PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Bedevinin Pegamber Efendimizden isteği


kont
10-07-2010, 23:52
Bir Bedevinin Pegamber Efendimizden isteği

Bir Bedevi gelip “Ey Allah’ın Peygamberi Bana, bir kelam öğret ki onu, söyleyip durayım?” dedi.
Peygamberimiz “La ilahe illallahü vahdehu la şerike leh, Allahü ekberü kebiren velhamdü lillahi kesiren Sübhanallahi Rabbil’alemin. La havle vela kuvvete illa billahu azizil hakim,” de! Buyurdu.
Bedevi “bunların hepsi yüce rabbim içindir kendim için ayrıca ne diyeyim?” dedi.
Peygamberimiz, “Allahümmağfirli verhamni vehdini verzuknl –Allah’ım! Beni Affeyle! Bana merhamet et! Bana hidayet ver! Beni rızıklandır- de!” buyurdu
Ya resulallah! Allahü tealanın nezdinde hangi söz daha sevimlidir?” diye sorulunca Peygamberimiz şöyle buyurdu:
Yüce Allah’ın, Melekleri, Kulları, için seçmiş olduğu “Sübhanallehi ve bihamdihi” sözüdür.
İki vardır ki dilde hafif terazide ağırdır ve rahman olan Allah’a pek sevgilidir. Onlar “Sübhanallahi ve bihamdihi, Sübhanallahil azim” dir.
Her kim sabaha eriştiği akşama eriştiği sırada yüz kere “Sübhanallahi ve bihamdihi” derse Kıyametgünü hiçbir kimse onun okuduğu bu duadan daha üstününü getiremez Ancak onun söylediği bu dua kadar söylemiş olan veya ondan daha fazlasını söylemiş olan müstesnadır.”
“Kim bir günde, yüz kere “Sübhanallahi ve bihamdihi” derse, onun günahları deniz köpüğü gibi de olsa silinir! Buyurmuştur.
Peygamberimiz “Sizden birinizin, her gün bin hasene kazanmaya gücü yetmez mi?” diye sordu. Peygamberimizin yanında oturanlardan birisi “Herhangi birimiz bin haseneyi nasıl kazanabilecek ?!” diye sordu.
Peygamberimiz “herhangi biriniz, yüz kere “Sübhanallah” diyerek tesbih ederse, kendisine bin hasene yazılır ve bin günahıda silinir!” buyurmuştur.
Peygamberimiz “sizlerden herhangi birinizin, her gün, Uhud dağı kadar amel etmeye gücü yeter” diye sordu ‘ Ya Resulallah!
Her gün Uhud dağı kadar amel etmeye kimin gücü yetebilir? Dediler. Peygamberimiz “Hepinizin gücü yeter!” buyurdu. Ya resulallah bu nasıl olabilir ? dediler
Peygamberimiz “Sübhanallah Uhud’dan daha büyüktür. Elhamdü lillah Uhud’dan daha büyüktür . Allahu ekber Uhud’dan daha büyüktür ! buyurdu.
Efendimiz bir Hadis-i şeriflerinde buyurdu ki:
“Hak teala hazretlerinin zatına mahsus olarak üç bin ismi vardır. Bunların içinden terazide en ağır geleni “Sübhanallahi ve bi hamdihi sübhanallahil azimi ve bi-hamdihi” dir.
Herkim bunu namazdan ve tesbihlerden sonra on kere okursa her harfine on sevap verilir.