PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trabzonspor:3 Kayserispor:3 Trabzon'da gol düellosu !


Melancholy
02-27-2011, 21:06
Trabzon'da gol düellosu !


Avni Aker Stadı'ndaki mücadele nefesleri kesti. Ligin en az gol yiyen iki takımı, taraftarlara tam 6 gol izlettirdi. Son iki maçını kazanarak moral bulan Trabzonspor, eski golcüsü Şota yönetimindeki Kayserispor karşısında bir puana razı olurken, uzun süre sonra liderlik koltuğunu kaptırdı.


http://www.ajansspor.com/resimv3/ts_kayseri_analiz.jpg




Geçen hafta olduğu gibi Trabzonspor, üst üste aldığı galibiyetlerle yarışa ortak olan Fenerbahçe'den sonra sahaya çıktı. Ve tıpkı geçen hafta olduğu sarı-lacivertliler, maç fazlasıyla lider. Yani Karadeniz temsilcisi, gün geçtikçe baskıyı daha çok hissediyor.

Trabzon'un rakibi ligin flaş takımlarından Kayserispor. Maç öncesi iki
teknik adamın samimiyeti gözlerden kaçmadı. Şenol Güneş'in, eski öğrencisi Şota Arvaladze'ye sarılması ise yeşil sahalarda görmek istediğimiz görüntülerden. Yağmura rağmen Avni Aker Stadı'nı dolduran yaklaşık 20 bin Trabzonspor taraftarı, eski gol krallarına sevgi gösterilerinde bulundu. Sadri Şener tarafından eleştirilen Kayserispor kalecisi Volkan ise ıslıklandı.

İki ekipte de önemli eskikler dikkati çekiyor. Bordo-mavililerde ilk 11'in değişmezleri Engin ile Egemen sakat, Tayfun cezalı. Bağırsak enfeksiyonu nedeniyle dün özel bir hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edilen Selçuk da kadroda yok. Kayserispor'da ise Troisi, Cangele, Santana ve Eren'in sakatlıkları sürüyor, Savaş Yılmaz da kart cezalısı.

Trabzonspor, kritik maça golle başladı. İkinci dakikanın ilk saniyelerinde Jaja sahneye çıktı. Kaleci Souleymanou'nun hatası sonucu topu önünde bulan Brezilyalı, müthiş bir vücut çalımıyla rakibini geçtikten sonra düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0.

Dakikalar 20'yi gösterdiğinde ise Kayserispor'un beraberlik golü geldi. Serkan'ı çalımlayarak sol çaprazdan ceza sahasına giren Amrabat'ın pasında, ilk şutu kaleci Onur'dan dönen Abdullah, kafayla topu ağlara gönderdi: 1-1.

Karşılaşmada yarım saatlik bölüm, beklendiği gibi tempolu geçti. 39'da sağdan kullanılan kornerde Mustafa'nın vuruşunu kaleci çıkardı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Umut ise zor olanı yaptı ve kale önünden topu auta attı. 42'de Ziani'nin içeri çevirdiği pası Mustafa, kayarak kornere çıkardı. İlk yarıyı bitiren düdük çalarken, tabedala eşitlik var.

Şenol Güneş, ikinci yarı öncesi Alanzinho-Yattara değişikliğine gitti. Bu hamleyle rakibine baskı kuran Trabzonspor, aradığı golü 54. dakikada buldu. Colman'ın ara pasını kontrol eden Burak, rakibininden sıyrıldı ve düzgün bir vuruşla kaleciyi mağlup etti: 2-1.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda goller ardı ardına geliyor. Ev sahibinin gol sevinci sadece 2 dakika sürdü. Ziani'nin enfes pasında savunmanın arkasına sarkan Abdullah Durak'ın güzel vuruşunda top ağlara gitti: 2-2.

57'de uzaktan şansını deneyen Jaja, çerçeveyi bulamadı. Kayserispor, 62. dakikada 3. gole çok yaklaştı. Glowacki, Amrabat'ın kafayla içeri çevirdiği topu son anda uzaklaştırdı. 65'te Kujoviç'in sağdan ceza sahasına gönderdiği ortaya Semih dokunamadı. 68'de boşta kalan topa vurdu, Glowacki çizgi üzerinden çıkardı.

Bordo-mavililerde Şenol Güneş, 72'de Umut-Pawel Brozek hamlesini yaptı. Umut'un oyundan çıkması ile kaptanlık bandı Yattara'ya geçti. 75'te sağ kanatta topla buluşan Yattara, çalım atmak isteyince topu kaybetti. Konuk ekip, 83'te ilk kez öne geçti. Ziani'nin arapasına hareketlenen Amrabat, Onur'un üzerinden kale önüne çevirdi. Kujoviç'e topu boş kaleye göndermek kaldı: 2-3.

Yunus Yıldırım, 85. dakikada tartışmalı bir düdük çaldı. Burak ceza sahasında yerde kalırken, hakem 'devam' dedi. Kararı beğenmeyen Trabzon taraftarları, hakeme tepki gösterdi. 88'de Trabzonspor beraberliği yakaladı. Yattara'nın ceza sahasına ortaladı, Glowacki'nin kafa vuruşunda top filelerle buluştu: 3-3.

Kayserispor karşısında iki kez öne geçmesine karşın berabere kalan Trabzonspor, 23. hafta sonunda puanını 51 yaptı ve atılan gol sayısında geride olduğu için Fenerbahçe'nin ardından ikinci sırada yer aldı. Avrupa'yı hedefleyen Kayserispor ise 41 puana yükseldi.


Ajansspor