyı kapatarak Almeida'nın vuruşunda topu çeldi. Dönen topu önünde bulan Aurelio'nun sert şutunda top yan ağlarda kaldı.

38. dakikada Beşiktaş bir kez daha gole yaklaştı. kullanılan korner atışında, Querasma'nın vuruşunda top kaleci Korcan'ın kapattığı köşedeki yan direğe çarparak oyun alanına döndü.

İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmaya ilk müdahale Rıza Çalımbay'dan geldi. Çalımbay, ikinci yarıya başlarken Suarez'in yerine Mehmet Yıldız oyuna girdi.
Ev sahibi ekip ilk yarıya göre daha etkili ikinci devreye başlarken, karşılıklı ataklarla geçen karşılaşmanın seyri 66. dakikada değişti.
İlk yarıdan sarı kartı bulunan Sivok, 66. dakikada 1 dakika önce oyuna giren Cihan'a ceza yayı önünde yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartı görerek Beşiktaş'ı 10 kişi bıraktı.

Sivak'un atıldığı pozisyondaki frikikte Sivasspor gole çok yaklaştı. Cihan'ın vuruşunda barajı geçen top kaleci Cenk'in bakışları arasında sağ direkten geri döndü.

73. dakikada Sivasspor inanılmaz bir gol kaçırdı. Eneramo'nun ceza sahasına gönderdiği pası altıpasın sol ön tarafında kontrol eden Mehmet Yıldız, Cenk açısını kapatınca geride uygun durumdaki Cihan'a pasını çıkardı. Cihan boş kale yerine topu yandan auta gönderdi.

Tayfur Havutçu, maça ilk müdahalesini 76. dakikada yaptı. Havutçu, Portekizli Simao'yu kenara alırken, Nobre'yi sahaya sürdü. Havutçu son 10 dakikaya girilirken ise Almeida'nın yerine Bobo'yu oyuna aldı.

83. dakikada Beşiktaş kalecisi Cenk, önemli bir kurtarışa imza attı. Mehmet Yıldız'ın pasıyla ceza sahasında buluşan Kadir'in vuruşunda genç kaleci sağına giden topu son anda kornere çeldi.
Sivasspor bu kornerde de gole çok yaklaştı. Ceza sahasına ortalanan kornerde arkaya seken topu altıpas köşesinde kontrol eden Sedat'ın vuruşu yan ağlarda kaldı.

90. dakikada Beşiktaş kalesi önemli bir tehlike daha atlattı. Sol köşeden ceza sahasına ortalanan kornerde Navratil'in kafa vuruşu az farkla yandan auta çıktı.

Uzatma dakikaları oynanırken Sivasspor golü buldu. İkinci uzatma dakikasında sağ kanattan atağı sürükleyen Eneramo'nun ortasında Cihan altıpastan topu sağ köşeye gönderdi ve karşılaşma 1-0 sona erdi.

-SİVASSPOR: 1 - BEŞİKTAŞ: 0

Stat: 4 Eylül

Hakemler: Bünyamin Gezer, Volkan Narinç, Mehmet Cem Hanoğlu

Sivasspor: Korcan, Uğur, Navratil, Sedat, Hayrettin, Kadir, Rada (Dk. 89 Sandro), Erman (Dk. 65 Cihan Yılmaz), Grosicki, Eneramo, Pedriel Suarez (Dk. 46 Mehmet Yıldız)

Beşiktaş: Cenk, Ekrem, Sivok, İbrahim Toraman, İsmail, Mehmet Aurelio, Ernst, Fernandes, Simao (Dk. 76 Nobre), Quaresma, Almeida (Dk. 80 Bobo)

Gol: Dk. 90+2 Cihan Yılmaz (Sivassspor)

Kırmızı kart: Dk. 65 Tomas Sivok (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 68 Sedat, Dk. 90+3 Eneramo (Sivasspor), Dk. 79 Aurelio, Dk. 90 Querasma(Beşiktaş)



Ajansspor