PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe :1 Beşiktaş : 1


Melancholy
09-19-2010, 23:46
Yıldız savaşlarında kazanan yok!


Türkiye müthiş bir derbi daha izledi.. Kadıköy'de derbilerin takımı Fenerbahçe, favori gösterilen Beşiktaş'ı ağırladı, ikisi de gülemedi! Yıldızlar savaşında Niang ilk hamleyi yaptı, son sözü Guti söyledi..: 1-1


http://www.ajansspor.com/resimv3/q7_bilica_19_09_10.jpg




NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR..

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, sezon başından bu yana kadroda yaptığı rotasyonu Fenerbahçe derbisinde de sürdürdü.

Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe karşısında, son oynadıkları CSKA Sofya maçının kadrosundan 5 değişiklik yaparak çıktı. UEFA Avrupa Ligi maçında ilk 11'de görev alan Hilbert, Ferrari, İbrahim Üzülmez, Holosko ve Tabata'nın yerine Quaresma, İsmail, Nihat, İbrahim Toraman ve Mehmet Aurelio forma giydi.

-AURELIO İLK KEZ İLK 11'DE-
Beşiktaş'ın yeni transferi Mehmet Aurelio, eski takımı Fenerbahçe'ye karşı ilk 11'de sahaya çıktı.

Bu sezon ilk kez ilk 11'de forma giyen Aurelio, Beşiktaş formasıyla da ilk kez eski takımı Fenerbahçe karşısında oynadı.

Aurelio, Beşiktaş formasını ilk kez Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasındaki Ankaragücü maçında son 19 dakikada giymişti.

-NOBRE TEK FORVET-
Siyah-beyazlılarda Fenerbahçe derbisinde Nobre tek forvet olarak görev yaptı.

Ağrıları henüz tam olarak geçmeyen Bobo'yu CSKA Sofya maçında olduğu gibi yedek soyunduran Schuster, Nobre'nin arkasında Guti'yi görevlendirdi. Aurelio ile Ernst ön liberoda görev yaparken, orta sahanın solunda Quaresma, sağında ise Nihat forma giydi.

-KALE HAKAN'IN, RÜŞTÜ KADRODA YOK-
Savunmayı Ekrem, İbrahim Toraman, Zapotocny ve İsmail'den oluşturan Schuster, kaledeki tercihini de Hakan'dan yana kullandı.

Yedek kaleci olarak Cenk Gönen kadroda yer alırken, Rüştü ise 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Yedek kulübesindeki diğer futbolcular ise Hilbert, Bobo, Tabata, Necip, İbrahim Üzülmez ve Ersan oldu.

Schuster, Rüştü'nün yanı sıra Holosko, sakatlıkları bulunan Ferrari, Erhan, Yusuf ve Fatih Tekke'yi kadroya almadı.

-İBRAHİM TORAMAN'A TEPKİ-
Fenerbahçeli taraftarlar, Beşiktaşlı futbolcular sahaya ısınmak için çıktığında İbrahim Toraman'a tepki gösterdi.

Sarı-lacivertli taraftarlar, geçen sezon şampiyonluğu belirleyen son maçta Bursaspor karşısında kendi kalesine gol attığı için İbrahim Toraman'a tepki gösterip, aleyhinde küfürlü tezahüratlar yaptı.

Bu arada, İbrahim Üzülmez'in yokluğunda siyah-beyazlılarda sahaya İbrahim Toraman kaptan olarak çıktı.

-İBRAHİM ÜZÜLMEZ SAĞ BEK OYNADI-
Beşiktaş'ın deneyimli oyuncusu İbrahim Üzülmez, alışılagelmişin dışında derbide sağ bekte görev yaptı.
Maça yedek başlayan İbrahim Üzülmez, Ekrem Dağ'ın sakatlığının ardından, sol bekte İsmail'in görev yapması nedeniyle sağ kanatta oynadı.

