PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Chelsea ''50'' dedi.. FC KOBENHAVN: 0 - CHELSEA: 2


Melancholy
02-24-2011, 11:01
Chelsea ''50'' dedi..


Şampiyonlar Ligi 2. tur (Son 16) ilk maçında Damimarka temsilcisi Kobenhavn'a konuk olan Chelsea, çeyrek final için avantaj yakaladı, Devler Ligi'ndeki 50. galibiyetine uzandı.

http://www.ajansspor.com/resimv3/kobenhavn_chelsea_220211.jpg


(Ajansspor Dış Haberler Servisi)

FC KOBENHAVN: 0 - CHELSEA: 2

Stat
Parken

Hakem
Bjorn Kuipers Hollanda)

FC København
Wiland, Pospech, Jorgensen, Antonsson, Wendt (Dk. 77 Bergsson), Bolanos, Kvist, Claudemir, Gronkjaer (Dk. 87 Zohore), Santin (Dk. 46 Vingaard), Ndoye

Chelsea
Cech, Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole, Ramires, Essien, Lampard, Malouda (Dk. 85 Zhirkov), Anelka (Dk. 74 Drogba), Torres (Dk. 90 Kalou)

Gol
Dk. 17 ve 54 Anelka (Chelsea)

Sarı kart
Dk. 7 Zanka, Dk. 70 Pospech (Kobenhavn), Dk. 36 Torres, Dk. 85 Malouda, Dk. 86 Terry (Chelsea)

Şampiyonlar Ligi 2. tur (Son 16) ilk maçında FC Kobenhavn ile Chelsea kozlarını Danimarka'da paylaştı.

Şampiyonlar Ligi'ndeki 50. galibiyeti için mücadele eden Chelsea'de, yeni transfer Fernando Torres 11'de sahaya çıkıp, "Mavi" forma altında ilk Devler Ligi sınavını verirken, bir diğer yeni transfer David Luiz ise kurallar gereği kadroda yer almadı.

Ev sahibi ekipte ise, bir dönem Chelsea forması giyen Gronkjaer, eski takımına karşı 11'de yer buldu.

Maça iyi başlayan Chelsea 17. dakikada golü buldu. Kobenhavnlı oyuncuların orta alanda yaptığı pas hatasında top Anelka'da kaldı. Orta alandan aldığı topla hızla rakip sahaya giren Fransız golcü ceza sahasında kalecinin yanından topu filelere gönderdi.

İlk yarıda üstün bir görüntü sergileyen Londra ekibi, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıya da iyi başlayan Chelsea, 54'te yine Anelka ile farkı 2'ye çıkarttı. Lampard'ın defansın arkasına gönderdiği pasta Anelka sağ çaprazdan düzgün bir vuruşla topu kalecinin yanından ağlara gönderdi.

Kalan dakikalarda skoru koruyan Chelsea, rakibini 2-0 mağlup etti ve Devler Ligi'ndeki 50. galibiyetine uzanarak rövanşa büyük bir avantajla gitti.

İki ekip arasındaki rövanş maçı 16 Mart Çarşamba günü Chelsea'nin sahası Stamford Bridge'de yapılacak ve çeyrek finale yükselecek ekip belli olacak.