PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasspor:2 Trabzonspor:3 'Burak'ma beniiiii !...


Melancholy
02-13-2011, 01:12
'Burak'ma beniiiii !...


Trabzonspor, 5 gollü futbol akşamında kazanmayı hatırladı, taraftarına Sevgililer Günü hediyesini erken verdi. İkinci yarıda yaşadığı kayıplarla avantajını yitiren lider, soğuk havada Burak Yılmaz'la güldü: 3-2. Takım arkadaşıyla tartışan Engin'in oyundan çıkma isteği ise maça damgasını vurdu.




http://www.ajansspor.com/resimv3/sivas_ts_oyku_120211_01.jpg




Trabzonspor için ilk yarının bitimi ile 20. haftanın sonu arasındaki görüntü bambaşka. Fenerbahçe'ye 9, Bursaspor'a 5 puan fark atan lider, üst üste yaşadığı kayıplarla rakiplerinin nefesini ensesinde hissediyor. Artık farkı korumak yerine koltuğu kaptırmamanın hesaplarını yapılıyor. Zira hedef, Sivas'ta kazanıp 3 hafta sonra galibiyetle tanışmak.

Bucaspor'un kazanmasıyla düşme potasına giren Sivas'ta işler yolunda gitmiyor. Ligde en son 16. haftada sahasında Konyaspor'u 1-0 yenen Yiğidolar, bu maçın ardından geçen 61 günde oynadığı 1 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. İlginçtir Trabzon da, son deplasman galibiyetini aynı tarihte elde etti. Kuşkusuz iki takım için de mutlak kazanılması gereken bir mücadele.

Konuk ekip, kritik maça golle başladı. Henüz ikinci dakikanın ilk saniyelerinde sahneye Jaja çıktı. Engin'in pasına yetişen Brezilyalı futbolcu, zor pozisyonda kalecinin yanından topu ağlara gönderdi: 0-1.

Golden sonra ev sahibi, rakip yarı sahada daha çok görünen taraf oldu. 9. dakikada ceza sahasında topla buluşan Uğur, müthiş bir şut çıkardı. Kaleci Onur, aynı güzelliklte bir kurtarış yaptı. 15. dakikada sağdan Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta, Glowaski'nin kafası az farkla auta gitti. 28'de hızlı çıkan Trabzon'da Engin Baytar'ın sert şutunu KOrcan son anda çıkardı.

Maçın 33. dakikasında ortam gerginleşti. Mehmet'in Burak'a yaptığı faul sonrası Serkan Balcı ile Sivassporlu oyuncu arasında itişmeler yaşandı. Araya giren hakem ve futbolcular, gerginliğe son verdi. 40'ta bordo-mavililer, mutlak golü kaçırdı. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Jaja, zor olanı yapıp topu dışarı vurdu.

Sakatlığı olmamasına rağmen Engin Baytar, Burak'la yaşadığı tartışmanın ardından ısrarla oyundan çıkmak istiyor. Ancak Şenol Güneş'ten olumlu yanıt alabilmiş değil. 43'te ise Jaja'nın altıpastan topukla şık vuruşu kalecide kalınca, soyunma odasına 1-0'la gidiliyor. İlk yarıyı bitiren düdükle birlikte Engin, oyundan çıkma isteğinde karalı olduğunu formasını çıkararak gösteriyor.

Burak-Engin krizini çözen Şenol Güneş, ikinci yarıya aynı kadroyla çıktı. Rıza Çalımbay ise Grosicki-Mehmet Nas halmesi geldi. 51. dakikada Onur Kıvrak, bir kez daha Sivasspor'a beraberlik şansı tanımadı. Uğur'un ortasına iyi yükselen Grosicki'nin kafa vuruşunda Onur, topu çizgi üzerinde kontrol etti.

Mutlak 3 puana ihtiyacı olan Çalımbay, 58'de Eneramo'nun yerine Pedriel'i sahaya sürdü. Bu arada Sivasspor taraftarlarının, kararlarını beğenmediği hakem Kuddusi Müftüoğlu'na maçın başından beri tepkisi var. Karadeniz ekibi, 61'de ikinci gole yaklaştı. Burak'ın ceza sahası sağ çaprazından şutu az farkla auta gitti.

Sivasspor, 63. dakikada beraberliği yakaladı. Sol kanatta topla buluşan Grosicki, ceza sahası dışından çok sert vurdu. Colman'a çarpan top Onur'u kontrpiyede bıraktı ve skora eşitlik geldi: 1-1.

Şenol Güneş, beraberlik golünün ardından mecburi bir değişikliğe gitti. Sakatlanan Engin'in yerine kalan dakikalarda Alanzinho mücadele edecek. Dakikalar 71'i gösterdiğinde Burak Yılmaz, takımına hayat veren isim oldu. Serkan'ın savunmanın arkasına gönderdiği pasa yetişen Burak, Uğur'a rağmen düzgün bir vuruşla ağları sarstı: 1-2.

Bir türlü farkı ikiye çıkaramayan Trabzonspor'da Güneş, 74'te oyuna ikinci hamlesini Jaja-Ceyhun değişikliğiyle yaptı. Çalımbay'ın yanıtı gecikmedi. Mehmet Yıldız'ın yerine Kamanan sahada. 78'de Colman uzaktan sert vurdu, Korcan son anda kornere çeldi. Konuk ekip, 80'de inanılmaz bir golü daha kaçırdı. Kalenin hemen önünde Umut'un vuruşu üstten auta gitti.

Ev sahibi, 84'te skora eşitlik getirdi. Serkan Balcı'dan sıyrılan Grosicki içeri çevirdi. Kamanan'ın şutu savunmadan dönerken, pozisyonu takip eden Kamanan'ın müthiş vuruşunda top ağlara gitti: 2-2. Ancak Sivas'ın gol sevinci sadece 9 saniye sürdü. Colman'ın uzun pasına yetişen Burak, Korcan'ın üzerinden fileleri havalandırdı: 2-3.

Bu sonuçla 3 hafta sonra galibiyetle tanışan Karadeniz ekibi, 47 puanla liderliğini sürdürdü. Ligde kalma mücadelesi veren Sivasspor ise 16 puanda kaldı ve Bucaspor'un kazandığı 21. haftada hüsran yaşadı.

SİVASSPOR: 2 - TRABZONSPOR: 3
Stat: 4 Eylül
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Ekrem Kan, Serkan Akarca
Sivasspor: Korcan, Uğur, Navratil, Hayrettin, Ziya, Grosicki, Kadir, Rada (Dk. 46 Mehmet Nas), Erman, Mehmet Yıldız (Dk. 76 Kamanan), Eneramo (Dk. 54 Pedriel)
Trabzonspor: Onur, Serkan, Mustafa, Glowacki, Piotr Brozek, Selçuk, Colman, Burak, Engin (Dk. 68 Alanzinho), Jaja (Dk. 75 Ceyhun), Umut (Dk. 88 Barış)
Sarı kartlar: Dk. 7 Uğur Kavuk, Dk. 33 Mehmet Yıldız, Dk. 47 Ziya Erdal, Dk. 90+3 Kadir Bekmezci (Sivasspor)
Goller: Dk. 2 Jaja, Dk. 71 ve 84 Burak (Trabzonspor) Dk. 63 Grosicki, Dk. 83 Kamanan (Sivasspor)


Ajansspor