PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İspanya'yı deviren Sırbistan yarı finalde 92-89


DİGİMAX
09-08-2010, 23:24
Dünya Basketbol Şampiyonası çeyrek finalinde Avrupa'nın iki önemli temsilcisi Sırbistan ile İspanya çeyrek finalde kapıştı


Dünya Basketbol Şampiyonası çeyrek finalinde son Dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya'yı 92-89 mağlup eden Sırbistan, adını yarı finale yazdıran ilk takım oldu.

2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın çeyrek finalinde İspanya ile karşılaşan Sırbistan, baştan sona müthiş bir mücadeleye sahne olan maçı yıldız oyun kurucusu Milos Teodosic'in bitime 3 saniye kala attığı uzak mesafeli üçlükle 92-89 kazanarak Yarı Final'e yükselen ilk takım oldu.

Sırbistan, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası Çeyrek Finali'nde karşılaştığı İspanya'yı Milos Teodosic'in bitime 3 saniye kala yaklaşık 10 metreden sayıya çevirdiği üçlükle 92-89 mağlup ederek adını Yarı Final'e yazdıran ilk takım oldu. Kadrosunda birçok tecrübeli yıldızı barındıran ve son Dünya Şampiyonu unvanına sahip rakibi karşısında etkili bir takım oyunu sergileyen Sırbistan'da 23.6 yaş ortalamasına sahip kadrodan 6 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken İspanya'nın dört büyük silahından gelen 73 sayı galibiyet için yeterli olmadı.

Sırbistan karşılaşmaya Milos Teodosic, Akeksandar Rasic, Nemanja Bjelica, Novica Velickovic ve Kosta Perovic beşiyle başlarken, İspanya'da ise Ricky Rubio, Juan Carlos Navarro, Rudy Fernandez, Jorge Garbajosa ve Marc Gasol sahadaki yerini aldı. Mücadelenin ilk hücumunu Rudy Fernandez ile değerlendiremeyen İspanya savunmada Nikola Velickovic'in üç sayılık basketine engel olamayınca karşılaşmanın ilk sayılarını potasında görmüş oldu. Juan Carlos Navarro'nun üçlüğüyle karşılaşmadaki ilk sayılarını üreten İspanya'ya Nikola Velickovic ile cevap veren Sırbistan çeyreğin ikinci dakikasını 5-3 önde geçti. İspanya sonraki üç dakikalık bölümde Marc Gasol ve Jorge Garbajosa ile etkili olurken Sırbistan da Nemanja Bjelica ile sayılar bulunca periyodun son 5 dakikasına 13-13'lük eşitlikle girildi. Bu bölümde Nemanja Bjelica'nın art arda basketleriyle çeyreğin son 3 dakikasına girilirken Sırbistan farkı 8 sayıya çıkarmayı başardı. Bu dakikadan sonra Juan Carlos Navarro'nun üç sayılık basketleri ve Felipe Reyes'in pota altından ürettiği sayılarla hücumda etkili olan İspanya farkı azalttı ve çeyreğin sonucu 27-23 Sırbistan lehine gelişti.

Karşılıklı boş hücumlarla başlayan ikinci periyotta ilk sayıları bulan taraf çeyreğin ikinci dakikası geçilirken Nenad Krstic'in orta mesafe isabetiyle Sırbistan oldu. Bir dakikalık bölümde Alex Mumbru'nun üç sayısı ve Sergio Llull'un turnikesiyle 5-0'lık seri yakalayan İspanya periyodun bitimine 7 dakika kala skoru 29-28'e getirerek farkı 1 sayıya indirdi. Hücumdaki durgunluğunu Marko Keselj'nin 3 sayılık basketiyle sonlandıran Sırbistan, Milos Teodosic'in de skora katkısıyla periyodun son 5 dakikasına 34-28 ile önde girdi. Sırbistan bu bölümde Jorge Garbajosa'nın üst üste 3 sayılık basketlerini Milos Teodosic ve Nenad Krstic ile yanıtlayınca periyodun son iki dakikasına girilirken skor 44-38 Balkan ekibinin lehine gelişti. Çeyreğin son dakikalarında Nenad Krstic ve Marko Keselj ile etkili olan Sırbistan soyunma odasına farkı 8 sayıya çıkararak 49-41 üstün gitti. İspanyol oyuncu Juan Carlos Navarro kaydettiği 16 sayıyla ilk yarının en skorer ismi olurken, Sırbistan'da Nemanja Bjelica 11 sayı ve Nikola Velickovic de devreyi 10'ar sayı ile tamamladılar.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Jorge Garbajosa ve Rudy Fernadez'in bulduğu sayılarla 8-0'lık seri yakalayarak fırtına gibi başlayan İspanya periyodun ikinci dakikası geçilirken skoru dengeledi. Bu bölümde Juan Carlos Navarro ve Rudy Fernandez'in sayılarıyla İspanya karşılaşmada ilk defa skorda üstünlüğü ele aldı. Sırbistan'dan Nikola Velickovic'in 3 sayılık basketini İspanya'da Rudy Fernandez 3 sayılık oyunla karşılık verince çeyreğin son 5 dakikasına 58-57 İspanya avantajlı girdi. Karşılıklı sayılarla geçen üç dakikalık bölümün ardından Sırbistan rakibine oranla hücumda daha etkili olunca skorda 63-62 ile bir daha öne geçti. Son dakikalarda Dusko Savanovic ve Nenad Krstic ile sayılar üreten Sırbistan üçüncü çeyreği de 67-64 önde bitirdi.

