PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Galatasaray'da 30 yıllık anayasa değişti !


Melancholy
10-16-2010, 13:49
G.Saray muradına erdi!


Ve Galatasaray Tüzüğü değiştirildi.. Galatasaray Kulübü Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu'nda yeni tüzük oy çokluğuyla kabul edildi..


http://www.ajansspor.com/resimv3/adnanpolat_kursu_10.jpg




Galatasaray Kulübü Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu'nda, sarı-kırmızılı kulübün son hali verilen tüzüğü oy çokluğuyla kabul edildi.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen genel kurulda, Redaksiyon Komitesi tarafından değişiklikler yapılan 9 maddeyle ilgili görüşmeler yapıldı.

Üyelerin yapılan değişikliklerle ilgili görüşlerini açıklamalarının ardından, Redaksiyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Helvacı, yöneltilen sorulara yanıtlar verirken, daha sonra oylama bölümüne geçildi.

Tüzük Redaksiyon Komitesi'nin tüzükteki 9 madde ile ilgili değişiklik önerilerinin tümü 2 aleyhte oya karşılık oy çokluğu ile kabul edildi ve sarı-kırmızılı kulübün tüzüğü son halini almış oldu.

-BAŞKANLIK SÜRESİ 3 YIL-
Galatasaray'ın yeni tüzüğünde en dikkati çekici değişiklik, Galatasaray Kulübünde seçimlerin 3 yılda bir yapılacak olması.

Mevcut yönetimin iki yıllık görev süresini doldurmasının ardından yürürlüğe girecek değişikliğe göre, Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı 3 yılda bir yapılacak ve başkanlık için en az 10 yıllık üyelik gerekecek. Kulüp başkanlığına aday olabilmek için de, seçimin yapılacağı genel kurula katılma hakkına sahip en az 100 üyenin, adaylık başvurusunda bulunacak kişiyi Divan Kurulu Başkanlığı'na önermesi koşulu aranacak.

-TRANSFER OLAN SPORCULARA ÜYELİK YOLU-
Yeni tüzükte, C grubu üye olarak tabir edilen ve kulüpte sporculuk yapmış kişilerin üyeliğini düzenleyen maddede, kulüp menfaatleri doğrultusunda transfer olarak takımdan ayrılan kişilere kolaylık getirildi.

''En az 5 yıl süreyle amatör veya profesyonel olarak kulüp adına yarışmalara katılmış, spor yaşamını kulüpte tamamlamış, bu hususu Gençlik Spor Genel Müdürlüğü veya ilgili federasyondan alınan yazılı belge ile kanıtlamış ve spor yaşamını tamamladıktan sonra 5 yıl içinde üyeliğe başvuran sporcular'' ifadeleri yer alan maddeye ayrıca, ''Kulüp menfaatleri doğrultusunda transferi gerçekleşen sporcular, yönetim kurulu kararı ile (Spor yaşamını kulüpte tamamlamış olma) koşulundan muaf tutulabilirler'' ibareleri de eklendi.

-OY İSTEDİ VE ALDI-
Galatasaray Kulübü Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu'nda konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, üyelerden yeni tüzük için oy istedi ve aldı.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda basına kapalı gerçekleştirilen toplantı hakkında sarı-kırmızılı kulüp, internet sitesi aracılığıyla bilgi verdi.
Verilen bilgiye göre, toplantının açılış konuşmasını yapan Adnan Polat, çok sayıda kişinin çalışmalarıyla tüzük taslağının mevcut haline getirildiğini anlatırken, 30 yıldır yürürlükte olan tüzüğün artık günün koşullarına uydurulması gerektiğini vurguladı.

''Bu proje tamamen Divan Kurulu'nun projesidir. Galatasaray'ın duayenlerinden 15 kişinin çalışmasıyla ortaya çıktı. Daha sonra 5 akil Galatasaraylının çalışmasıyla güncellendi. Tüm üyelerimize gönderilen bu taslağa ilişkin gelen 45 değişiklik talebi değerlendirildi ve uygulandı. Ardından da 14 Galatasaraylının çalışmasıyla bugüne gelindi. Kısacası toplam 79 kişinin çalışması neticesi bugüne geldik'' ifadelerini kullanan Polat, şunları söyledi:
''Dünyadaki değişime ayak uydurmamız lazım. Tüzük de dinamik bir süreç içerisinde gerektiğinde değişebilmeli. Bu tüzüğü ilerde daha da mükemmel hale getirmek için çalışmaya varız. Her alanda Türkiye'ye liderlik yapan bir kurum olarak tüzük konusunda geç kaldık. Bize yakışanı yapmamız, bu tüzüğü alkışlarla kabul etmemiz lazım. Hep birlikte gereğini yaparak, Galatasaray duruşunu dünyaya gösterelim.''

Adnan Polat'ın konuşmasının ardından, Redaksiyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Helvacı, yaptıkları çalışmalarla ilgili üyelere bilgi verdi.

Öte yandan, Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu Başkanı olan Duygun Yarsuvat ise bu süreçte kişisel olarak haksız eleştirilere maruz kaldığını belirterek, üyelere serzenişte bulundu.

Ardından yapılan oylamada sarı-kırmızılı yönetimin uzun süredir üzerinde çalıştığı Tüzük, oy çokluğuyla değiştirildi.



Ajansspor