PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe:2 Trabzonspor:0 Kadıköy'de Fener yalnız 'Gezer' !


Melancholy
01-30-2011, 23:19
Kadıköy'de Fener yalnız 'Gezer' !


Trabzon'a karşı ev sahibi olarak son 5 sezonda oynadığı maçların 4'ünde puan yitiren Fenerbahçe, kritik mücadelede faturayı çabuk kesip, bir anlamda rövanş hesabını da tahsil etti. Üç kırmızı kartlı maçın ilk yarım saatinde şok yaşayan bordo-mavililer, kötü gidişini sürdürdü.

http://www.ajansspor.com/resimv3/fb_ts_analiz2.jpg




Kadıköy'deki kritik mücadele, alkışı hakeden 'dostluk' görüntüsüyle başlıyor. İki teknik adam, ilk yarının sonunda başlayıp devre arasında da devam eden söz düellosuna silip, patlayan deklanşörler arasında birbirine
başarı diliyor. Konuk ekibin hocası Şenol Güneş'in, ev sahibi Aykut Kocaman'ın yanına gitmesi ise işin ilginç tarafı.

Lider Trabzonspor ile üçüncü sıradaki Fenebrahçe arasındaki puan farkı 7. Zirvenin en yakın takipçisi Bursaspor'un kazandığı düşünülürse, karşılaşmanın önemi bir kat daha artıyor. Zira beraberlik, en çok Bursa temsilcisine yarıyor. İkinci yarıya kayıpla başlayan Karadeniz ekibinde, yenilgi halinde moraller iyice bozulacak. Aynı senaryo sarı-lacivertliler için uyarlandığında ise şampiyonluk şansı iyice azalacak.

Her yönden tam bir futbol akşamı yaşanan. Maç öncesi Fenerbahçeli taraftarlar, Trabzonlular'ın "Bize her yer Trabzon pankartına", "Size her yer Tava" yazılı pankartla gönderme yapıyor. Konuk ekip taraftarları da "Sahaya atlayın şampiyonluğu kutlayın" tezahüratıyla rakiplerine karşılık veriyor.

Trabzon'da teknik direktör Şenol Güneş, Beşiktaş maçının aksine Piotr kardeşleri tribüne yolladı. Semih'i kulübeye çeken Kocaman, Dia'ya 11'de sahaya sürdü. Gençlerbirliği maçında kızaran Caner, kritik mücadelede kadroda yer almadı. Sarı-lacivertli forma altında ligde 100. maçına çıkma onuruna erişen Gökhan Gönül ise 'dalya' heyecanı yaşadı.

Şükrü Saracoğlu'nu dolduran 50 bin kişinin tezahüratları arasında ilk düdük çaldı. 4. dakikada Niang sağ ayağının dışıyla müthiş bir plase çıkardı. Kaleci Onur, zor pozisyonda gole izin vermedi. 7. dakikada Dia'nın soldan ortasına yükselen Alex ve Onur çarpışınca, iki oyuncu da kısa süreli sakatlık geçirdi. 12'de Emre'nin uzak mesafeden şutu kalecinin üzerine gitti.

Umut, 13. dakikada savunmanın arkasına sarktı. Ancak Lugano, Yobo'nun hatasını son anda telafi etti. 19'da Trabzonspor zorunlu bir değişikliğe gitti. Sakatlık geçiren Egemen, yerini Glowacki'ye bıraktı. Değişiklikten hemen sonra Lugano, bilindik gollerinden birine daha imza attı. Alex'in sağdan kullandığı kornere iyi yükselen Uruguaylı, Giray'ın üzerinden topu filelere gönderdi: 1-0.

Henüz ilk golün coşksusunu yaşayan Fenerbahçeli taraftarlar, 23. dakikada farkın ikiye çıkmasının sevincini yaşadı. Mehmet Topuz'un sağdan ortasına Niang'ın gelişine ayak içi vuruşu ağlara gitti: 2-0.

27'de soldan seri çalımlarla son çizgiye inen Dia'nın ortaladı, Mehmet Topuz'un vuruşu çerçeveyi bulmadı. 30'da kaleciyle karşı karşıya kalan Niang, çok kötü vurdu. 41'de Trabzonspor, tehlikeli bir notadan serbest vuruş kazandı. Hakeme aşırı itiraz eden Lugano sarı kart görürken, frikiği hullanan Selçuk çerçeveyi bulamadı. 43'te sarı kart gören Gökhan Gönül ise Manisaspor maçında sarı kart cezalısı durumuna düştü.

