PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Efes Pilsen tarih oluyor


Melancholy
01-07-2011, 23:24
http://kralspor.ensonhaber.com/resimler/efes_pilsen_tarih_oluyor_2.jpg (http://kralspor.ensonhaber.com/efes-pilsen-tarih-oluyor954.html)


Efes Pilsen 1 yıl içinde adını ve logosunu değiştirmek zorunda.

TBMM'de kabul edilen yeni yasa Türk basketbolü açısından yeni bir devir açacak nitelikte.


Ve beklenen oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 8 aydır hazırlıkları süren, "Tütün ve alkollü içkilerin satış ve sunumuna ilişkin esas ve usüller hakkındaki yönetmelik" resmi gazetede yayınlandı.
8 ay önce hazırlıkları başlayan yeni yönetmelik, başta Efes Pilsen olmak üzere alkollü içki markalarından ismini alan spor kulüplerinin kapısına kilit vurulacağı kaygısı yaratmıştı. Ancak bugün resmi gazetede yayınlanan, tam adıyla, "tütün ve alkollü içkilerin satış ve sunumuna ilişkin esas ve usüller hakkındaki yönetmelik" 1 yıllık uyum süresini ön görüyor.
Yönetmeliğin 24. maddesine göre, alkollü içkilerin satışında, sporu çağırıştıracak ifadelere yer verilemeyecek. Ayrıca spor kulüpleri isim ve tanıtımlarında alkollü içki markalarını çağırıştıracak isim, logo ve amblem kullanamayacak.


1 YIL İÇİNDE DEĞİŞMEK ZORUNDA


Bu çerçevede 1976'da kurulduktan sonra 13 lig şampiyonluğu ve Avrupa'da 1 kupa kazanan Efes Pilsen Spor Kulübü 1 yıl içinde ismini değiştirmek zorunda...
Efes Pilsen'in, yeni isminde kesinlikle "pilsen" ifadesi yer alamayacak. "Efes" ise önüne ya da arkasına başka bir isim getirilerek kullanılabilecek.


ensonhaber