PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ModNation Racers


denizci
08-30-2010, 22:32
ModNation Racers İncelemesi [PS3]


http://oyun.pclabs.com.tr/wp-content/uploads/2010/05/foto1-475x267.jpg

Otomobil yarış oyunları denince genellikle aklımıza Need For Speed, Test Drive, Colin McRae, Gran Turismo serileri gelir. Bu oyunlar size belki de hayatınız boyunca kullanamayacağınız arabaları, hiç gidemeyeceğiniz pistlerde kullanma fırsatı sunar. Pilotajı iyi olan yarışı önde bitirir. Modnation Racers ise tüm bu kalıpların dışına çıkıp yarışın eğlenmek için yapıldığını, rakibinizi geçmek için üçüncü seviye bir ses bombası atmanın, apeks’i iyi almaktan çok daha eğlenceli olabileceğini hatırlatıyor.

http://oyun.pclabs.com.tr/wp-content/uploads/2010/05/foto2-475x267.jpg

Oyunun en büyük özelliği aynı Little Big Planet’te olduğu gibi yapacağınız tasarımların sınırlayıcı faktörünün hayal gücünüz olması. Sunduğu araçlar sayesinde yarışçıyı (oyunda “Mod” olarak geçiyor), kart(boom box) aracını ve yarış pistini istediğiniz biçimde tasarlayıp bunları diğer oyuncularla paylaşabilirsiniz, diğer oyuncuların tasarımlarını indirebilirsiniz. Haftanın en popüler tasarımları ana menüde sergileniyor.

http://oyun.pclabs.com.tr/wp-content/uploads/2010/05/foto3-475x267.jpg

Ana menü demişken diğer oyunlardaki gibi bir menü beklemeyin. Menüde istediğiniz yere gitmek için kart aracınızı kullanmak zorundasınız http://www.turkforum.net/images/smilies/temel/018.gif Eğer konsolunuz internete bağlıysa menüde dolaşan diğer oyuncularla sohbet edebilir, yeni arkadaşlıklara yelken açabilirsiniz.

Tasarım özgürlüğünün bedeli uzun yüklenme süreleri olarak geri dönüyor. Girmek istediğiniz bölümün içeriğine bağlı olarak yüklenme süresi artıyor. Pollyannacılık yapmak gerekirse uzun yüklenme süreleri sayesinde oyundaki ipuçlarını 5-10 kez okuma şansınız oluyor http://www.turkforum.net/images/smilies/temel/018.gif

http://oyun.pclabs.com.tr/wp-content/uploads/2010/05/foto4-475x267.jpg

Oyun Dinamikleri

Önünüzdeki size 20sn civarı fark atmadıysa kaçıncı olduğunuz pek de önemli değil. Bunu sağlayan ise oyundaki silahlar. Roket, ses, elektrik tabanlı 3 çeşit silah, bunun yanında hızlanmanızı sağlayan bir silah var. Bu silahların 3. seviyelerini kullandığınızda sıralamada kaçıncı olduğunuza bağlı olarak 1-5 sıra birden atlayabiliyorsunuz. Bir de bıçağın diğer yüzü var. Rakipleriniz silah kullanırlarsa bunlardan zarar görme ihtimaliniz var. Bu ihtimali bertaraf etmek için yeterli miktarda boost’unuzun olması ve zamanlamayı iyi tutturmanız gerekiyor ama bunu yapmak o kadar da kolay bir şey değil. Oyunu eğlenceli ve heyecanlı kılan bu silahlar sayesinde son saniyeye kadar kimin birinci bitireceği pek belli değil.

http://oyun.pclabs.com.tr/wp-content/uploads/2010/05/foto4-475x267.jpg
Multiplayer

Diğer kişilerle online olarak oynayabildiğiniz gibi 4 kişiye kadar split screen desteği de var. Diğer bir çok oyunda olduğu gibi Modnation Racers’ta da 1mbit adsl bağlantımın yetersiz geleceğini düşünüyordum fakat kablosuz bağlantı olmasına rağmen sorunsuz bir oyun deneyimi yaşadım. Online modda oynadığınız yarışlar sonucu aldığınız dereceye göre deneyim puanı(XP) kazanıyorsunuz. Bunun sayesinde sizinle aynı ya da benzer seviyedeki oyuncularla karşılaşıyorsunuz. Yarış sonucu 1. de olsanız 4. de olsanız deneyim puanı kazanıyorsunuz. Deneyim puanı yarış boyunca rakibinize karşı yaptığınız saldırılar ve yarış sonucu kaçıncı olduğunuza bağlı olarak hesaplanıyor.

http://oyun.pclabs.com.tr/wp-content/uploads/2010/05/foto5-475x267.jpg

Kariyer

Oyunun hikayesi vasatın biraz üstünde olsa da bu açığı geçiş videolarındaki diyaloglar ve karakterlerin başına gelen komik olaylar kotarıyor. Kariyer modu 5 seviyeden oluşuyor. İlk iki seviye kolay olsa da diğer seviyelerde yarışı birinci bitirmek her babayiğidin harcı değil. Bir sonraki bölüme geçebilmek için bazı pistleri 5-6 kez oynamanız gerekiyor. Kariyer modunda zorluk seviyesi yok fakat yarışlarda 3 ödül kategorisi var. Burada kazandığınız ödülleri tasarım istasyonunda kullanabiliyorsunuz. İlk ödül kategorisini elde etmek için yarışı belirli bir derece yaparak bitirmek yetiyorken diğer ödüllere ulaşmak için yarışı birinci bitirip istenilen ek görevleri yapmak zorundasınız.

Sonuç

Benzersiz tasarım araçlarıyla Modnation Racers’ı kendi alanının en iyisi olarak görebiliriz. Uzun yüklenme süreleri dışında eksiği yok fazlası var. Little Big Planet’i severek oynayanlar bu oyuna da çabucak ısınacaktır. Arkadaşlarınızla birlikte keyifle oynayabileceğiniz, yalnızken de online takılabileceğiniz bir oyun arıyorsanız Modnation Racers tam size göre.