-İLK YARIDA İKİ ZORUNLU DEĞİŞİKLİK-
Beşiktaş, maçın ilk yarısında yaşanan sakatlıklar nedeniyle zorunlu iki değişiklik yaptı.
Siyah-beyazlılarda önce Ekrem, ardından da kaleci Hakan sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.
Beşiktaş savunmasının sağında görev alan Ekrem maçın başlarında sakatlık geçirdi.
Saha kenarına gelip bir süre tedavi olan Ekrem nedeniyle siyah-beyazlılar birkaç dakika 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Tedavisinin ardından yeniden sahaya dönen Ekrem, 26. dakikadaki golden sonra, ağrıları artınca kenara alınması için işarette bulundu. Ekrem daha sonra oynayamayacağını anlayınca 27. dakikada topa taca atıp kenara geldi. Bu sırada değişikliğin gecikmesi nedeniyle Beşiktaş bir süre daha 10 kişi oynarken, Quaresma sinirlenerek kenara değişikliğin biran önce yapılması için uyarıda bulundu.
29. dakikada Ekrem'in yerine savunmanın sağına, takımda sürekli solda forma giyen İbrahim Üzülmez alındı. Maçın 40. dakikasında da kaleci Hakan sakatlanırken, oyuna devam edemeyeceği anlaşılınca yerine Cenk kaleye geçti.

-HAKAN HASTANEYE KALDIRILDI-
Kaleci Hakan sakatlandıktan sonra sedyeyle sahayı terk etti. Başına aldığı darbe nedeniyle şiş oluşan Hakan, midesi de bulanınca hemen ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Bu arada Ekrem'in ayak bileğinin burkulduğu ve durumunun pazartesi günü belli olacağı bildirildi.

-İLK YARIYA 7 DAKİKA UZATMA-
Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, ilk yarıda sakatlıklar nedeniyle yaşanan duraksamalardan dolayı 7 dakika uzatma süresi verdi. İki takım kalecilerinin ilk 45 dakikada yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle oyun da duraksamalar yaşandı.

-KARŞILAŞMA GERGİN GEÇTİ-
Maç boyunca iki takım futbolcuları arasında sık sık gergin anlar yaşandı.
Futbolcular arasında yaşanan gergin anları zaman zaman maçın hakemi Cüneyt Çakır araya girerek önlemeye çalışırken, zaman zaman da futbolcular ortamı sakinleştirdi.
Karşılaşmanın hakemi iki takımın da 3'er futbolcusuna sarı kartını çıkardı.

-SCHUSTER VE 3 FUTBOLCUNUN İLK HEYECANI-
Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Türkiye kariyerindeki ilk sezonunda ilk derbi maçına Kadıköy'de çıkarken, siyah-beyazlı takımdaki 3 yeni transfer de ilk kez Fenerbahçe derbisi heyecanı yaşadı.

Fenerbahçe karşısında sahaya ilk 11'de çıkan Ricardo Quaresma, Guti ve Mehmet Aurelio, siyah-beyazlı formayla ilk kez Fenerbahçe'ye karşı sahaya çıktı.

Bu arada yedek kulübesinde bulunan Hilbert, Cenk, Ersan ve Necip de forma şansı bulmaları halinde ilk kez Fenerbahçe derbisinde görev yapacaklar.

-CÜNEYT ÇAKIR İLK KEZ FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ MAÇINDA-
Teknik adamlar ve futbolcuların bir bölümü gibi, derbinin hakemi Cüneyt Çakır da kariyerinde ilk kez bir Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde görev yaptı. Kariyerinde daha önce 7 derbi maça çıkan 34 yaşındaki FIFA kokartlı hakem

Cüneyt Çakır, ilk kez Fenerbahçe-Beşiktaş rekabetinde düdük çaldı. İstanbul Bölgesi hakemi Çakır, daha önce 3 kez Galatasaray-Beşiktaş, 4 kez de Galatasaray-Fenerbahçe derbisi yönetti.

-TARAFTARLA BULUŞMA-
Fenerbahçe bu maçla birlikte 126 gün sonra Kadıköy'de bir lig maçında seyircisinin karşısına çıktı.

Geçen sezonun son maçında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak, şampiyonluğu Bursaspor'a kaptıran ve bu maç sonrası yaşanan olaylar nedeniyle PFDK'dan 2 maç seyircisiz oynama cezası alan ''Sarı Kanaryalar'', ligin 1. haftasında Medical Park Antalyaspor ve 3. haftasında Manisaspor karşısında seyircisinden yoksun mücadele etmişti.

Derbi maçta takımlarını yalnız bırakmayan Fenerbahçeli taraftarlar, maç öncesinde yaptıkları tezahüratlarla statta büyük bir coşku yarattı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı her derbi maçta olduğu gibi büyük coşkuya sahne olurken, maç öncesinde kale arkası tribünlerinin üst bölümlerinde dev boyutta sarı-lacivert bayraklar açıldı.

