PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kimler geldi kimler geçti!


Melancholy
10-06-2010, 20:23
Hagi'den sonra 10 numara diye transfer edilen hiçbir futbolcu G.Saray'da dikiş tututuramadı!

http://im.htspor.com/2010/10/06/558628_detay.jpg?1286379059

HTSPOR

Kimler geldi kimler geçti Florya’dan. Sergen, Felipe, Revivo, Hakan Yakın, İliç ve Lincoln. Yetmedi bu sezon Elano-Misimovic gibi dünyaca ünlü 10 numaralar biraraya getirildi ama ikisi de tam bir hayal kırıklığı oldu Aslan için.

Son Mohikan Hagi’nin ayrılmasının ardından 10 yıl geçti ama Galatasaray, hâlâ onun yerine bir 10 numara koyamadı... Öyle ki, bu sanki biliniyormuş gibi de Hagi futbolu bıraktıktan sonra dönemin yönetimi 10 numaralı formayı duvara asarak hiçbir oyuncuya giydirmemişti. Ta ki, takımda artık bir 10 numara eksikliği
hissedilene kadar... Yöneticiler, Hagi gibi takımı yönetecek, hareketlendirip, başarıya taşıyacak bir beyin aradı. Bu ümitle bir çok transferler yapıldı büyük paralar harcandı. Faka gelin görün ki, Hagi’nin yeri bir türlü doldurulamadı.

Aslında çok da önemli isimler geldi geçti Florya’dan ama hiçbirisi Hagi kadar sevilmedi, Hagi kadar 10 numara oynayamadı... Hatta Lucescu’lu dönemde
Sergen Yalçın daha Hagi takımdayken alındı, ondan sonra yerinin onunla doldurulmasına karar verildi. Fakat Türk futbolunun en önemli yıldızı olmasına rağmen Sergen bile bir türlü Hagi’nin gösterdiği performansı sergileyemedi, istenileni veremedi.

NE ZAMAN BİTECEK BU HASRET?
Ve ardından Fatih Terim’li dönem ve onun isteği üzerine takıma monte edilen Brezilyalı Felipe... Attığı çalımlar ve tekniğiyle ilk başlarda büyüleyen Felipe daha ilk yarıyı bile tamamlayamadan teknik heyetle ters düşerek ülkesinin yolunu tuttu, geri döndü. sonraki isim ise F.Bahçe’den gelen İsrailli Revivo, İsviçre’den alınan gurbetçi oyuncu Hakan Yakın da aynı akibete uğradı. Artık yönetim her yıl yeni bir 10 numara transfer ediyor sıraya Sasa İliç’i koyuyor, hatta o sırada mevcut takımdan Necati Ateş bile 10 numara giyiyor ama olmuyor, olmuyordu...

2007-08’de Cassio Lincoln macerası baş ağrıtırırken gün bugündü ve vizyonda Elano-Misimovic gibi dünyaca ünlü 10 numaralar biraraya getirilmişti. Fakat 2 oyuncu da bugün kelimenin tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşatıyor. Öyle ki, Cimbom’da bu yüzden Hagi hasreti dinecek gibi de gözükmüyor.

İKİSİ CİMBOM'A BEDEL!
Galatasaray son iki yılda yaptığı iki yıldız transferi Elano ve Misimoviç için tam 36 milyon Euro’yu gözden çıkardı. Bu durum takım içindeki dengeleri de alt üst etti. İki yıldız oyuncunun henüz bekleneni verememesi Sarı-Kırmızılılar’ın sadece başarı grafiğine değil, ekonomisine de yansıdı. Elano ve Misimoviç için ödenecek 36 milyon Euro’luk bedel takımın diğer oyuncularına ödenen 1 yıllık toplam rakamı geride bıraktı.