PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Stat ne işe yaradı ?


Melancholy
02-27-2011, 21:09
Stat ne işe yaradı ?


"Kaşıkla verip kepçeyle almak" böyle olmalı. Galatasaray camiasında modern bir stadın hem maddi hem manevi mutluluğu yaşanıyor. Ancak son yıllarda bir türlü değişmeyen kötü geleneğin götürdüklerini de hesaba katmak gerek. O zaman Aslantepe kaymağının fazla bir etkisi kalmıyor.


http://www.ajansspor.com/resimv3/statneiseyaradi_manset.jpg


Galatasaray, son olarak 2006-2007 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti. Liverpool, Bordeaux ve PSV ile mücadele ettiği gruptan çıkamadı, ama elde ettiği gelirle rahat nefes aldı. Sonrası ise korku filmi gibi. UEFA'ya abone olan, 'Kupa 2' sahnesinde son 16'dan ötesini göremeyen bir takım.

Bayer Leverkusen'e elendiği 2007-2008'de yaklaşık 500 bin euro başarı primi alan Cimbom, Hamburg engeline takıldığı 2009'da 600 bin euro kazandı. Atletico Madrid'i geçemediği geçen sezon ise 1.7 milyon euro gelir elde etti. UEFA Ligi'ne bu sezon ön elemelerde havlu atan Galatasaray'da, 4 yıllık Avrupa serüveni sadece 3 milyon euro getirdi.

Söz konusu dönemde Fenerbahçe, 33.7 milyon euro kazandı. Dinamo Kiev'e elenene kadar 6.4 milyon euroluk pazar payı hariç kasasına 1.8 milyon euro sokan Beşiktaş ise 30.5 milyon euro gelir sağladı. Yani sadece başarı priminde Galatasaray, ezeli rakiplerinden 10 kat geride kaldı. Nitekim stat geliri ve forma satışı da eklendiğinde, rakam neredeyse iki katına çıkıyor.

Maç fazlasıyla lider olan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi vizesi alırsa, gruplardan çıkamasa dahi en az 20 milyon euro kazanacak. Avrupa Ligi bileti almayı hedefleyen Galatasaray ise çeyrek finalist olsa bile maksimum 8 milyon euroya kanaat edecek. Ancak sarı-kırmızılılar için Türkiye Kupası Şampiyonluğu da, sergilenen futbolla zor bir ihtimal olarak görünüyor.

Başkan Adnan Polat, Şükrü Saracoğlu'nda 7 yıldır 52 bin kapasiteyle oynayan Fenerbahçe'nin 200 milyon dolar fark attığını, Türk Telekom Arena'nın her sene ekstra 25 milyon dolar getireceğini açıklamıştı. Oysa bir zamanlar Devler Ligi'nin gediklisi olan Cimbom'un, UEFA Kupası'na talim ettiği her yıl en az eksi 20 milyon dolar anlamına geliyor.


Ajansspor