PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dead to Rights: Retribution


denizci
08-30-2010, 22:31
http://www.the10k.com/gallery/albums/userpics/Dead-to-Rights-Retribution.jpg

Gangsterlerle dolu Grant City’de bir polisseniz şiddet hakkında en azından birkaç numara bilmeniz gerekli. Ve hızla sayıları artan sizi öldürmek isteyen insanların kurduğu komploları yavaş yavaş çözmeye başladığınızda ellerinizi kana bulamaya hazır olsanız iyi edersiniz. Sağlam yapılı, kurşuna dayanıklı, macerası boyunca karşısına çıkan adamları patlamaktan ve onları adalet adına mermi manyağı yapmaktan çekinmeyen Jack Slate’le tanışın. Jack’in çeşitli acımasız hareketlerinin hala basitliğini koruması, içinizdeki öfkeyi eğlenceli ve tatmin edici yollarla dışa akıtmanızı oldukça kolaylaştırıyor. Onun köpek dostu Shadow dişlerini ve pençelerini düşmanına geçirirken artık daha mutlu gözüküyor ve oyunu Shadow’la oynadığınız bölümlerde onun bu mutluluğunu paylaşıyorsunuz. Oyunun kombat sistemi hala kusursuz değil, animasyon sorunları ve diğer sınırlamalar hala oyuna gölge düşürüyor ve kasvetli görsel efektler oyuna kaba bir görünüm katıyor. Neyse ki tüm bu eksiklikler oyundan alacağınız eğlenceyi mahvetmeye yetmiyor ve klişe hikaye kurgusu bile içerisinde birkaç sağlam an barındırarak bu eğlenceye katkı sağlıyor. Dead to Rights: Retribution belki çok hoş bir oyun değil ama ellerini kirletmeye niyetli birini eğlendirmek için yeterince acımasız ve güçlü bir aksiyon oyunu.

Üçüncü sınıf bir polisiye romandan fırlamış hikayesiyle, tamamen bozulmuş bir şehir yapısı ve oyunu kendi kurallarına göre oynayan bir polis baş karakterle oyun tam bir klişeler cenneti. Tüm bunlar tanıdık olmasına rağmen hikaye iyi bir akıcılıkla ve birkaç iyi seslendirmeyle destekleniyor. Jack’in kaba davranışları diyaloglarıyla pekiştiriliyor fakat seslerin videolarla uyumu oldukça yavan ve oyundaki yüzlerin birçoğu balmumu gibi gözüküyor. Oyun çok iyi olmayabilir ve hikaye birkaç istem dışı kıkırdamanın oluşmasına neden olabilir fakat yine de ara sıra birkaç etkileyici sahneyle de karşılaştığınız oluyor. Ayrıca hikaye akışının da tutarlı bir şekilde ilerlediğini gözlemleyebiliyorsunuz.

Oyun boyunca ilerlerken Jack’in dövüş repertuarına da oldukça aşina bir hale geleceksiniz. Basit hafif ve sert darbeleri acımasız kombolar haline getirirken, bloklarınız ve akabininde yapacağınız kontra saldırılar Jack’in rakiplerinin işini bitirmesini oldukça kolaylaştıracak. Bir rakibinize yaklaşın ve onu yakalayarak onu taşınabilir bir kalkan gibi kullanın, ardından onunla işiniz bittiğinde yakınınızdaki rafa doğru onu tekmeleyin. Bir rakibinizi yere sermek ya da onu felaketine doğru fırlatmanın yanında onu son hayat kırıntısına kadar pataklayarak ardından ağır çekimdeki acımasız bir hareket eşliğinde işini bitirebilirsiniz de. Vahşi tekmeler ya da boyun çatırdatmalarınız listenizdeki bitiriş hareketlerinden sadece birkaçı ve Jack’in yüzündeki acı ifade bu katliamdan tek eğlenenin siz olmadığınızı anlamanızı sağlıyor. Tüm bu saldırıları yapmak ve hareketleri uygulamak oldukça kolay ve bir kişinin işini bitirmek için her zaman elinizde birkaç yol olduğunu bilmek güzel bir duygu.

Yakın dövüş sistemi oldukça eğlenceli olmasına rağmen Dead to Rights: Retribution’daki birçok hata da bu anlarda meydana geliyor. Oyun boyunca Jack’in etrafı sık sık düşmanları tarafından sarılıyor. Oyun aksiyon temposunu yüksek tutmaya çalışırken Jack için vurulan yumrukların ve sıkılan kurşunların düşmanlarınız tarafından emildiğini görünce ister istemez gülebiliyorsunuz. Ayrıca, aslında size isabet etmesi gereken saldırıların sizi ıskaladığını ve size isabet etmemesi gereken saldırıların da sizi vurduğunu zaman zaman görebiliyorsunuz.

