PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Burçlara Göre Kişisel Gelişim - Özgürlüğün Karşı Konulmaz Hafifliği KOVA


GeceM
10-01-2010, 17:06
Burçlara Göre Kişisel Gelişim - Özgürlüğün Karşı Konulmaz Hafifliği KOVA

Kovaların temel felsefesi “özgürlük-özgünlük bilinci”dir. Kova bilinci, genel geçer değerlere, ön kabullere ve ileri gelenlerin kurallarına alternatif açıdan bakabilecek, kuşkucu ve özgür bir bilinçtir. Bu bilinç, gelenekçi değerleri devrimcilikle karşılar, asalet ve üstünlük değerlerini reddeder.

Kova, üstünlük diye sunulan bir şeyi kuşkuyla eleştirir, değer sistemlerini isyanla altüst eder. Aslında onun bu kabiliyeti, üstün körü kabul edilmiş değerleri sınama ve eleme imkanı sağlayan dahice bir kavrayıştan kaynaklanmaktadır. Bu kabiliyet sayesinde insanoğlu hurafeleri, haksız ayrımcılıkları, riyakar değerleri ve manasız kuralları ayıklar, değer sistemini sağlama imkanına kavuşur.

Kova, haksızlık ve ayrımcılığa karşıdır. İnsanların eşitliğine ve temel değerin insan özgürlüğü olduğuna inanır. Bu zihniyeti sebebiyle birçok yerleşik düşünceyle arası iyi değildir. Üstlerinden, kurallardan, geleneksel bağlılıklardan hoşlanmaz. Bunlarla insan haysiyetinin çiğnenmesine dayanamaz. Ancak bunları daha insanca, daha vicdanlı bir şekilde kurmaya ve uymaya karşı değildir. Kuralların insan yararına olarak akıllıca düzenlenmesini, bunlara herkesin eşit bir şekilde tabi olmasını ister.

Kovanın İlgi Alanları

Kova burcu özgür ve özgün zekasıyla yenilikler icat etme alanında iddialıdır. İnsan ruhu aynı şeylerden usanır; değişiklik, yenilik ister. Kova burcunda sınırsız bir hayal gücü ve yenilik yapma kabiliyeti bulunabilir.

Bilişim sektöründe çalışmak da ilgisini çeker. Gençlere yönelik fikir, sanat ve teknik üretimler yapmaktan zevk alır. Sorunlara daha önceden düşünülmemiş, yeni çözümler sunma yeteneği vardır. Ayrıca bir şeyi çok farklı bir açıdan görerek yepyeni bir alanda değerlendirebilir. Bilgi ve teknikteki yenilikleri de takip etmek ilgi sahasının bir parçasıdır.

Çalışmasa bile medya ve bilişimle hobi olarak ilgilenecektir. İnternette grup yazışmaları ve chattan çok zevk alır. Kovalar, sosyal yaratılışları nedeniyle insana dair pek çok alana ilgi duyabilirler. Psikoloji, pedagoji gibi alanlarla daha çok gözlem, test ve istatistik açısından ilgilenirler.

Ayrıca Kova, sosyal hadiseleri kavrayıcı zekasıyla ileri görüşlüdür. Mesela çeşitli yönetim düzeylerinde halkın beklentilerini kavrayarak iyi bir danışmanlık yapabilir.

Kovalar matematik kavramlarını işlemekte yeteneklidirler. Bu da onların teknolojik yeteneklerini artırır. Özellikle bilgisayar gibi soyut ve özgün düşünme gücü isteyen alanlarda yeteneklidirler.
Kovalar, entelektüel elit çevrelerle sosyal hayatı severler. Geleceği yönlendirecek düşünür ve bilim adamlarını tanımak ve eserlerini izlemek isterler.

Soğuk bir karizmaları vardır. Anlaşılmaz bir şekilde beğenilirler ve tarzlarını kabul ettirirler. Kurumsal yapılarda üstlerine itaat etmek zorunda kalmayı sevmezler ama, uyum sağladıkları da görülebilir. Özellikle az bulunan yetenek ve becerileriyle başarılı olmayı severler.

Yönetici olurlarsa astlarıyla ilişkilerinde demokrat ve arkadaşça olmayı denerler. Ama istismar edilirlerse geleneksel usullere dönmek zorunda kalabilirler.

Kova Burcunun Anlaşabileceği Tipler

Aslında Kova, içten ve adil insan ilişkilerine susamış, arkadaş ve ahbap delisi bir karakterdir. Bu yüzden arkadaş çevresinde kabul edilmeyi ve beğenilmeyi çok önemser. Aşırı duygusal veya despot olmadığından her tipte insana uyum sağlar. Ancak kendilerinden fazla bağlılık ve sorumluluk beklenmesinden hoşlanmadıkları için sorunlar yaşayabilirler.

Bu sebeple Kova burcunun İkizler ve Terazi burcu gibi ahbap canlısı, fazla duygusal bağ beklemeyen kişilerle rahat bir ilişkisi olur. Ancak maddi-manevi başarı için Kova için kendisini dengeleyen zıt özellikte kişilerle ilişkiler daha yararlı olacaktır.

Aslında insanın hoşuna gitmeyen ilişkilerde de bazı faydalar vardır. Mesela Kovalar Boğa, Oğlak ve Başakları kuralcı ve sıkıcı bulurlar. Ama bu kişilerle birliktelik, Kova’nın hoşlanmadığı görev ve rutinlerin takibini sağlar.

Kova burcu Balık ve Yengeç burçlarıyla iyi geçinir. Ama bu kişileri biraz karmaşık ve kaprisli bulur; bağlılık taleplerini ustaca savuşturur. Hele aşırı bağlılık bekleyen Akrepler Kova’yı hayli korkutur.

Çoğu zaman ortaklık ve evlilik gibi sorumluluk yükleyen ilişkilerde Kova’nın partneri Aslan, Yay, Koç gibi inisiyatif alabilen, dominant kişiliklerden olur. Kova burçlular, bu kişilerin girişimciliği ile yeteneklerini gösterebilir. Ancak bu güçlü kişilikler Kova’ya biraz baskı yaşatabilir.

Elbette burçlar insanların ancak mizaçlarını gösterebilir; karakterini ise herkes kendisi belirler. Birçok başarılı insan; kendini iyi tanımış, iyi özelliklerini geliştirip kötü özelliklerini yenmiş olanlardır. Bu, onların başarısı kadar mutluluklarına da katkıda bulunur.