PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gençlerbirliği:2 Fenerbahçe:4 4 çeker Fener !..


Melancholy
03-07-2011, 23:17
4 çeker Fener !..


Kar yağışı altında oynanan maçta Gençlerbirliği'nin 4-2 yenen Fenerbahçe, bir gün uzak kaldığı liderlik koltuğuna tekrar oturdu..


http://www.ajansspor.com/resimv3/fb_macOykusu_070311.jpg




Fenerbahçe, averajla lider girdiği 24. haftanın kapanış maçında Ankara'da Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Sarı lacivertlilerin amacı; Beşiktaş'ı 2-1 yenerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Trabzonspor'dan zirveyi geri almaktı.

Fenerbahçe
Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sakatlıklar nedeniyle kadroda iki mecburi değişiklik yaptı. Gökhan Gönül'ün yerine sağ bekte Bekir görev yaparken, Selçuk Şahin'in yokluğunda Özer Hurmacı forma şansı buldu.
Gençlerbirliği'nde ise sol bek mevkisinde oynayan Murat Kalkan, boynundaki rahatsızlık nedeniyle kadroya alınmadı. Bu futbolcunun yerine Mehmet Akgün forma giydi. Başkent ekibinde ayrıca karşılaşma listesinden 11'de yer alan Mumunga'nın adelesinde çekme oluşması nedeniyle Mustafa Pektemek maça başladı.

Zaman zaman kar yağışının etkili olduğu karşılaşmaya takımlar kontrollü başlarken, Fenerbahçe bir duran top sonrası öne geçmeyi başardı. 14. dakikada Alex'in kullandığı serbest atışta savunmanın uzaklaştıramadığı topu kaleci Serdar, Niang'ın üzerinden yumrukla uzaklaştırmak istedi. Kısa düşen topu Lugano Serdar'ın üzerinden ağlarla buluşturdu.
Bu gol, maçın temposunu artırırken goller de üst üste gelmeye başladı. Oktay, Serkan'ın pasıyla ceza alanın sağında buluştu. Zor pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yan direkten auta çıktı. 22. dakikada ise Fenerbahçe'nin ikinci golü geldi. Niang'a yapılan penaltıyı Alex golle sonuçlandırarak farkı ikiye çıkardı.

Fazla zaman geçmeden Gençlerbirliğini umutlandıran gol geldi. Dakikalar 25'i gösterdiğinde Mustafa'nın pasıyla ceza alanı sağ çaprazında buluşan Orhan, zor pozisyonda yaptığı düzgün ve sert bir vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara gönderdi.
36. dakikada Gençlerbirliği beraberlik golüne çok yaklaştı. Köşe atışı sonrasında ceza alanı dışında topla buluşan Cem Can'ın sert şutunda kaleci Volkan'ı da geçen top yan direğe çarparak auta gitti.
Beraberlik için bastıran Gençlerbirliği aradığı gole ilk yarının son dakikasında ulaştı. Azofeifa'nın kullandığı kornerde defanstan seken ve ceza alanı dışına çıkan topta Hurşut'un gelişine yaptığı vuruş filelerle buluştu.

Devre arasında etkisini artıran kar yağışı zemine beyaza bürüdü ve saha şartlarını ağırlaştırırken, 48. dakikada bu kez Fenerbahçe direğe takılan taraf oldu. Ceza sahası dışında topu alan Alex, yüzünü kaleye döndü ve şutunu çekti. Serdar'ın kurtardığı top, sekti ve direkten kornere çıktı.

Maça ilk müdahaleyi Gençlerbirliği yaptı. 57. dakikada Serkan Çalık oyundan alınırken, Jedinak sahaya girdi. 3 dakika sonra ise Aykut Kocaman'ın ilk hamlesi geldi. Dia saha kenarına alınırken, Cristian oyuna dahil oldu.

62. dakikada Fenerbahçe yeniden öne geçti. Alex'in pasıyla savunmanın arkasına sarkıp ceza sahasına giren Niang topu ağlara gönderdi.
67. dakikada Fenerbahçe dördüncü gole yaklaştı. Sol kanattan Alex'in ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta ön tarafta Bekir'in yaptığı kafa vuruşu az farkla yandan auta çıktı. Bir dakika sonra ise Fenerbahçe farkı yeniden ikiye çıkardı. Emre ile yaptığı verkaç sonrası ceza sahasına giren Santos, sol köşeden topu ağlara gönderdi.

75. dakikada Gençlerbirliği üçüncü kez direğe takıldı. Soldan Hurşut'un ceza sahasına yaptığı ortada saniyeler önce Oktay'ın yerine oyuna giren Zec'in kafa vuruşunda Volkan'dan seken top yan direkten döndü. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.

Fenerbahçe'de İspanyol golcü Daniel Güiza, uzun bir aradan sonra 86. dakikada Niang'ın yerine oyuna girerken, karşılaşma Fenerbahçe'nin 4-2 üstünlüğüyle sona erdi ve sarı lacivertliler, maç fazlasıyla Trabzonspor'a kaptırdığı liderlik koltuğunu bir gün sonra geri aldı.

Bu arada Fenerbahçe'de Santos ve Lugano gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştüler.

-GENÇLERBİRLİĞİ: 2 - FENERBAHÇE: 4

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Özgür Yankaya, Nihat Mızrak, İsmail Şencan Gençlerbirliği: Serdar, Orhan, Burak, Aykut, Mehmet, Cem Can, Azofeifa, Oktay, Serkan (Dk. 57), Hurşut (Dk. 82 Yasin), Mustafa

Fenerbahçe: Volkan, Bekir, Lugano, Yobo, Andre Santos, Dia (Dk. 60 Cristian), Mehmet, Emre, Özer (Dk. 88 Caner), Alex, Niang (Dk. 86 Güiza)

Goller: Dk.14 Lugano, Dk. 22 Alex (penaltıdan), Dk. 62 Niang, Dk. 68 Santos (Fenerbahçe), Dk. 25 Orhan, Dk. 45 Hurşut (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: Dk. 21 Serdar (Gençlerbirliği), Dk. 71 Cristian, Dk. 78 Santos, Dk. 90+3 Lugano (Fenerbahçe)



Ajansspor