PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadını yanlışlıkla erkek yaptılar


morciii
02-10-2008, 15:31
Yanlış ameliyatla erkeğe dönüştürüldü... 48 yaşında kadın olduğunu anladı...
Almanya'da ergenlik çağındayken geçirdiği ameliyat hatası sonucu erkek olarak yetişen bir kadın, kendisini erkeğe çeviren cerraha karşı açtığı davayı kazandı.

48 yaşındaki davacı, Köln'deki mahkemeye 1976'da bir apandisit ameliyatı sırasında yanlışlıkla rahmini ve yumurtalığını çıkaran cerrrahın hatası yüzünden 'adrenogenital sendrom'a (aşırı erkeklik hormonları salgılanması) yakalandığını ve bir erkeğin fizyonomisine sahip olduğunu söyledi.

Kadın 'fazla büyüyen klitorisinin' penis sanıldığını, ayrıca yüzünden sakallar çıktığını söyleyerek bu nedenle bir erkek olarak görüldüğünü ifade etti. Davacının 'tam bir erkek olması için' birçok ameliyat yapıldı ve hormon tedavisi uygulandı. Doktorlar yaptıkları incelemede kadının vücudunda erkek cinsel organı bulunmadığını ve kromozomlarının da 'kadının bir dişi' olduğunu ortaya çıkardığını saptadı.
Mahkeme kararında cerrahın hastasına yanlış ve eksik bilgi verdiğine hükmetti. 48 yaşına kadar taşıdığı erkek isminin değiştiren Alman kadının 100 bin euro'luk tazminat isteği ise değerlendiriliyor.

alfonzo28
02-10-2008, 16:06
doktor içipde girmiş galiba amleiyata:D

kAcAhK
02-10-2008, 16:19
yok içipte değilde herhalde gözlük vardı gözlerinde güneş gözlüğü tabiki...:D :F