PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mount&Blade İncelemeleri


denizci
08-30-2010, 22:34
Türk yapımı olup zevkle oynadığımız oyunlar çok azdır. Ancak Mount & Blade; Türkçesiyle At & Kılıç bunlardan biri kesinlikle değil. Sizi koca haritada serbest bırakan, görev zorunluluğu olmayan kaç oyun var ki? At & Kılıç bu zorunluluklardan tamamen arınmış harika bir Türk yapımı oyun.

Oyuna karakterimizin cinsiyetini ve tipini belirleyerek başlıyoruz. Calradia adı verilen topraklarda geçen oyunda 4 adet krallık hüküm sürmekte. Bunlar: Svadya,Vaegir,Rodok ve Kergit. Her krallığın askerleri farklı tiplerde ve farklı silahlara sahip. Grafikleri çok çok iyi olmasa da eğlenceyi tavan yaptıran anlar da yok değil. Oyunda hiçbir şey zorunlu değil. İsterseniz bir krallığa bağlılık yemini edip o krallığa bağlı lordların ve kralın görevlerini yapıp saygınlığınız artırabilir, savaş alanlarında rakiplerinizi yenilgiye uğratarak düşmanlarınıza korku salabilirsiniz.

Oyunun senaryosu yetersiz. Ancak görevlerin çok fazla olması, istediğiniz görevi yapabilmeniz ve multiplayer modu bu açığı kapatıyor. Oyundaki envanterler de "Explanded Gameplay " modu ile çok fazla çeşitlilik kazanıyor.

Savaşlarda at üstünde rakibimizi kılıçtan geçirmek çok fazla eğlendiriyor. Askerlerinize de emirler verebiliyor. Savaş alanında çeşitli stratejiler geliştirip karşınızdaki yapay zekayı çok kolay alt edebiliyorsunuz.

Sadede Gelince:
Göğsümüzü kabartan, zevkle oynadığımız ve bilgisayarlarımızdan silmeyeceğimiz oyunlardan.

Oyungezer Online'da yayınlanan kısa bir incelemem ..