PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye:2 Avusturya:0 Milli alışkanlık!


Melancholy
03-29-2011, 23:01
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_ax_Sevinc013.jpg



Milli alışkanlık!

EURO 2012 Elemelerinde çok kritik bir sınavı atlattık! Azerbaycan ve Almanya yenilgileri ile çok değerli 6 puan kaybeden Ay Yıldızlılarımız Kadıköy'de Avusturya'yı Arda ve Gökhan Gönül'ün golleriyle devirdi: 2-0

Millilerimiz böylece son 4 maçta yendiği Avusturya'ya üstüste 5. mağlubiyetini tattırdı.



Maça oldukça istekli ve baskılı başlayan Milliler ilk dakikalarda Burak Yılmaz ile çok net bir pozisyon yakaladı. Forvet oyuncumuzun kaleciyi geçip boş kaleye gönderdiği topu savunma son anda kornere çeldi.

21. dakikada Milliler 2. önemli fırsattan yararlanamadı. Mehmet Ekici'nin kornerinde Arda kale sahası içinde yükseldi kafayı vurdu ama top üstten az farkla auta çıktı.

Ani akınlarla etkili olmaya çalışan Avusturya da zaman zaman kalemizde tehlikeler yaratırken 22. dakikada topla ceza sahası içinde buluşan Alaba, önce önünü boşalttı ardından kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

Beklediğimiz gol ise maçın 28. dakikasında geldi. Sol çaprazdan ceza sahasına dalan Arda, rakibinden seken topu önünde buldu ve sert bir vuruşla kaleci Macho'yu avladı: 1-0

Kalan dakikalarda etkisini yitiren kırmızı beyazlılarımız devreyi 1-0 önde kapadı.

Maç başından beri %60'ın üzerinde bir topla oynama oranı yakalayan ay yıldızlılarımız ikinci yarıda hız kesti. Bir orta saha mücadelesine dönen maçta Millilerimiz, yenilecek 1 golün faturasından da çekinerek rakibinin üzerine daha za adamla gitmeye başladı. %65'lere kadar çıkan topa sahip olma oranımız 72. dakikada %57'ye inmişti.

Millileri rahatlatan ise Semih Şentürk-Gökhan Gönül ikilisi oldu. 77. dakikada Semih'in nefis ara pasına hareketlenen Gökhan Gönül önce rakibini etkisiz hale getirdi ardından da ters ayağıyla yerden çok güzel vurdu ve Türkiye'yi 2-0 öne geçirdi.

Maçın en ilginç anı ise 85. dakikada yaşandı. Hoffer'in ceza sahasında Hakan Balta ile girdiği ikili mücadelede yerde kalmasıyla Çek hakem penaltı noktasına gitti. Ancak topun başına geçen Maierhofer'in vuruşunu kaleci Volkan durdurdu!

Kalan dakikalarda başka gololmayınca ay yıldızlılarımız Avusturya'yı 2-0 yenerek puanını 9'a yükseltti.


TÜRKİYE-AVUSTURYA: 2-0
STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Pavel Kralovec (Çek Cum.)

TÜRKİYE: Volkan, Gökhan, Servet, Serdar, Hakan Balta, Hamit, Selçuk, Nuri, Mehmet Ekici (Dk. 63 Mehmet Topuz), Arda (Dk. 89 Mehmet Topal), Burak (Dk. 72 Semih)
TEKNİK DİREKTÖR: Guus Hiddink

AVUSTURYA: Jürgen Macho, Ekrem Dağ, Emanuel Pogatetz, Julian Baumgartlinger (Dk. 46 Hoffer), Christian Fuchs, David Alaba, Aleksander Dragovic, Paul Scharner, Yasin Pehlivan (Dk. 57 Ümit), Martin Harnik (Dk. 69 Arnautovic), Stefan Maierhofer
TEKNİK DİREKTÖR: Didi Constantini

GOLLER: Dk. 28 Arda Turan, Dk. 77 Gökhan Gönül

SARI KARTLAR: Dk. 13 Pogatetz, Dk. 73 Fuchs

ligtv