İki takım seremoni için sahaya çıktığında havaya konfetiler atılırken, statta renkli görüntüler oluştu.

Karşılaşma, vefat eden TFF eski başkanlarından Halim Çorbalı anısına düzenlenen 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başladı.

-KOCAMAN, STOCH'U YEDEK BIRAKTI-
Hafta içi yapılan antrenmanlarda derbi maç için kadro arayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Stoch'a yedekler arasında yer verdi. Sarı-lacivertli kaleyi Volkan Demirel korurken, savunma Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, orta alan Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Dia, forvet arkasında Alex ve forvette de Niang görev aldı.

Stoch'u yedek bırakan Kocaman, orta alanın solunda Dia'ya görev verdi. Bu sezon daha önce ligin 2. haftasındaki Trabzonspor maçına da yedekler arasında başlayan Stoch, 38. dakikada Semih'in sakatlanıp çıkmasının ardından oyuna dahil olmuştu.

Sarı-lacivertli ekibin kadrosunda sakatlıkları bulunan Yobo, Uğur, Güiza ve kaleci Mert yer almadı.

Aykut Kocaman, İlhan, Caner ve Semih'in yanı sıra Kazım'ı da Beşiktaş ile yapılan derbi mücadelesinde 18 kişilik kadroya almadı.
Semih sol ayak bileğindeki burkulma nedeniyle hafta içindeki bazı antrenmanlara katılmamıştı.

-İLK DERBİ HEYECANI-
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın yanı sıra yeni transferlerden ikisi sarı-lacivertli ekiple ligde ilk derbi heyecanını yaşadılar.

Aykut Kocaman, teknik adam unvanıyla siyah-beyazlı ekibe karşı bu maçta ilk kez sarı-lacivertli ekibin başında sahaya çıktı.

Fenerbahçe'nin bu sezon kadrosuna kattığı Dia ve Niang, Kocaman'ın sahaya sürdüğü 11 kişilik kadroda yer alarak, sarı-lacivertli formayla ilk lig derbi heyecanını yaşadılar.

-TRİBÜNLERDE DESTEK PANKARTLARI-
Fenerbahçeli taraftarlar takımlarına Beşiktaş mücadelesinde destek vermek için tribünlere çok sayıda pankart astı.

Maraton üst tribünün ön bölümüne teknik direktör Aykut Kocaman'a destek veren pankartta, ''Fenerbahçemizin öz çocuğu Aykut Kocaman hep yanındayız'' ifadeleri yer aldı.

Yine maraton üst tribünde bir taraftar grubunun takıma mesaj gönderen pankartında, ''Biz çekmeye razıyız cefalarını, sen yeter ki şampiyon ol al bizim canımızı'' şeklindeki pankartı dikkati çekti.

Tribünlerde yer alan diğer pankartlarda, ''Kırılsa da kanadımız, asiye çıksa adımız, duyan duysun, bilen bilsin böyledir bizim sevdamız'', ''25 milyon taraftarıyla hep yanındayız'', ''Burası Saracoğlu tribünler hep dolu'', ''Dünüm bugünüm yarınım Fener... Sen oldun hayatım'' şeklinde ifadeler yer aldı.

Beşiktaşlıların kullandığı bir şarkıya gönderme yapan Fenerbahçeliler, tribüne iki takımın renklerinin yer aldığı ''Sizinkisi bir aşk hikayesi, bizimki aşkın ta kendisi'' yazılı pankart astı.

-KÜFÜRLÜ TEZAHÜRATLAR-
İki takım taraftarları karşılaşmanın başlamasına saatler kala tribünlerdeki yerlerini almaya başladıktan sonra atışmalarda başladı. Taraftarlar arasındaki atışmalarda küfürlü tezahüratlar da sıkça yer aldı.

-MEDYANIN İLGİSİ BÜYÜK-
Spor Toto Süper Lig'deki sezonun ilk derbisine basın mensuplarının ilgisi de büyük oldu.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki dev derbide toplam 265 basın mensubu görev yaptı. Karşılaşmayı, İslam Çupi Basın Tribünü'nde 175 gazeteci, saha içinde ise 90 foto muhabiri takip etti.

