PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Keresteci Köyü - Bafra - Samsun


denizci
09-24-2010, 12:08
Keresteci Köyü - Bafra - Samsun Keresteci Köyü Hakkında - Keresteci Köyü Resimleri - Samsunun Köyleri





Keresteci, Samsun ilinin Bafra ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi

Keresteci köyü önceden çok geniş bir alana sahipti. Şimdiki Azay, Gökçesu ve de Çataltepe köyleri Keresteci köyü altında birleşmekteydi. Zamanla Azay ve Gökçesu köyleri ayrılarak bağımsız köyler ve ayrı muhtarlıklar oldu. En son olarak ta Çataltepe köyü ayrı muhtarlık haline geldi.Şu andaki keresteci köyü tek mahalleli olarak devam etmektedir. Köyün mahallesinin adı Haydarlıdır.Haydarlı mahallesi zamanında Müdür, Hacı ve diğer üçüncü kardeşin yerleşmesiyle meydana gelmiştir.Aynı zamanda köye dışarıdan gelenlerde vardır. Yılmaz,Erdoğan, Has, Kuru, Kurt, Çakır ve Ataseven soyadları köye sonradan gelenlerdir.Üç kardeşten en fazla çoğanalan müdür olmuştur. Mahallenin büyük bir çoğunluğu müdürün soyundan gelmektedir.Zaten üçüncü kardeşin çocuğu olmamıştır.Müdürün gerçek adı bilinmemektedir.Müdürün oğlu Osmana anlamanın ne olduğu bilinmeyen koçonOsman denilmektedir. Ama bu koçoğlunun nereden geldiği bilinmemektedir. Koçoğlu değişerek Koçak olmuştur. Mahallenin büyük bir çoğunluğu Koçaktır. Haydarlı mahallesinin yarısı önceden Alaçam ilçesine bağlı idi. Mahalle içinden geçen yolun batı kısmı Alaçam ilçesine bağlı idi. Daha sonra Bafraya bağlandı.

Kültür

Köyde yapılan meşhur yemekler: Yahni,keşkek, yanıç,bişi,herse ve patıl ve de nokuldur.

Coğrafya

Samsun iline 65 km, Bafra ilçesine 15 km uzaklıktadır.Köye komşu köyler Çataltepe, Ortadurak, Gökçeağaç,Azay, Müstecep ve Paşaşeyh köyüdür.İklimi ılıman iklimdir.

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

2000-868

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Köy Muhtarı - ADEM ÇAKIR

Altyapı bilgileri

Köyde, ilkokul vardır. 6.sınıfa geçen öğrenciler taşımalı eğitim nedeniyle Ortadurak köyüne gitmektedirler. Köyün kanalizasyon şebekesi de yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Keresteci Köyüne Ait Bir Resim



http://www.yerelnet.org.tr/resimler_gonderdikleriniz/tn/32000%20122329379_14_50_00.jpg

Kaynak:yerelNET,Vikipedi

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.