PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Öcalan; "Diyarbakır'ı Mısır'a çevirin"


Melancholy
02-04-2011, 23:29
Bölücübaşı Abdullah Öcalan'dan ilginç formüllü barış çağrısı..


Mısır’da yaşanan olaylar Terör Örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın da gündeminde. Öcalan, "Diyarbakır'da halk, Mısır'daki gibi günlerce sokaklardan ayrılmazsa, taleplerini dile getirirse, işte o zaman barış gelir” dedi. Öcalan’ın avukatlarıyla yaptığı görüşme PKK’ya yakın internet sitesinde yayınlandı. Kürt sorununun çözümünde daha önce Talabani’nin arabulucuk rolü üstlendiğini hatırlatan Öcalan şimdi de bu görevi üstlenebileceğini söyledi.

ÖCALAN'IN ADAYLIK KRİTERİ
BDP’nin seçime bağımsız adaylarla girmesini destekleyen Öcalan, adaylar için de kriter getirdi. Öcalan, “Yetenekli ve birikimli adaylar olmalıdır. Böyle olursa başarı elde edebilirler. Ben demokratik blok değil, daha önce demokratik ulus bloku demiştim. Bu şekilde kavramlaştırmıştım. Yani demokratik ulus bloku şeklinde gidilebilir” dedi.

DİYARBAKIR MISIR OLURSA BARIŞ GELİR
Mısır olaylarının örnek alınmasını isteyen Öcalan şunları söyledi:
"Özsavunma derken hep silah anlaşılıyor. En demokratik toplumların bile kendisini savunmaya ihtiyacı vardır. Bu silah demek değildir. Demokratik kitle gösterileri de bir özsavunma biçimidir. Örneğin Diyarbakır'da halk, Mısır'daki gibi günlerce sokaklardan ayrılmazsa, taleplerini dile getirirse, işte o zaman barış gelir, bakın bakalım o zaman AKP kalır mı kalmaz mı, işte o zaman Erdoğan'ın kendisi bu sorunun çözümünü talep edecektir. Ayrıca Diyarbakır'da milyonlarca kişiyi bir araya toplayacak güçleri de vardır. Bu yöntem de bir özsavunmadır."

haber3