Derbiyi izlemek için akredite yaptıranlar arasında 5 de yabancı gazetecinin bulunduğu, TSYD'nin, basın tribününün kontenjanı nedeniyle çok sayıda akreditasyon başvurusunu ise geri çevirmek zorunda kaldığı bildirildi.

-BOBO PENALTI YAPTIRDI, GUTİ ATTI-
Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Bobo, oyunun son anlarında girdiği derbide penaltı yaptırdı.
Geçen sezon Kadıköy'de penaltı atışından yararlanamayan Bobo'nun yerine bu kez Guti atışı kullandı ve takımına beraberliği getiren golü attı. Guti, Kardemir Karabükspor maçında da penaltıdan takımına gol kazandırmıştı.

-TRİBÜNLERDEKİ SEVİNÇ ÜZÜNTÜYE DÖNDÜ-
Sarı-lacivertli ekibin 86. dakikada yediği penaltı golüyle 1-1 berabere kaldığı Beşiktaş maçının son bölümleri sarı-lacivertli taraftarlar için üzüntüyle doldu.

Fenerbahçe'nin 26. dakikada attığı golle büyük bir sevinç yaşayan, ve ilerleyen dakikalarda yakalanan pozisyonlarda 2. golü bekleyen coşkulu taraftarların bu sevinci, 86. dakikada gelen penaltı golüyle üzüntüye dönüştü.

-FUTBOLCULAR, TARAFTARLARA GİTTİ-
Maçın bitiş düdüğünün ardından Beşiktaşlı futbolcular taraftarlarının bulunduğu Migros Tribünü'ne gitti.
Futbolcular, taraftarları selamlarken, taraftarlar da tezahüratlar yaparak destek verdi.

-DİĞER NOTLAR-
-Beşiktaşlı futbolcular stada gelip atmosferi gözlemlemek için sahaya çıktıklarında, kendi seyircisinden destek görürken, sarı-lacivertli tribünler tarafından ıslıklandı. Siyah-beyazlı futbolcular bir süre atmosferi gözlemleyip soyunma odasına geri döndü.

-Migros kale arkası tribününde iki takım taraftarlarının bulunduğu bölümler arasında güvenlik nedeniyle boşluk bırakıldı. Bu boşluğun bir bölümüne ise çok sayıda özel güvenlik elemanını ve çevik kuvvet ekipleri yerleştirildi.

-Beşiktaşlı taraftarlar, derbi maç için Migros kale arkası tribünde kendilerine ayrılan yeri doldurdu. Taraftarlar maç öncesinde yaptıkları tezahüratlarla siyah-beyazlı ekibe destek verdi.

-Maçı izleyenler arasında Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile milli basketbolcu Semih Erden de yer aldı. Semih Erden, Fenerbahçe formasıyla maçı takip etti.

Fenerbahçe'de maça ilk 11'de başlayan Emre Belözoğlu, ikinci yarı başlarken yerini Özer Hurmacı'ya bıraktı. Emre'nin ilk yarıda yaşadığı sakatlıktan dolayı oyundan alındığı öğrenildi.

-Fenerbahçe kaptanı Alex De Souza, 77. dakikada oyundan alınırken, alkışlarla oyun alanından ayrıldı. Teknik direktör Aykut Kocaman, savunma direncini artırmak için Alex'in yerine Cristian'ı oyuna dahil etti.

-Fenerbahçe'ye geçen sezonun ikinci yarısında transfer olan Gökhan Ünal 88. dakikada oyuna dahil olarak ilk kez Beşiktaş'a karşı forma giydi.

-Fenerbahçeli taraftarlar oyundan alınışı sırasında eski futbolcuları, Beşiktaşlı Aurelio'yu protesto etti.

-Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan, maçın ilk dakikalarında dizinden sakatlık geçirdi. Tedavi sonrası maça devam eden Volkan, ikinci yarıda da bir süre tedavi gördü.