Soyunma odasına iki farklı geride giden Şenol Güneş, ikinci yarıya Colman-Yattara değişikliğiyle başladı. 50. dakikada ceza sahası dışından kaleyi yoklayan Yattara'nın sert şutu üstten auta gitti. 55'te Jaja'nın ceza alanına sert ortasına Burak'ın vuruşu da dışarı çıktı.

Maçta bir saatlik dilim geride kalırken, şuana kadar herşey ev sahibi ekibin istediği gibi gidiyordu. İkinci yarı orta sahaların kapışmasını andırırken, Trabzonspor'un cılız atakları bazen kaleci Volkan, bazen de savunmaya eridi. Fenerbahçe, 64'te üçüncü gole yaklaşdı. Mehmet Topuz'un ara pasında ceza alanına giren Niang uzak köşeye vurdu, top yandan auta gitti.

Ev sahibi, 65. dakikada 10 kişi kaldı. 49'da sarı kart gören Selçuk, Jaja'ya yaptığı sert faul sonrası kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Kırmızı kartın hemen ardından Volkan, farkın bire inmesini önledi. Selçuk serbest vuruşta direk kaleyi denedi, yerden seken topu Volkan zorlukla çeldi.

Dakikalar 68'i gösterdiğinde sinirler iyice gerildi. tartışmayı büyümeden önleyen Hakem Bünyamin Gezer, Jaja'ya sarı kartını gösterdi. 69'da sarı kartla cezalandırılan Glowacki, sadece bir dakika sonra Alex'a yaptığı faul nedeniyle kırmızı kart gördü. İki takım da kalan bölümde bir kişi eksik mücadele edecek.

Şenol Güneş, 73'te sarı kartlı Burak'ın yerine Tayfun Cora'yı oyuna dahil etti. Kocaman, 78'de Dia-Bakir hamlesiyle yanıt verdi. 82. dakikada Santos soldan son çizgiye indi, yerden etkili ortasını Onur kontrol etti. Kocaman, 86'da kalan iki değişiklik hakkını da kullandı. Niang'ın yerine Semih, Alex'in yerine Özer oyuna girdi.

Maçın son dakikasında "Kocaman umutlarla seninleyiz" yazılı pankart açan Fenerbahçeli taraftarlar, teknik direktör Aykut Kocaman'a desteklerini gösterdiler. 90+5'te Bünyamin Gezer, üçüncü kez kırmızı kartına başvurdu. Tayfun Cora, hakeme söylediklerinin ardından kızardı.

Haftalar öncesinden önemine vurgu yapılan karşılaşmada Fenerbahçe, güçlü rakibi karşısında rahat sayılabilecek bir galibiyet aldı. Lider 43 puanda kalırken, iki ekip arasındaki fark 4'e indi. Anlaşılan ilerleyen haftalarda çok daha zevkli ve çekişmeli bir lig izleyeceğiz.

FENERBAHÇE: 2 - TRABZONSPOR: 0
Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bünyamin Gezer, Tuncay Akkın, Nihat Mızrak
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Lugano, Yobo, Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Dia (Dk 78. Bekir), Alex (Dk. 86 Özer), Niang (Dk. 86 Semih)
Trabzonspor: Onur, Serkan, Giray, Egemen (Dk. 19 Glowacki), Cale, Selçuk, Engin, Colman (Dk. 46 Yattara), Jaja, Burak (Dk. 73 Tayfun Cora), Umut
Goller: Dk. 20 Lugano, Dk. 23 Niang
Sarı kartlar: Dk. 17 Colman, Dk. 56 Burak, Dk. 68 Jaja, Dk. 69 Glowacki, Dk. 90+4 Cale (Trabzonspor) Dk. 40 Lugano, Dk. 42 Gökhan, Dk. 49 Selçuk, Dk. 67 Emre, Dk. 75 Volkan (Fenerbahçe)
Kırmız kartlar: Dk. 65 Selçuk (Fenerbahçe) Dk. 70 Glowacki, Dk. 90+5 Tayfun Cora (Trabzonspor)


Ajansspor