PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rabbimizin Biz Dilsizlere Rahmeti Dua Ayetleri


kAcAhK
02-08-2008, 11:19
DUA AYETLERİ



İlahi, hamdini sözümüze Sertaç ettik zikrini kalbimize miraç ettik kitabını kendimize minhac edindik. Biz yoktuk var ettin varlığından haberdar ettin aşkınla gönlümüzü bi karar ettin. Yardımına sığındık kapına geldik, hidayetine sığındık lütfuna geldik, kulluk edemedik affına geldik. Şaşırtma bizi doğruyu söylet, neşeni duyur hakikati öğret.



Sevdir bize hep sevdiklerini yerdir bize hep yerdiklerini yar et bize hep erdirdiklerini. Sevdin Hz Muhammet (s.a.v.)’i kâinata sevdirdin sevdin de peygamberlik kaftanı giydirdin. Makamı İbrahim’den makamı Mahmud’ a erdirdin. Serverı Asfiya hatemul enbiya ve Muhammet Mustafa kıldın. Salât ve selamlar tahiyat ve ikramlar her türlü ihtiramlar ona onun mübarek âline ve ashabına olsun. ÂMİN




Değerli kardeşlerim hepiniz dua ayetlerini konu edinen kitaplara veya risalelere rastlamışsınızdır. Bu duaların bazı özelliklerini de okumuşsunuzdur. Değerli kardeşlerim Allah u teâlâ Kur’an ı Kerimde:




“ Kullarım sana, beni sorduğunda (söyle onlara): Ben çok yakınım. Bana dua ettiği vakit dua edenin dileğine karşılık veririm. O halde (kullarım da) benim davetime uysunlar ve bana inansınlar ki doğru yolu bulalar.”(bakara 186)



“ Rabbiniz şöyle buyurdu: Bana dua edin, kabul edeyim. Çünkü bana ibadeti bırakıp büyüklük taslayanlar aşağılanarak cehenneme gireceklerdir.”(mümin 60)



“Resulüm!) De ki: (Kulluk ve) yalvarmanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin? (Ey inkârcılar! Size Resul’ün bildirdiklerini) kesinkes yalan saydınız; onun için azap yakanızı bırakmayacaktır!”(Furkan 77) diye buyuruyor.




Bu konuya nereden başlayacağımı bilmiyorum. Ama kendi deneyimimi anlatmak istiyorum. Ben dini eğitim veren bir okulda okudum. Dinimizi öğrenmeye çoğu arkadaş gibi bende çalışmadım. Tabiidir ki çoğu bilgiyi eksik ve yanlış aldım. Sonra sınavlara girdim. Ve ilahiyat fakültesini kazandım. Okudum ve mezun oldum. Ama tembellik ve vurdumduymazlık devam etti. Ve bir gün bir şey oldu okuma iştahı geldi bana okurken bu ayetlerle karşılaştım. Sizinde anlayacağınız gibi bu ayeti kerimeler dua etmemiz gerektiğini söylüyor. Biraz fıkıh bilgisi olan da lafızların emir ifade ettiğini anlayabilir. Bende dilimin döndüğü duaları okumaya başladım. Ama rabbimizden bir şeyin nasıl isteneceğini bilmediğimin farkına vardım. Uzun bir araştırmanın sonucun da rabbimiz, bize olan rahmetinin bir göstergesi olan bu ayetleri görmemi sağladı. Sonra birçok âlimin bu noktada çalışma yaptığı dikkatimi çekti. Aynı ayeti kerimeleri onlar da zikretmişlerdi. Allah hepsinden razı olsun.



Ben ilahiyat mezunu olarak böyle kapsamlı, böyle güzel, böyle duygusal ve içten ifadelerle dua edememekteydim. Hamdolsun kendimi eğittim ve bu ayetleri öğrendim.



Aşağıda dua ayetlerinin hepsi olmasa da bir kısmı verilmiştir. Bu konu da daha geniş araştırma yapan hocalarımız ve kardeşlerimiz vardır. Bizimkisi ise insanın enaniyetinin bir ürünü; hani kendim gördüm kendim anladım demek için. Allah kurtarsın (FU ZULİ)



Dua ile ilgili en can alıcı değerlendirmeler bence bediuzzaman hazretlerinden gelmiştir.