PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Teşekkürler 12 DEV Adam !


Melancholy
09-12-2010, 23:43
http://www.aktifhaber.com/images/news/170204.jpg


Turnuva Türkiye'deydi, Türkiye'yi heyecanlandıran "Devler"di.. Tek yenilgi finalde dünyanın en iyisi Amerika'ya geldi, gümüş madalya da sevindirdi. Son sözü taraftar söyledi; Türkiye sizinle gurur duyuyor..
Teşekkürler 12 Dev Adam
12 Dev Adam, Amerika'ya 81-64 yenilerek dünya ikincisi oldu. Herşeye rağmen bize yaşattıklarınız için teşekkürler milli takım.

Türkiye, tarihinde ilk kez çıktığı Dünya Basketbol Şampiyonası finalinde ABD ile karşılaştı.

Ülkemizde düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'nda final mücadelesinde milli takımımız, Amerika ile karşı karşıya geldi.
Sırbistan mücadelesinin mental ve fiziksel yorgunluğunu üzerinden atamayan 12 Dev Adam, maçtan 81-65 yenik ayrılırken dünya ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı.
Herşeye rağmen bu büyük sevinçleri bize yaşattığınız için teşekkurler 12 Dev Adam, hepimiz sizinle gurur duyuyoruz.

MAÇIN KRİTİK ANLARI
Ve dev final başlıyor, haydi 12 Dev Adam şampiyonluk için..
Maçın ilk sayıları Derrick Rose'dan geliyor. Ömer Onan hemen karşılık veriyor. 1 dakika geride kalırken durum 2-2.
Kevin Durant'in sayıları ile ABD 7-3 öne geçiyor ama yine Ömer Onan karşılık verip farkı 2'ye indiriyor, 7-5.
Durant dış atışları atmaya devam ediyor, 12-7. Hidayet'in serbest atışları ile farkı 3 sayıya indiriyoruz 12-9.
İlk çeyreğin bitimine 6 dakika kala Hidayet'in üçlüğü geliyor ve tribünler de havaya giriyor, 14-12.
Hidayet bir üçlük daha yolluyor ve öne geçiyoruz, 15-14. Chandler ile Hidayet arasında saha içerisinde bir gerginlik yaşanıyor.
Çeyreğin bitmesine 3 dakika kalmışken Durant yine üç sayılık bir şut soktu ve durumu 17-17'ye getirdi.
Son 1 saniyede ABD, Westbrook'un kullandığı serbest atışlarla ilk çeyreği 22-17 önde tamamladı.
İkinci çeyrekte Westbrook'un sayıları ile başlıyor, fark 8 oldu 25-17.
Kerem Tunçeri'nin serbest atışları ile ilk yarının bitime 7 dakika kala farkı 6 sayıya indirdik, 27-21.
Kevin Durant yine sahneye çıktı ve üç sayılık atışla farkı 10 sayıya çıkardı, 31-21.
Hidayet ilk yarının son 4 dakikasında farkı 7'ye indirdi ve durumu 31-24'e getirdik.
Son dakikaya girilirken Rudy Gay'in sayıları ile karşılaşmada durum 40-31'e geldi.
İlk yarı ABD'nin 42-32 üstünlüğü ile sona eriyor. İlk yarıda iyi savunma yapmamıza rağmen, hücumda bir türlü istediğimiz pas trafiğini sağlayamadık. Bu top kayıplarında ABDli oyuncuların agresif savunmasnın da büyük payı vardı. İkinci yarı da bu savunmayı devam ettirip, ABD'nin zayıf olduğu pota altından hücum edebilirsek şansımız olabilir. Maç henüz bitmedi.
İkinci yarı Kevin Durant'ın attığı iki 3 sayılık ile başladı. ABD, bir anda farkı 48-32 ile 16'ya kadar çıkardı. Durant bugün inanılmaz oynuyor, 11'de 7 üç sayı isabeti sağlayan yıldız oyuncu 26 sayı ile oynuyor.
Üçüncü çeyrekte son 4 dakika ve milli takım biraz hareketlendi. Ender'in istekli oyunu ile durumu 52-41'e getirdik. ABD mola almak zorunda kaldı.
Son çeyreğe 2 dakika kalmışken Ersan'ın sayıları ile maçtaki durumu 57-43'e getirmeyi başardık.
Üçüncü periyot 48-61 ABD'nin üstünlüğü ile sona eriyor. Son çeyreğe 13 sayı geride giriyoruz ancak hala bir şansımız var. Dünya Şampiyonu'nun belli olması için son 10 dakika.
Hidayet'in ilk çeyrekte sakatlanması maç boyunca oyunumuzu çok olumsuz etkiledi. Maçın zora girdiği anlarda milli takım içerisinde sorumluluk alacak çok fazla oyuncumuzun olmamasından dolayı bir türlü ABD'yi yakalayamadık.
Bu dakikalarda oyun kontrolünden tamamen kopmuş durumdayız, hücumda çok etkisiz kalıyoruz ve ABDli oyuncular hızlı hücumlarla çok rahat sayılar bulmaya başladı.
Final periyodunda 6 dakika kaldı ve ABD, 19 sayı farkla 74-55 önde.
Bitime 3 dakika kala Westbrook'un üçlüğü ile fark 20 sayı oldu, 79-59. Artık ABD'li oyuncular maçı bırakmış durumda, savunma yapmadan bir an önce sürenin bitmesini bekliyorlar.
Tribünlerdeki seyircinin, tarih yazan 12 Dev Adam'a bu dakikalarda müthiş bir desteği var.
NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR..

