PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Koleksiyon tamamlandı... 2-1


Melancholy
12-05-2010, 21:18
Koleksiyon tamamlandı


Ligin 15. haftasında Karabükspor'u ağırlayan Fenerbahçe, 18 dakikada işi bitirdi: 2-1. Lugano ve Alex'le sonuca giden Kanarya, üst üste 3. galibiyetini aldı. Bir gol ve bir asistle oynayan Alex, gol atamadığı tek takımın ağlarını da sarsarken, Kadıköy'de 3 puanın mimarı oldu.




http://www.ajansspor.com/resimv3/fb_karabuk_analiz2.jpg




Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe'nin rakibi, ligin flaş takımlarından Kardemir Karabükspor. Son maçında Ankaragücü'ne 5 gol atan Karabük ekibi, zorlu deplasmanda galip gelip, tırmanışını sürdürmek amacında. Sarı-lacivertliler ise Bursaspor'un mağlup olmasının ardından yakaladığı avantajı değerlendirmek istiyor.

Son haftaların formda ismi Alex için maçın önemi bir başka. İlk kez Karabük karşısına çıkan Brezilyalı yıldız, Süper Lig'de yer alan diğer 16 takıma en az bir gol attı. Karabükspor ağlarını da sarsması halinde, müthiş koleksiyonunu tamamlayacak. Kale arkası tribününde de dev bir 'Comandante Alex' pankartı açılıyor.
Fenerbahçe'de en çok eksikliği hissedilen isim olan Emre Belözoğlu, uzun süren sakatlığından sonra sahada. Sakatlığı düzelen Lugano da ilk 11'de. Teknik direktör Aykut Kocaman, son 2 maçta etkili bir performas sergileyen Cristian'dan formayı almıyor. Konuk ekibin en etkili silahı kuşkusuz Emenike. Zira Kadıköy, aynı zamanda 10'ar gollü Emenike ile Alex'in kapışmasına sahne olacak.

5. dakikada sağdan ceza alanına giren Emenike, Yobo'ya rağmen vuruşunu yaptı, kaleci Volkan gole izin vermedi. 9. dakika Fenerbahçe duran toptan golü buldu. Maestro Alex'in kullandığı serbest vuruşta Lugano, savunmaya rağmen kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0.

Maçın 17. dakikasında sahneye kaptan çıktı. Brezilyalı yıldız, Mehmet Topuz'un sağdan ceza alanına yaptığı ortayı plase bir vuruşla tamamladı: 2-0. Koleksiyonunu tamamlamanın gururuyla Alex, taraftarların sevgi gösterisine alkışla karşılık veriyordu.

28'de sol çaprazda topla buluşan Stoch bekletmeden vurdu, kaleci için kolay top oldu. 44'te Alex'in pasına yetişen Mehmet içeri çevirdi, savunma Niang'tan önce ayak koydu. İlk yarının son düdüğü çalarken, Fenerbahçe erken bulduğu gollerle soyunma odasına iki farklı üstün gidiyordu.

Karşılaşmanın ikinci yarısı da golle başladı. Ancak bu kez sevinin taraf konuk ekip oldu. 47. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren Emenike, zor pozisyonda olmasına rağmen uzak köşeye çok iyi vurdu: 2-1. 572de Birol sağdan ceza sahasına orta yaptı, ama Volkan zamanında çıkarak topu uzaklaştırdı.

Fenerbahçe ise rakip kaleye ikinci yarıda ilk kez 63. dakikada gidebildi. Topuz'un şutu savunmadan dönerken, Baroni'nin gelişine vuruşu üstten auta gitti. Bu arada Aykut Kocaman, günün etkisiz ismi Stoch'u dışarı alırken, Selçuk'a görev verdi.

79'da Niang, yerini Dia'ya bıraktı. Ev sahibi, son çeyrekte oyunda üstünlüğü ele geçirdi. 80'de sağdan yapılan ortaya Cristian'ın kafa vuruşu kaleci Tomic'te kaldı. 85'te Dia'nın şutu çerçeveyi bulmadı. Son dakikada yerini Alex'in yerine oyuna dahil olan Semih, 90+4'te kaleciyle karşı karşıya pozisyonda zor olanı yaptı.

Taraftarı önünde 2-1 galip gelen Fenerbahçe, puanını 30'a yükseltirken, maç fazlasıyla 3. sıraya çıktı. İnişli-çıkışlı grafiğini sarı-lacivertliler karşısında sürdüren İldiz'in talebeleri ise 21 puanla 7. sırada kaldı.

FENERBAHÇE: 2 - KARABÜKSPOR: 1
Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bünyamin Gezer, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Yobo, Lugano, Caner, Mehmet Topuz, Emre, Cristian, Stoch (Dk. 63 Selçuk), Alex (Dk. 90 Semih), Niang (Dk. 79 Dia)
Kardemir Karabükspor: Tomiç, Kerim, Bülent Bal, Deumi, Seriç, Tozo (Dk. 85 Mehmet Çoğum), Hakan Söyler, Birol, Yasin (Dk. 46 Angelov), İlhan (Dk. 76 Hakan Özmert), Emenike
Sarı kartlar: Seric, Yasin Avcı, Dk 87 Mehmet Çoğum, Dk. 90+ Bülent Bal (Karabükspor)
Goller: Dk. 9 Lugano, Dk. 18 Alex (Fenerbahçe) Dk. 47 Emenike (Karabükspor)


Ajansspor

NOYAN
12-06-2010, 23:08
böyle şampiyon olamazlar. 2-1'den sonra 3. golü atmaları gerekirdi. 45 dakikada 1 gol daha atamadılar.