FENERBAHÇE: 1 - BEŞİKTAŞ: 1

Stat
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler
Cüneyt Çakır xx, Bahattin Duran xx, Tarık Ongun xx

Fenerbahçe
Volkan xxx, Gökhan Gönül xxx, Lugano xx, Bilica xx, Andre Santos xx, Mehmet Topuz xx (Dk. 88 Gökhan Ünal ?), Selçuk xx, Emre xx (Dk. 46 Özer x), Dia xxx, Alex xx (Dk. 77 Cristian x), Niang xx

Beşiktaş
Hakan x (Dk. 42 Cenk xx), Ekrem x (Dk. 29 İbrahim Üzülmez xx), İbrahim Toraman xx, Zapotocny xxx, İsmail xx, Nihat x, Ernst xx, Aurelio xx (Dk. 72 Bobo xx), Quaresma xxx, Guti xxx, Nobre xx

Goller
Dk. 26 Niang (Fenerbahçe), Dk. 86 Guti (Penaltıdan) (Beşiktaş)

Sarı kartlar
Dk. 45 1 Bilica, Dk. 50 Selçuk, Dk. 85 Volkan (Fenerbahçe), 45 5 Quaresma ve İbrahim Üzülmez, Dk. 79 Ernst (Beşiktaş)

:: MAÇIN ÖZETİ ::
Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde Fenerbahçe ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı.

Derbi maçta Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Kendi sahasında stadı dolduran taraftarının büyük desteğiyle maça başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalarda etkili olamazken, önemli bir gol pozisyonu üretemedi. Maçın 25. dakikasından sonra rakip kalede pozisyon üretmeye başlayan sarı-lacivertliler, 26. dakikada Niang'ın golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra da siyah-beyazlıların kalesinde önemli gol pozisyonları yakalayan Fenerbahçe, bunları değerlendiremeyince ilk yarıyı tek golle 1-0 önde kapadı.

Stadı dolduran sarı-lacivertli taraftarların ilk dakikalardan itibaren ıslıklamalarına karşın maça iyi başlayan Beşiktaş, ilk 25 dakika içinde Fenerbahçe karşısında etkili oldu. Maçın 10. dakikada Nobre ile önemli bir gol pozisyonundan yararlanamayan siyah-beyazlılar, 26. dakikada kaleci Hakan'ın hatasının ardından Niang'ın attığı golle geriye düştü. Golün şokunu üzerinden atamayan Beşiktaş, kalesinde tehlikeli pozisyonlar verdi, ancak ilk yarıda başka gol yemedi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Emre'nin yerine Özer'i oyuna alarak başlayan Fenerbahçe, ikinci yarının başında da rakip kalede etkili olamazken, kendi kalesindeki pozisyonlarda savunması gole geçit vermedi. İkinci yarı genellikle Fenerbahçe'nin yarı alanında geçerken, sarı-lacivertliler zaman zaman ani ataklarla 2. golü aradı. Beşiktaş, 86. dakikada Guti'nin penaltıdan attığı golle beraberliği yakalamasının ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, son dakikalarda galibiyet golü bulmak için Mehmet Topuz'un yerine 88. dakikada Gökhan Ünal'ı oyuna aldı. Ancak Fenerbahçe, aradığı 2. golü bulamadı ve karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

İkinci yarıya beraberlik golünü bulmak için çıkan Beşiktaş, ilk dakikalardan itibaren rakip kalede bulduğu gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Aurelio'yu çıkarıp, forvete Bobo'yu alarak, hücum gücünü arttırırken, siyah-beyazlılar Brezilyalı oyuncunun yarattığı penaltıda Guti'nin attığı golle beraberliği 86. dakikada sağladı.

Siyah-beyazlılar, kalan dakikalarda Fenerbahçe'nin ataklarında kalesinde gole izin vermedi ve Kadıköy'den 1 puanla döndü.

:: MAÇTAN DAKİKALAR ::
10. dakikada Guti'nin ara pasında ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Nobre'den önce kalesinden çıkan kaleci Volkan, ayaklarıyla topa müdahale etti. Savunmada Bilica, önüne gelen topu ceza alanı dışına çıkardı.

25. dakikada soldan Dia'nın ortasında ceza alanı içinde Mehmet Topuz'un pasında hareketlenen Niang'dan önce Zapotocny topu uzaklaştırdı.

26. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Soldan Andre Santos'un ortasında, ceza alanı içinde kaleci Hakan boşa çıkınca, arka direkte Mehmet Topuz'un kafa vuruşunda, gol çizgisi üzerinde Zapotocny'nin kafayla çıkardığı top, üst direğe çarparak, altı pasa düştü. Topu iyi takip eden Niang, meşin yuvarlağı filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

29. dakikada Andre Santos'un soldan ortasında arka direkte Gökhan Gönül'ün kafa vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.

