PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Real Madrid:3 O.Lyon:0 Real büyüyü bozdu !..


Melancholy
03-17-2011, 10:39
Real büyüyü bozdu !..


Şampiyonlar Ligi'ndeki "belalısı" Lyon'u 2. tur rövanş maçında konuk eden Real Madrid, rakibini ilk kez devirdi ve 6 sezon sonra çeyrek finale yükseldi..


http://www.ajansspor.com/resimv3/realmadrid_lyon_160311.jpg




(Ajansspor Dış Haberler
Servisi)

REAL MADRİD: 3 - LYON: 0

Stat
Santiago Bernabeu

Hakem
Damir Skomina (Slovenya)

Real Madrid
Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo, Khedira, Alonso, Di Maria (Dk. 79 Granero), Mesut Özil, Ronaldo (Dk. 74 Adebayor), Benzema (Dk. 84 Diarra)

Lyon
Lloris, Reveillere, Cris, Lovren, Cissokho, Briand (Dk. 46 Gomis), Gourcuff (Dk. 69 Pied), Toulalan, Kallstrom, Delgado (Dk. 80 Pjanic), Lopez Gol
Dk. 37 Marcelo, Dk. 66 Benzema, Dk. 76 Di Maria (Real Madrid)

Sarı kart
Dk. 9 Pepe, Dk. 30 Carvalho (Real Madrid), Dk. 38 Gourcuff, Dk. 54 Cissokho (Lyon)

Kırmızı kart
Yok

Şampiyonlar Ligi 2. tur (Son 16) rövanş maçında Real Madrid ile Lyon kozlarını Fransa'da paylaştı.

2003-04 yılından bu yana Devler Ligi'nde çeyrek finali göremeyen Real Madrid, daha önce 7 maç yaptığı ve hiç yenemediği Lyon'a üstün gelerek şeytanın bacağını kırmaya çalışırken, Fransız temsilcisi ise rakibini yine elemenin hesaplarını yapıyordu.

Oldukça tempolu geçen ilk yarıda iki ekip de rakip kaleyi yoklarken, önemli pozisyonları bulan ekip Real Madrid oldu. Mücadelenin 37. dakikasında İspanyol devi golü buldu. Ronaldo ile verkaça giren Marcelo, Cris'ten sıyrıldıktan sonra şık bir hareketle savunma oyuncusunu terse yatırdı ve sağ ayağıyla çektiği şut, kaleci Lloris'e çarpıp ağlara gitti.

41. dakikada Marcelo'nun sürüklediği atakta Lloris'i geçemeyen Benzema, 42'de eski takımının filelerini havalandırdı ancak ofsayta takıldı ve Real Madrid ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İlk yarıda Lyon'da Lloris yaptığı kurtarışlarla, savunmadaki Cris ise hatalarla dikkati çekti.

İkinci yarıda da iyi oyununu sürdüren Real Madrid, farkı 2'ye çıkaran ve kendisini rahatlatan golü 66'da buldu. Marcelo'nun uzun pasıyla soldan hareketlenen Benzema, ceza sahasına girdi ve topu Lloris'in altından ağlara yolladı. Fransız golcü ilk maçta olduğu gibi rövanşta da eski takımına gol atmayı başardı ve form grafiğini bozmadı.

2-0'la oldukça rahatlayan Real Madrid, 76'da 3-0'ı yakaladı. Mesut'un kafa pasıyla ceza sahasına giren Di Maria, Lloris'in üzerinden yaptığı şık aşırtma vuruşla topu filelerle buluşturdu.

83. dakikada soldan ceza sahasına giren Mesut'un içeriye çevirdiği topu Lovren kendi ağlarına yolladı ancak hakem Mesut için ofsayt bayrağını havaya kaldırdı.

Kalan dakikalarda skoru koruyan Real Madrid, kabusu konumundaki Lyon'u 8. maçta yenmeyi başardı ve 6 sezon sonra adını çeyrek finale yazdırdı.

Real Madrid'in yıldız oyuncuları, maç genelinde her ne kadar çok iyi görünmeseler de golle sonuçlanan pozisyonlara katkılarıyla öne çıktı. Madrid'e, gol atma zorunluluğunun bilincinde gelen Lyon ise rakip kale önünde görünmesine rağmen maçı mutlak bir gol pozisyonuna giremeden tamamladı. Real Madrid, bu sonuçla hem geçen senenin rövanşını almış oldu, hem de Lyon'u tarihinde ilk kez yenmenin keyfini yaşadı.



Ajansspor

NOYAN
03-17-2011, 23:08
mourinho farkı :)