PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1. Ordu Komutanlığı'nda devir teslim töreni


CanDostu
11-01-2010, 22:22
http://cdn1.cnnturk.com/handlers/file.ashx?FileID=378109&Width=292&Height=0&BlackWhite=FalseTörene Genelkurmay (http://www.cnnturk.com/guncel.konular/genelkurmay/175/index.html) Başkanlığı'nı devralacak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören öncesi yapılan bilgilendirmede Iğsız'ın 'kadrosuzluk' nedeniyle emekliye sevkedildiği ifade edildi.

Iğsız: "Doğru bildiklerimi söyledim"

Iğsız törende yaptığı konuşmada, "Meslek yaşamım boyunca rütbe ve makamın verdiği gücü, keyfiliğe kaçmadan ölçülü kullanmaya çalıştım. Personelime her zaman güvendim. Onlara değer verdim. Fikirlerini açıkça ifade etmeleri için ortam sağladım. Bireylerin hak kaybına uğramaması için özen gösterdim" dedi.

Iğsız, "Bazı beklentilerle şu ve bu sebeplerle doğrularımdan, ilkelerimden hiçbir zamlan vazgeçmedim. Bazen komutanlarımın sabır ve hoşgörü sınırını zorlasam da doğru bildiklerimi söylemeyi görevimin bir parçası saydım" diye konuştu.

Iğsız konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sonuçta dışarıdan nasıl görünüyor bilmiyorum, ancak ben geriye baktığımda beni tatmin eden gururlandıran, doğrularıma ve ilkelerime bağlılıkla kendime saygıyı muhafaza edebildiğim bir yarım asır görüyorum. Bu uzun meslek yaşamımın en büyük ödülümdür. Şimdi yapmam gerekeni yapmış olmanın verdiği huzur duygusuyla çok sevdiğim mesleğimi noktalamak üzereyim. Ne büyük rastlantıdır ki üniformamı tam 50 yıl önce ilk defa giydiğim Selimiye'de çıkarıyorum."

Iğsız'ın veda konuşmasında duygulandığı görüldü. Orgenaral Iğsız, konuşmasının ardından uzun süre alkışlandı. Iğsız konuşmaların ardından görevini Kıvrıkoğlu'na devretti.

Kıvrıkoğlu: "Gurur duyuyorum"

Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da, 1. Ordu Komutanlığı gibi son derece onurlu ve kutsal görevin kendisine tevdi edilmesinden dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek, Orgeneral Iğsız'dan bu şerefli görevi teslim almanın kendisine büyük bir sorumluluk yüklediğini, çalışmalarında daima bu sorumluluğu
hatırlayacağını söyledi.

Orgeneral Kıvrıkoğlu, şöyle devam etti:

"Şerefli olduğu kadar büyük sorumluluk da gerektiren bu görevin icrasında bundan önce olduğu gibi bundan sonra da başlıca hedefimiz Atatürk (http://www.cnnturk.com/guncel.konular/ataturk/489/index.html) ilke ve devrimlerine gönülden bağlı, Atatürkçü düşünce sistemini yaşam tarzı haline getirmiş, milli çıkarlarını her türlü değerin üstünde tutan bir yaklaşımla, Türk
yurdunun bölünmez bütünlüğüne, Anayasa ile tayin edilmiş laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik her türlü dış ve iç tehdidi önlemek olacaktır."

Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, konuşmasında, "Komutanlar değişse de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görev ve sorumluluklarında, devletin üniter, laik ve sosyal hukuk devleti olma niteliklerinin korunmasındaki kararlı duruşumda bir değişiklik olmayacağını özellikle vurgulamak istiyorum. Çünkü biz gücümüzü aziz milletimizden ve görevimizi yasalardan alıyoruz. Ettiğimiz kutsal askerlik (http://www.cnnturk.com/guncel.konular/askerlik/397/index.html) yemini gereği de budur" ifadelerini kullandı.