43. dakikada sağdan hareketlenen Gökhan Gönül'ün pasında bir anda kaleciye karşı karşıya kalan Niang'ın vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.

45. dakikada Lugano'nun kendi ceza alanından kullandığı serbest vuruşta, Niang'ın kafayla aşırdığı topla ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Dia'nın vuruşunda, top yandan auta çıktı.

45 + 5. dakikada Alex'in orta sahadan pasında savunmanın arkasına hareketlenen Dia'dan önce ceza alanı dışına kadar çıkan kaleci Cenk, topu uzaklaştırdı.

45 + 6. dakikada Selçuk'un pasında ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Niang, meşin yuvarlağı Alex'e çıkardı. Brezilyalı futbolcunun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, kaleci Cenk'den dönen topu Mehmet Aurelio uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

51. dakikada ceza alanı dışından Guti'nin kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde savunmanın arkasında müsait durumda topla buluşan İbrahim Toraman, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı yandan dışarı attı.

53. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında Dia'nın pasıyla ceza alanında topla buluşan Niang, meşin yuvarlağı kontrol edemeyince İbrahim Üzülmez, topu uzaklaştırdı.

54. dakikada ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Quaresma'nın arka direkteki Nobre'ye göndermek istediği topu kaleci Volkan, uzanarak kontrol etti.
Aynı dakikada Guti'nin ara pasında topla buluşan Nobre'nin ceza sahasına girerken vuruşunda, kaleci Volkan'dan dönen topu savunma uzaklaştırdı.

59. dakikada Gökhan Gönül'ün ara pasıyla soldan ceza alanına giren Özer, topu penaltı noktasındaki Alex'e göndermek istedi. Ancak araya giren Aurelio, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

74. dakikada sağdan çalımlarla ceza alanına giren Dia'nın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Alex'in vuruşunda, kaleci Cenk yavaş gelen topu direğin dibinde kontrol etti.

78. dakikada sağdan ceza alanına giren Bobo'nun, önündeki Bilica'yı geçip vuruşunda, kaleci Volkan iki hamlede topu kontrol etti.

80. dakikada orta sahadan Özer'in uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Dia'nın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, top auta çıktı.

82. dakikada Guti'nin sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı dışından Quaresma'nın gelişine vuruşunda, savunmadan seken topa Portekizli yıldız ceza alanı içinden bir kez daha vurdu. Kaleci Volkan'dan dönen topu sol çaprazda önünde bulun Bobo, bir kez daha kaleye gönderdi. Ancak yerde olan kaleci Volkan, bir kez daha topu eliyle tokatlayarak, meşin yuvarlağı kornere attı.

85. dakikada Guti'nin pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Bobo, kalesinden çıkan kaleci Volkan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi.
86. dakikada penaltı atışını kullanan Guti'nin vuruşunda, kaleci Volkan'ın ellerine çarpan top filelere gitti: 1-1.

90. dakikada sağdan Andre Santos'un kullandığı serbest vuruşta, arka direkte Gökhan Ünal'dan önce kaleci Cenk meşin yuvarlağa eliyle müdahale ederek, topu kornere attı.

Karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.



Ajansspor

NOYAN
09-20-2010, 01:01
maçı izledim. Fenerbahçe'ye diyecek bir şey yok... belki Stoch oynasaydı Beşiktaş defansını biraz daha zorlarlardı. Semih olsaydı o kaçan pozisyonları değerlendirebilirdi.

Beşiktaş'ta forvette Nobre yerine Bobo olmalıydı ilk 11'de. sağ kanat da maç boyunca ölüydü. sağ kanat o kadar kötüydü ki Q7 bir soldan bir sağdan yüklendi Fenerbahçe savunmasına. İbrahim Üzülmez'in topu sürekli geri oynaması da can sıkıcıydı. yani aslında bu maçı Beşiktaş kazanabilirdi fakat yanlış kadro ve kaleci hatası iki puanı Kadıköy'de bıraktı.

ligin devre arasında Nihat'ın yerine Volkan Şen gibi bir oyuncu alırlarsa, Beşiktaş'ı kimse tutamaz bu ligte.

Melancholy
09-21-2010, 10:53
Maçı izledim Fener dünyaları kaçırdı resmen 1 puanı hediye etti Beşiktaş'a sanki kendi ihtiyacı yokmuş gibi :)