PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hollanda : 1 Türkiye : 0


Melancholy
11-18-2010, 13:51
Oynadık atamadık!
Hollanda karşısında net pozisyonlardan yararlanamayan Milliler sahadan yenik ayrıldı!

http://im.htspor.com/2010/11/17/572254_detay.jpg?1290081274




Avrupa Şampiyonası elemelerinde Almanya ve Azerbaycan'a karşı alınan üst üste mağlubiyetlerin ardından değişime giden A Milli Takım, özel maçta 2010 Dünya Kupası finalisti Hollanda'ya deplasmanda 1-0 mağlup oldu.

Oynanan dostluk maçında Türkiye, hücumda özellikle ikinci yarıda çok etkili olup pozisyonlara girdi. Kişisel bir hata sonucunda kalesinde golü gören milliler, gelecek için ümit verdi. Hollanda'nın golünü 51. dakikada Huntelaar kaydetti.


http://www.haberturk.com/images/galeri_icon.gif (http://galeri.haberturk.com/galeri/index/404751) Galeri için tıklayınız... (http://galeri.haberturk.com/galeri/index/404751)

Hollanda karşısında Serdar, Umut, Burak gibi yeni isimlerin de yer aldığı milli takım, ilk dakikalarda rakibi karşısında etkili oldu. Burak ile mutlak bir pozisyonu değerlendiremeyen milliler, daha sonra rakibin oyunu dengelemesini engelleyemedi. Büyük bir bölümü orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda, her iki takım da gol bulmayı başaramadı.

İkinci yarının henüz başlarında İsmail'in hatasından kalesinde golü gören A Milli Takım, daha sonra rakip kalede tehlikeler yaratmasına rağmen, bir türlü sonucu değiştiremedi. Umut ve Kazım'ın ayağından mutlak gol pozisyonlarını değerlendiremeyen milliler, Almanya ve Azerbaycan maçlarından sonra, Hollanda'ya da özel maçta 1-0 yenilmekten kurtulamadı.

ÜST ÜSTE 3. YENİLGİ
A Milli Futbol Takımı, üst üste oynadığı 3 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı.

Milliler, Almanya ve Azerbaycan maçlarından sonra Hollanda'ya da 1-0 yenildi.

TÜRK TARAFTARLAR SAHAYA MEŞALE ATTI
Türk taraftarlar maçın oynandığı sırada sahaya çok sayıda yanan meşale attı.

Kale arkasından atılan meşalelerden çoğu saha içine kadar gelirken, stattan yapılan anonslarla taraftarlar uyarıldı. Meşale atan taraftarların 450 Avro para ve 18 ay sahalara girememe cezası alacağı duyuruldu.

İkinci yarıda meşalelerin sahaya atılması durmayınca hakem Viktor Kassai, kaptan Hamit Altıntop'tan Türk taraftarları sakin olmaya davet etmesini istedi. Hamit, tribünlere kadar giderek, taraftarlardan sakin olmalarını ve sahaya meşale atmamalarını istedi.

İLK KEZ MİLLİ OLMA HEYECANI YAŞADILAR
Hollanda maçı aday kadrosuna davet edilen isimlerden Kayserispor'dan Serdar Kesimal, Bursaspor'dan İbrahim Öztürk, Beşiktaş'tan Ersan Adem Gülüm, Kasımpaşa'dan Yekta Kurtuluş, Manisaspor'dan Yiğit İncedemir, Gaziantepspor'dan Orhan Gülle, 1. FC Nurnberg'den Mehmet Ekici, Trabzonspor'dan Engin Baytar ve Manisaspor'dan Eren Aydın, ilk kez milli takım kadrosunda yer aldılar.

HOLLANDA: 1 - TÜRKİYE 0

STAT: Amsterdam Arena
HAKEMLER: Viktor Kassai, György Ring, Vencel Toth (Macaristan)

HOLLANDA: Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen (Dk. 46 Wisgerhorf), Pieters, Maduro (Dk. 87 Schaars), Lens (Dk. 46 Van Persie), Van der Vaart (Dk. 80 Drenthe), Huntelaar (Dk. 87 Babel) Sneijder (Dk. 46 Janssen), Afellay
TEKNİK DİREKTÖR: Bert Van Marwijk

TÜRKİYE: Volkan, Gökhan, Serdar, Servet, İsmail, Burak (Dk. 62 Mehmet), Nuri, Selçuk (Dk 90+1 Yiğit), Sabri (Dk. 76 Engin), Hamit (Dk. 83 Yekta), Umut (Dk. 62 Kazım)
TEKNİK DİREKTÖR: Guus Hiddink

GOL: Dk. 51 Huntelaar (Hollanda)
SARI KART: Dk. 87 Selçuk (Türkiye)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
11. dakikada Nuri'nin ara pasıyla ceza sahasına yaklaşan Burak, iki Hollandalı futbolcudan topu söktükten sonra, müsait pozisyonda meşin yuvarlağı kaleye gönderdi. Ancak kaleci Stekelenburg son anda topu kornere tokatladı.
30. dakikada Afellay'ın şutunda top az farkla direğin yanından auta gitti.
40. dakikada Sneijder'in ceza sahasından kullandığı serbest vuruşta üzerine falsolu gelen topu kaleci Volkan güçlükle yumrukladı. İkinci pozisyonda çaprazdan Huntelaar'ın vuruşunda Volkan, meşin yuvarlağa yatarak hakim oldu.
43. dakikada Van der Vaart sağ çaprazdan kullandığı serbest atışta topu direkt kaleye gönderdi, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı ve ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
51. dakikada İsmail'in hatasında topu kapan Maduro, ceza sahası içindeki Huntelaar'a çıkardı, bu futbolcu Volkan'ın üzerinden topu filelere gönderdi: 1-0
57. dakikada Burak'ın ceza sahası dışından vuruşunda top kalecide kaldı.
61. dakikada Nuri'nin soldan kullandığı korner atışında Umut'un yakın mesafeden kafa vuruşunu, kaleci Stekelenburg kornere çeldi.
61. dakikada sağdan Hamit'in ortasında kafalardan seken topla kale alanı içinde buluşan Umut, uygun pozisyonda yakın mesafeden meşin yuvarlağı auta attı.
75. dakikada Hollanda savunmasının uzaklaştıramadığı topa Sabri'nin vuruşunda, rakip oyunculara çarpan meşin yuvarlak Kazım'ın önünde kaldı. Bu futbolcu boş kale yerine topu auta atınca mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi.
84. dakikada Huntelaar, ceza sahası içinde müsait pozisyonda topu kötü bir vuruşla yandan auta attı.
85. dakikada soldan Mehmet'in pasında soldan ceza sahasına giren Engin'in sert ortasında Gökhan'ın yakın mesafeden vuruşunda top üstten auta gitti.
88. dakikada Hollanda savunmasının uzaklaştıramadığı pozisyonda, Engin kaleye yakın mesafede topa dokunamayınca kaleci meşin yuvarlağa hakim oldu.


htspor