PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Galatasaray 0 - 0 B.Leverkusen


DİGİMAX
02-13-2008, 09:39
http://www.galatasaray.org/images/home/back_668.jpg



http://www.webaslan.com/images/haber/2006/gs-leverkusen001.jpg

Tarihi kupalarla dolu G.Sarayımız, UEFA Kupası maçında Alman B.Leverkusen'i mahkum etti ancak geçemedi
G.Saray 0-0 Leverkusen


UEFA Kupası 3. Tur ilk maçında Ali Sami Yen Stadı'nda Alman temcilsici Leverkusen'i ağırlayan Galatasarayımız, karşılaşmadan 0-0'lık beraberlik ile ayrıldı. Maç boyu yağan kar ile birlikte rakip kaleye akın akın giden Galatasarayımız, rakibini yarı sahasına hapsetti ancak yakaladığı gol pozisyonları değerlendiremeyince maçtan golsüz eşitlikle ayrıldı. Olsun! Biz bu turu rövanşta geçeriz! İnancımız sürsün, Aslan'ın avlayamacağı takım yok!

LINCOLN YEDEK!

Teknik Direktörümüz Karl Heinz Feldkamp, Bayer 04 Leverkusen ile oynanan UEFA Kupası 3. tur ilk maçında, beklenilenin aksine orta sahada Lincoln'e yer vermezken, Ayhan'a şans tanıdı. Galatasaray böylece, bir süredir maçlara Türk futbolcularla başlama geleneğini bozmazken, Lincoln, Bouzid, Carrusca ve Nonda yedek kaldı. Maçta Hasan, Serkan ve Linderoth sakatlıkları nedeniyle oynayamazken, Afrika Uluslar Kupası'na katılan ve henüz Türkiye'ye gelmeyen Song ve yeni transfer Barusso da kadroda yer almadı.

KARA RAĞMEN!

Ali Sami Yen Stadı karlar altındaydı Leverkusen maçı başladığında... Yoğun karla birlikte Galatasarayımız da karşılaşmaya çok iyi başladı. Özellikle ilk 15 dakikalık Mehmet'in orta sahadaki mücadelesi, Arda'nın dinamizmi ve Hakan Şükür'ün hücumdaki çabaları ile rakip kalede gol aradık. Bu dakikalarda sahaya iyi yayılarak rakibimizi adeta kendi yarı sahasına hapsettik! Orta alanda Mehmet Topal'ın baskısı ve Ayhan'ın da verdiği destek ile Leverkusen'i hapsedişimizin ardından rakip kalede bazı gol pozisyonları da bulduk ancak Barış, Arda ve Hakan Şükür bunları değerlendiremedi.

Karşılaşmanın son yarım saatlik diliminde Galatasarayımız, kanatlardan Volkan Yaman ve Uğur Uçar'ın da desteğini almaya başladı. Bu oyun kurgusu meyvesini verdi. 28. dakikada Ümit Karan'ın yakaladığı pozisyondan yararlanamadık. Bu pozisyonda kaleciyle karşı karşıya durumda olan Ümit, golü atamadı, hepimizi kahretti! Son 10 dakikalık periyoda girilirken, kar yağışı şiddetini inanılmaz biçimde arttırdı! Ama Galatasarayımızın hızını kesemedi! Soldan Volkan'ın ortaları, içeriden Arda'nın atakları, sağdan Barış'ın akınlarıyla Leverkusen kalesini devirmeye çalıştık ama olmadı! 41. dakikada bu kez Hakan Şükür kaleciyle karşı karşıya pozisyondan yararlanamadı, kaleci Adler çıkardı! Ali Sami Yen'de ilk yarıda Galatasaray şov vardı ancak bir tek golümüz eksikti...

ALMAN KAHRAMANI ADLER!

Galatasarayımız, ikinci yarıya da büyük bir baskı ve pres ile başladı. Taraftarımızın da desteği ile Leverkusen'e orta sahada hariak bir pres uyguladık ve rakibimizi bu yarının özellikle ilk 10 dakikalık diliminde hiç oynatmadık. Bu baskımızın sonucu olarak yakaladığımız pozisyonda 53. dakikada Hakan Şükür'ün yerden ortasına Ümit Karan vurdu, Leverkusen kalecisi Adler çıkardı... Adler'in kahraman olduğu dakikalardı bunlar...