Oyunun animasyonlarında bir takım ani kesilmeler yaşanıyor. Ayrıca bu animasyonlar bir süre sonra, her ne kadar acımasız görünüşlerini yitirmeseler de, kendini tekrar ediyormuş hissi de uyandırıyorlar. Jack’in dövüş sanatlarındaki gücü biraz gerçek ötesi duruyor ve bu yüzden oyundaki bazı fizik bozuklukları oyunun yapısına oldukça uygun gözüküyor. Bu tür hataların sık sık meydana gelmesi, sizin kendinizi oyuna kaptırmanızı engellese de yine de eğlenmenizi durdurmuyor.

Jack’in çelik yeleği her ne kadar oldukça iş görse de çevrenizdeki herkesi dayak atarak öldürmeye çalışırsanız kör bir kurşuna kurban gitmeniz oldukça muhtemel, bu yüzden en iyisi silah kullanmak. Oyunda silahları genel olarak çevreden ve sandıkların içinden buluyorsunuz, fakat bir silahı almanın en zevkli yolu onu düşmanınızın elinden kapmak. Evet, oyunda düşmanlarınızın elindeki silahları da alabiliyorsunuz. Oyunda gerçekleştirdiğiniz güzel hareketlerden sonra Focus modunu kullanmanızı sağlayan bir bar doluyor. Bu mod zamanı yavaşlatıyor, gücünüzü ve hasar dayanıklılığınızı arttırıyor ve özellikle zor anlarda kullandığınızda oldukça işinize yarıyor.

Oyunda rehine kurtarma gibi, aksiyonu daha da güzelleştiren bazı bölümler mevcut fakat oyunun asıl farklılığı Jack’in sadık dostu Shadow’u yönettiğiniz bölümlerde ortaya çıkıyor. Normalde Shadow Jack’e eşlik ediyor ve onu düşmanlarınızın üzerine saldırtmak ya da size mermi bulmak gibi işlerde kullanabiliyorsunuz. Shadow her ne kadar bazen bir engele takılsa ya da yolunu kaybetse de size ayak uydurmakta oldukça iyi, daima size yetişiyor, bu yüzden de genelde oyun boyunca yalnız olmuyorsunuz. Shadow’u düşmanlarınızı alaşağı ederken seyretmek de eğlenceli ancak oyundaki hiçbir an onu kontrol ettiğiniz kadar sağlam değil. Korkunç gücüne rağmen Shadow’da sahibinde olduğu gibi bir can yeleği yok, bu yüzden onu kontrol edeceğiniz bölümlerde sessiz olmanız gerekiyor. Sessizce hareket ederseniz duvarların ardındaki düşmanınızın kalp atışlarını görebiliyorsunuz. Ayrıca havlayarak düşmanınızı üzerinize doğru da çekebilir, onların üzerine hızla koşturarak, onları yere serebilirsiniz. Shadow’lu bölümler fena olmasa da düşmanları öldürürken gösterilen kanlı animasyonların bir süre sonra tekrara düşmesi ve görevlerin düz bir oynayışa sahip olması sizi sıkabilir. Bu yüzden bir süre sonra Jack’i yönetmeye geri dönmenize oldukça memnun oluyorsunuz.

SON SÖZLER
Hikaye boyunca dar sokaklar, depolar, rıhtımlar ve sanayi alanlarında dolaşarak kötü adamların işini bitiriyoruz. Oyunun müzikleri pek kendini gösteremiyor. Ayrıca oyunda birçok animasyon, kamera açısı ya da yapay zeka sorunuyla karşı karşıya kalıyorsunuz fakat tüm bunlara rağmen oyun, özellikle de dövüş sistemiyle oyuncuyu eğlendirmeyi başarıyor. Jack’in düşmanlarını cezalandırmakta kullandığı acımasız yöntemler ve Shadow’un kanlı dişleri en azıyla düz ilerlemeli aksiyon oyunu seven oyuncuları memnun etmeye yetecektir. Daha fazlası içinse Dead to Rights: Retribution doğru adres değil. Güzel oyunlu günler...

oyunsitesi.com oyun editörü Onur Tufan'dan alınmıştır.


Oyundan Görüntüler:
http://www.oyunsitesi.com/images/incelemeler/2010-05/derire-3604byk.jpg
http://www.oyunsitesi.com/images/incelemeler/2010-05/derire-3605byk.jpg
http://www.oyunsitesi.com/images/incelemeler/2010-05/derire-3606byk.jpg
http://www.oyunsitesi.com/images/incelemeler/2010-05/derire-3607byk.jpg
http://www.oyunsitesi.com/images/incelemeler/2010-05/derire-3608byk.jpg İlginizi Çekebilecek Diğer Başlıklar: