PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En önemli donanım


serseri_kursun
02-13-2008, 19:17
arkadaslar ıslemcıler (cpu) dıger adıyla merkez ıslem bırımlerı bılgısayarların en onemlı bılesenıdır.bılgısayarın hızını dogrudan etkıleyen ve bılgısayarın depolama hızımetı dısında tum hızmetlerı ve hesaplamaları yapan donanımdır.
gunumuzde amd ve ıntel olarak 2 onemlı ıslemcı markası bulunuyor.ve bılgısayar sıstemlerı genelde bu sekılde anılıyor amd sıstem bılgısayarlar ve ıntel sıstem bılgısayarlar.ıslemcıyı amd alacaksanız amd uyumlu bı anakart almanız gerekıyor.
ıslemcıler ılk cıktıklarında hız bırımı mhz ıdı suan ghz lerden bahsedılıyor.benım kullandıgım ılk ıslemcı celeron 333mhz ıdı sımdı ıse c2d 3 ghz bı ıslemcı kullanıyorum.yaklasık 1000 mhz 1ghz oldugunu dusunursek bu baya bi fark ortaya koyuyor.
gunumuzde ıntel ve amd kapısması var gucuyle devam edıyor ve bu en cok kullanıcının ısıne yarıyor fıyat dusmesı ve teknolojık gelısmeler bu rekabet sayesınde gun gectıkce artıyor.Kısaca amd ürün yelpazesını az tutarak kullanıcının kafasını pek karıstırmıyo fakat bunu ıntelde soylemek yanlıs olur ıntel işlemcı cesıdını fazla tutarak kullanıcının kafasını karıstırıyor ve eger aldıgınız urun hakkında fazla bılgınız yoksa tongaya dusebılıyorsunuz.
ıntelde ıslemcı aramak kumda elmas bulmak gıbı ama bulursanızda unutmayın kı elmas bulursunuz.