PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Efes Pilsen kapatılabilir...


Melancholy
03-06-2011, 00:59
http://www.dha.com.tr/newpics/news/040320111108045129606_2.jpg



İşte Anadolu Holding'in patronu Tuncay Özilhan'ın yaptığı açıklama.


Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, bu yıl için 800 milyon dolarlık yatırım planladıklarını, bu yatırımların yurtiçi ve dışında olacağını söyledi.

Özilhan şöyle konuştu: “Yurtdışındaki operasyonlarda önemli yatırımlarımız var. Onlarda kapasite artışlarımız var. Büyütüyoruz. Oralar gayet iyi gidiyor. İçecek ağırlıklı, bira ve Coca Cola’da... Ayrıca başladığımız enerji yatırımları var. 2’sine başladık. Biri Gürcistan’da, diğeri de Karadeniz’de... İki projeye başladık, yatırım devam ediyor. Sinop’ta termik santral için ÇED çalışmaları devam ediyor. Tahmin ediyorum bu yılın ortalarına doğru ÇED raporunu alacağız, ondan sonra yatırım aşamasına geçeceğiz.”

Enerji ikinci ana alan

Enerjinin Anadolu Grubu için önemli olduğunu vurgulayan Özilhan, “3 projemiz var. Dönem dönem de yeni projeler geliyor. Onlara da çalışıyoruz. Enerji, Anadolu Grubu’nun ikinci ana işi olacak şekilde gelişiyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde, 800 milyon dolarlık yatırımın 200 milyon doları enerjide olacak” dedi. Anadolu Grubu’nun 25 bin civarında çalışanı bulunduğunu ifade eden Özilhan, yani yatırımların istihdama katkısı olacağını söyledi. “Halka açmayı düşündüğünüz şirket var mı” sorusuna Özilhan şu yanıtı verdi: “Şu anda yok. Ama sürpriz de olabilir. Çalıştıklarımız var ama paylaşacak noktada değil daha.”

Efes Pilsen yerine iki isim olmazsa kapatırız

TUNCAY Özilhan, Efes Pilsen takımı için “Efes” ve “Anadolu Efes” olmak üzere iki isimle müracaatları bulunduğunu ifade ederek, “Efes ve Anadolu Efes... O olursa olur, olmazsa olmaz, yani kapanır demek. Yani üçüncü bir alternatifimiz yok” dedi. Efes Pilsen takımı konusunda bir gelişme olmadığını dile getiren Özilhan, bir ‘B planları’ olmadığını, başvurdukları iki isimin de olmaması durumunda basketbol takımını kapatacaklarını söyledi

Hürriyet