Mücadelenin final periyoduna Dusko Savanovic'in pota altından ve Marko Keselj'nin üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayılarla hızlı başlayan Sırbistan çeyreğin ikinci dakikasını 74-69 ile üstün geçti. Bu bölümde Milenko Tepic ve Dusko Savanovic'in basketlerine Juan Carlos Navarro ile cevap veren İspanyollar farkın çift hanelere çıkmasına izin vermedi. Rudy Fernandez'in üç sayılık oyununu Sırbistan; Nemanja Bjelica ve Dusko Savanovic'in üç sayılık basketleriyle yanıtlayınca maçın son 4 dakikasına girilirken Balkan temsilcisi farkı 8 sayıya yükseltti. Jorge Garbajosa, Marc Gasol ve Rudy Fernandez'in sayılarıyla 6-0'lık seri yakalayan İspanya karşılaşmanın bitimine iki dakika kala farkı 2 sayıya çekmeyi başardı. Marko Keselj'nin ile bir üç sayılık basket daha bulan Sırbistan'a bu defa da Juan Carlos Navarro ile karşılık veren İspanya maçın son dakikasına girilirken farkı 2 sayıda tuttu. Savunmada rakibini durduran İspanya'da Juan Carlos Navarro'nun akıl dolu asistini sayıya çeviren Marc Gasol son 25.8 saniyeye girilirken skora tekrar dengeyi getirdi. Fakat Mios Teodosic uzun mesafeli üç sayılık baskete imza atarak son 3 saniyeye girilirken takımını tekrar öne taşıdı. Kalan sürede rakibine sayı imkânı vermeyen Sırbistan karşılaşmadan 92-89'luk skorla galip ayrılmayı başardı.

SIRBİSTAN: 92-89 :İSPANYA

Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Pablo Alberto Estevez (Arjantin)- William Gene Kennedy (ABD)- Michael Aylen (Avustralya)

Sırbistan (92): Milos Teodosic 12 (5 ribaund- 8 asist), Milenko Tepic 2 (2 ribaund- 1 asist), Aleksandar Rasic (1 ribaund- 2 asist), Ivan Paunic, Nemanja Bjelica 14 (2 ribaund- 1 asist), Stefan Markovic (1 ribaund- 2 asist), Dusko Savanovic 15 (5 ribaund), Marko Keselj 17 (1 ribaund), Nenad Krstic 12 (9 ribaund), Kosta Perovic 2 (1 ribaund), Novica Velickovic 17 (5 ribaund- 3 asist)

İspanya (89): Fernando San Emeterio, Rudy Fernandez 15 (5 ribaund- 2 asist), Ricky Rubio 3 (3 ribaund- 3 asist), Juan Carlos Navarro 27 (5 asist), Raul Lopez (1 ribaund- 2 asist), Felipe Reyes 2 (3 ribaund), Fran Vazquez 4 (4 ribaund), Sergio Llull 4 (2 ribaund- 3 asist), Marc Gasol 13 (5 ribaund- 2 asist), Alex Mumbru 3 (2 ribaund), Jorge Garbajosa 18 (6 ribaund)

1. Periyot: 27-23

2. Periyot: 22-18

3. Periyot: 18-23

4. Periyot: 25-25