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ABD ile final oynayan Türkiye, tarihinde ilk kez final maçına çıktı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan tarihi maçta ABD ile karşılaşan ''12 Dev Adam''a Türk basketbolseverler büyük destek verdi.

Salonu dolduran Türk basketbolseverler, üzerlerinde kırmızı-beyaz formalar, ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar söyleyip, tezahüratlar yaparak, coşkuyla milli takımı destekledi.

Türk taraftarlar ve milli oyuncular, maç öncesi çalınan İstiklal Marşı'nın hep birlikte söyledi.

-MİLLİ TAKIM ALKIŞLARLA SAHADA-
(A) Milli Basketbol Takımı, final maçında ısınmak için sahaya çıkarken, salonu dolduran Türk basketbolseverlerden büyük alkış aldı.

''12 Dev Adam'' şarkısı eşliğinde milliler sahaya çıkarken, salondaki taraftarlar ayağa kalkarak, milli takıma büyük destek verdi.
ABD Milli Takımı oyuncuları sahaya çıkarken ise ıslıklandı.

-ERSAN MASKESİNİ ÇIKARDI-
Şampiyona öncesi hazırlık döneminde burnuna aldığı darbe nedeniyle şampiyonada maçlara yüzünde maske ile çıkan Ersan İlyasova, ABD ile yapılan final maçında maskeyi çıkardı.

Ersan, şampiyonada ilk kez yüzünde maske olmadan mücadele etti.

-SAHA KENARINA KONULAN SANDALYELER İKİ SIRA OLDU-
Türkiye'nin Fransa ile yaptığı 2. tur maçında (A) Milli Futbol Takımı için reklam panolarının arkasına konulan sandalyeler, final maçında iki sıraya çıktı.

Saha kenarında reklam panolarının arkasında iki sıra olarak yerleştirilen sandalyelere Fenerbahçeli futbolcular Alex de Souza, Semih Şentürk, Volkan Demirel, Beşiktaşlı futbolcular İbrahim Toraman, İsmail Köybaşı, Rüştü Reçber, Galatasaraylı futbolcu Arda Turan, eski futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, tiyatrocu Behzat Uygur, şarkıcı Ebru Gündeş, Demet Akalın, Athena grubu üyeleri, oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ve bazı ünlü simalar oturdu.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Şekip Mosturoğlu ve Semih Özsoy da tribünden karşılaşmayı izledi.

-GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ-
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın final gününde de Sinan Erdem Spor Salonu'nda geniş güvenlik önlemleri alındı.

Daha önceki maçlarda olduğu gibi salon çevresine biletsiz seyirci alınmazken, basketbolseverler ve gazeteciler X-Ray cihazından geçirilerek salona girdi.

Salon çevresinde görev yapan zabıta ekipleri de şampiyonanın resmi ürünlerinin korsan olarak satılmasına salonun etrafında izin vermedi.

-BİLETLER KARABORSADA-
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin tarihinde ilk kez finale yükselmesiyle Türk taraftarların bilet talebi artarken, günler öncesinde tükenen final günü biletleri karaborsaya düştü.

Biletlerin karaborsada normal satış bedelinden çok üzerinde satıldığı, kendi takımları finale çıkamayan bazı yabancıların da ellerindeki biletleri sattığı öğrenildi.

Bu arada, salon çevresinde güvenlik güçleri karaborsa için de önlem alırken, karaborsacıların salona giden yollarda bilet sattığı bildirildi.

-SİNAN ERDEM SALONU, TÜRKİYE MAÇLARINDA DOLDU-
Merhum Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Sinan Erdem'in isminin verildiği Sinan Erdem Spor Salonu, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ''12 Dev Adam''ın yaptığı maçlarda tıklım tıklım doldu.

Türkiye'nin 2. turda Fransa, çeyrek finalde Slovenya ve yarı finalde Sırbistan ile yaptığı maçlarda salonu dolduran Türk basketbolseverler, ABD ile yapılan final maçında da salonda boş yer bırakmadı.

Şampiyonada final grubu maçlarının yapıldığı Ataköy'deki Sinan Erdem Spor Salonu, 15 bin 500 seyirci kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise üçüncü büyük spor salonu olma özelliğini taşıyor.

Yapımına 1993 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) tarafından başlanılan salonu, GSGM 2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etti. Sinan Erdem Spor Salonu, 17 yıl sonra bu yılın mart ayında tamamlandı.

-DEVLETİN ZİRVESİ SALONDAYDI-
Türkiye'nin ABD ile yaptığı final maçını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da izledi.

Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki karşılaşmada Cumhurbaşkanı Gül, Sırbistan Devlet Başkanı Tadiç, TBMM Başkanı Şahin aynı locadan karşılaşmayı takip etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da maç başlarken eşi Emine Erdoğan ile birlikte salona gelip, Cumhurbaşkanı Gül'ün yanına oturarak, aynı locadan maçı izledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da karşılaşmayı locadan izleyenler arasındaydı.



aktifhaber