PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Konukluk Köyü Çarşamba Samsun


denizci
09-24-2010, 12:21
Konukluk Köyü Çarşamba Samsun Çarşamba Konukluk Köyü - Konukluk Köyü Hakkında - Konukluk Köyü Tanıtımı - Konukluk Köyü Resimleri




Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Ancak yüz yıl öncesinde gelen halkın, köyün bugünkü ahalisini oluşturduğu bilinmektedir. Ekseriyeti Ayvacık ilçesine bağlı Ardıç Köyü'nden gelmiş ve Konukluk Köyü'nün mahallelerini böylece kurmuşlardır. Yüz yıl önce burada yaşayan Rum ve Ermeni asıllı halktan hiç kimse kalmamıştır. Birinci Dünya Savaşı'nda buraları terketmişler ve onlardan sonra bugünkü ahâli gelerek yerleşmişlerdir. Köyümüz göç veren bir köydür. Köy orman köyü olduğundan halk geçimini sağlayamamaktadır. Köprü ve yol bakım çalışmalarından dolayı eski muhtar Mehmet Yıldırım'ı tebrik ediyor ve 2009-29 MART seçimlerinde muhtarlığı kazanan yeni muhtarımız Mürsel beye başarılar diliyoruz.



Köyün Meşhur Simâları Vefat Edenler

Hacı Sofu
Osmanlı Medreselerinde tahsilini tamamlayıp mezun olan Hacı Sofu, yıllarca köyümüzün bütün mahallelerinden gelip toplanan halka vaazlar ederek onların manevi anlamda hep dinç kalmalarına vesile olan zâtlardandır. Köyümüzde şu anda olan derli toplu hâlin sebeplerinden mimarlarından birisidir. Türbesi Ardıç Köyü'ndedir.


Molla Mahmut (Hatip)
Osmanlı Medreselerinde 24 sene tahsil görüp mezun olan Molla Mahmut, yıllarca köyümüzün bütün mahallelerinden gelip toplanan halka vaazlar vermiştir.


Mustafa Yazıcı
Uzun yıllar Yellibelân Mahallesi'nden Konukluk Merkez Mahallesi'ndeki camiye fahri hizmet vermiş olan Mustafa Bey 1959 doğumlu olup 1989 yılında yine Yellibelan Mahallesi'nde bir traktör kazası neticesinde ebedi âleme intikâl etmiştir. Köyümüz halkına manevi anlamda çok büyük katkıları olan bir zâttır.


Hayattakiler

Bilal Yiğit
Hâla köyümüzde camimizin fahrî imamlığını yapmaktadır.


Kültür

Köyün yemekleri Karadeniz kökenlidir. Köy halkı milli kültüre son derece bağlıdır.

Coğrafya

Samsun iline 79 km. Çarşamba ilçesine 43 km mesafededir.Asarcık İlçesine 28 km,dir.


Köy Muhtarı: Mürsel KURT


Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:0 362 8691031

Cep Telefonu: 5363289267


Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ancak tarım ve hayvancılık insanların geçimini karşılayamadığı için köyümüz genç nüfusunun çoğu gurbette çalışarak geçimlerini sağlamayı tercih ederler. Köyümüz çok göç veren köylerden biridir.


Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


http://i45.tinypic.com/9fy5xl.jpg

http://i46.tinypic.com/2h7osd2.jpg


Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net


Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.