Kalan yarım saatlik dilimde Galatasarayımız yorgunluk belirtileri başladı. Leverkusen'in de oyunu yavaşlatma çalışmaları başarılı oldu ve oyundaki hızımız kesildi. Teknik direktörümüz Feldkamp, son koz olarak 84. dakikada Lincoln'ü oyuna aldı ancak sonuç vermedi ve karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
13. dakikada Mehmet Topal'ın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Adler, topu iki hamlede kontrol etti.
26. dakikada Mehmet Topal'ın uzak mesafeden sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
28. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren ve kaleci ile karşı karşıya kalan Ümit Karan'ın sert şutunda kaleci Adler, topu güçlükle kornere çeldi.
38. dakikada Barış'ın soldan kullandığı kornerde Arda'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.
41. dakikada Ümit Karan'ın pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Hakan Şükür'ün vuruşunda kaleci Adler'e çarpan top kornere çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
52. dakikada Arda'nın pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Hakan Şükür, pasını müsait pozisyondaki Ümit Karan'a çıkardı. Ümit Karan, bom boş pozisyonda topu ağlara göndermek yerine çok kötü bir vuruş yaparak kaleciye teslim etti.
55. dakikada Ümit Karan'ın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Adler, sektirdiği topu ikinci hamlede kontrol etti.
69. dakikada Barnetta'nın ceza sahasına yerden gönderdiği top kimse dokunamayınca az farkla yandan auta gitti.
70. dakikada Hakan Şükür'ün kafayla indirdiği topla ceza sahasına giren Ümit Karan, sağ çaprazdan çok kötü bir vuruş yaptı. Top farklı bir şekilde üstten auta gitti.
71. dakikada Hakan Balta'nın derinlemesine pasında ceza sahasında Hakan Şükür, topa ayak koymak istedi. Kaleci Adler, zamanında bir müdahaleyle Hakan Şükür'den önce topu kontrol etmeyi başardı.
80. dakikada Barış'ın sağdan kullandığı kornerde ön direkte Mehmet Topal'ın topuğuyla yaptığı vuruşta defans topu çizgi üzerinde çıkardı
81. dakikada Volkan'ın sol kanattan ceza sahasına ortasında Ümit Karan'ın göğsüyle indirdiği topa Arda'nın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak farklı bir şekilde üstten auta gitti.
90+3'de Arda'nın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Adler, topu sek

*fanii*
02-14-2008, 01:09
http://www.webaslan.com/images/haber/2006/Feldkamp091_1302.jpg

Teknik direktörümüz Karl Heinz Feldkamp, taraftarların, Leverkusen maçında beklenen gol gelmeyince Lincoln'ün maça girmesini istemesine kulak asmadı. Taraftarların 60. dakikada ''Lincoln, Lincoln'' şeklindeki tezahüratları duyulurken, Alman teknik adam 66. dakikada Ayhan'ın yerine Hakan Balta'yı oyuna aldı. Daha sonra 79. dakikada Nonda'yı sahaya süren Feldkamp, kale arkasında bulunan Lincoln'ü 84. dakikada oyuna almak için çağırdı.

Kaleci antrenörü Nezihi Boloğlu'nun çağırdığı Lincoln, eliyle yaptığı hareketle iki kez gelmeyeceğini bildirdi. Boloğlu'nun ısrarları sonunda Brezilyalı oyuncu, ''Lincoln'' diye bağıran taraftarları göstererek saha kenarına geldi.

*fanii*
02-14-2008, 01:10
http://www.webaslan.com/images/haber/2006/adnan-sezgin017_1302.jpg

"Şanssızlığımız fazlaydı"


Galatasarayımızın Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin, UEFA Kupası'nda, Bayer 04 Leverkusen karşısında şanssız bir maç çıkarttıklarını söyledi.

Adnan Sezgin, golsüz sona eren maç sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, takımın sergilediği futboldan fazlasıyla memnun olduklarını belirterek, ''Öyle bir maç düşünün ki rakibimiz 2 korner kullandı, kalecimiz Orkun yere yatmadı bile. Takım olarak çok iyiydik, ama bugün şanssızlığımız fazlaydı. Gol bulamadık, ancak turu Almanya'da geçeceğimize inanıyorum'' dedi.

Sezgin, Brezilyalı futbolcu Lincoln'ün, maçın son dakikalarında oyuna girmek istememesiyle ilgili bir soruya ise ''Ben öyle bir şey görmedim'' yanıtını vermekle yetindi.

Galatasaraylı yönetici Fatih Gökşen de karşılaşmayla ilgili görüşlerini açıklarken, iyi oynadıklarını, ancak bu oyunu skora yansıtamadıklarını kaydetti. Gökşen, maçta çok iyi mücadele ettiklerini belirterek, ''Böyle maçlarda pozisyon yakaladığınızda, bunu skora çevirmeniz lazım. Biz bugün bunu beceremedik. Değerlendiremediğimiz çok iyi gollük pozisyonlarımız var. Üzgünüz, artık iş ikinci maça kaldı. Keşke işi burada bitirseydik'' diye konuştu.

-TBMM BAŞKANI TOPTAN-

Karşılaşmayı izleyen TBMM Başkanı Köksal Toptan, Galatasaray'ın çok iyi bir futbol ortaya koyduğunu ifade ederek, ''Futbol otoritesi değilim, ama Galatasaray böyle oynadığı takdirde, Almanya'da rakibini yener ve turu geçer'' dedi.

Sarı-kırmızılı futbolcu Ayhan Akman da maçla ilgili görüşlerini, ''Bugün galip gelmeliydik, ama olmadı. İyi mücadele ettik. Saha koşulları da ağırdı. Genel anlamda rakibimizden üstündük. Onlardan daha iyi bir takım olduğumuzu ve gidip Almanya'da turu geçeceğimizi düşünüyorum'' diye açıkladı.

DİGİMAX
02-14-2008, 10:17
bu maçı nası yenemdik kimse anlayamadı ama bu futbolla rövanş için hepimiz umutluyuz..
o yüzden beraberliğe kimse üzülmesin...