PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar'ın 200 Yıllık Sırrı Açıklandı


ALONE53
02-13-2008, 14:29
Dolar'ın 200 Yıllık Sırrı Açıklandı
ABD'nin resmi para birimi olan Dolar yıllardır sembolleriyle tartışılıyordu. Nihayet tarihçiler son noktayı koydu
Dolar banknotlarının üzerindeki baskılar, işaretler, semboller hakkında çok şey söylendi. Komplo teorileri üretildi. Ama hangisi doğru, hangisi yanlış hala tartışılır
Şimdi ise Amerikalı tarihçiler 1 dolarlık banknotun üzerinde bulunan ve yıllardır tartışılan baskı ve işaretlerin sırrını çözmek için incelediler. Sonuç: İşaretler Mason'ların bazı sembolleriyle benzeşse de onlarla alakalı değil. "Büyük Devlet Mühürü" ile ilgili... Bu mühür ilk kez 1776'da geliştirilmişti. Ancak hemen kullanılmadı.

Bir dolarlık banknotlarının üzerindeki; bitmemiş piramit, 13 rakamı, bir kanadıyla zeytin dalı, öbürüyle okları tutan Amerikan kartalı, göz, pek çok komplo teorisinin üretilmesine yol açtı.

Kimine göre bunlar Mason Locası'nın, kimine göre ise Satanizm'in sembolleri. Ama Amerikalı tarihçiler bu sembolleri söyle açıklıyor:

-İnşa edilmekte olan dev bir yapıt. Piramit zaten mutlak gücün simgesi. Evrensel bir anlam taşıyor. Uzaya açılan kapı. Amerikan ulusu, piramit gibi inşa ediliyor anlamında kullanıldı.

-Bitmemiş piramitin merdivenindeki basamak sayısı. Amerikayı o dönemde oluşturan kolonilerin sayısı. Ama aynı zamanda ülkeyi yöneten 13 aileyi de sembolize ettiği iddia ediliyor.

-Amerika'nın dünyaya mesajı: Barış isteriz ama gerektiğinde savaşırız. Kartal ise hızın, cevikliğin ve özgürlüğün sembolü. ABD iki "büyük mühür" kullanıyor. Barış zamanında kartal, zeytin dalına bakıyor, savaş zamanında oklara.

-Gözün üzerinde ve kartalın kalkanında yer alıyor. Latince bir sözcük. "O (tanrı ya da kader) bizi (yaptıklarımızı) onaylıyor" anlamında. Kartalın kalkanında yer alıyor.

-Piramitin tepesinde yer alıyor ve "her şeyi gören göz" oalarak biliniyor. ABD'nin günümüzdeki konumunu çok iyi özetliyor. 1776'da düşünülmüş olması ayrıca önem taşıyor

silent_storm
02-14-2008, 08:36
ilginç bi konu kardeşim teşekkürler

ALONE53
02-14-2008, 18:56
ilginç bi konu kardeşim teşekkürler

yaw kardeşşş bi dolarımıız bile yok uğraştığımızz şeylere bakk yaa olsun bilgi iyidirr:D

DeviL_MasteR
02-23-2008, 18:56
Sağoalsın kardeş Hep Merak Ederdim.

morciii
02-24-2008, 03:18
sağolasın...