PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 30 Ağustos Zafer Bayramı'nız Kutlu Olsun


Melancholy
08-30-2010, 00:59
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/2009/75180.jpg (http://www.haber7.com/)


30 Ağustos, Zafer Bayramı... Büyük Zafer’in 88’inci yıldönümü coşkuyla kutlanacak.

Türk tarihinin önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferinin yıldönümünde devletin zirvesinden de kutlama mesajları geldi.

Törenler Anıtkabir’de Başlayacak
30 Ağustos törenleri sabah Anıtkabir’de başlayacak. Devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret edecek.
Anıtkabir’in ardından törenlerin adresi Genelkurmay Karargahı olacak. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları tebrikleri kabul edecek.
Törenlere Atatürk Kültür Merkezindeki geçit töreni ile devam edilecek.

Resepsiyon Merkez Orduevinde
30 Ağustos Resepsiyonu ise akşam Merkez Orduevi’nde gerçekleştirilecek.
Ağustos başındaki Yüksek Askeri Şura kararları ile şekillenen yeni komuta heyeti, törenler öncesi Devlet Mezarlığı’nı ziyaret etti.
Komutanlar, mili mücadele kahramanları ve devlet büyüklerinin mezarlarına karanfiller bıraktı.

Devletin Zirvesinden Mesajlar
Devletin zirvesindeki isimlerden de 30 Ağustos mesajları geldi.
Cumhurbaşkanı Gül, "30 Ağustos Zaferi, millet ordu bütünleşmesiyle verilen varoluş mücadelesini nihai başarıya ulaştırırken, İstiklal Savaşının temel hedefi olan, millet egemenliğine dayalı yeni bir devlete kavuşmamızın yolunu da açmıştır" dedi.
Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin de bu zaferin, sadece askeri bir başarıdan ibaret olmadığını aynı zamanda milletin yeniden doğuşunun ve çağdaş bir devlet kurmasının başlangıcı olduğunu vurguladı.
Başbakan Erdoğan ise destansı istiklal mücadelemizi taçlandıran ve Misak-ı Milli hedefinin gerçekleştirilmesine zemin hazırlayan bu zaferle, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığını belirtti.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner mesajında büyük zorluklara ve fedakarlıklara katlanılarak kazanılan bu zaferin, Türk milletinin çağdaş uygarlık yolundaki ilerleyişinin başlangıcı olduğunu söyledi. Koşaner, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin aleyhindeki her çabanın hedefinde, bağımsızlığı, bütünlüğü ve bölünmezliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin olduğu unutulmamalıdır" dedi .
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, "Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığını, özgürlüğünü; dil, din, ırk ve inanç farklılığı yapmadan omuz omuza vererek kazandı" değerlendirmesini yaptı .
Zafer bayramını kutlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu zaferle birlikte, Türk milletinin son anayurdundan başka gidecek bir yeri olmadığı ve buranın ne pahasına olursa olsun korunacağının muhataplarına duyurulduğunu vurguladı.


haber7

_SoN_
08-30-2010, 10:53
bayramımız kutlu olsun.

NOYAN
08-30-2010, 12:12
bayramımız kutlu olsun.

kurtuluş savaşı şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun.

GeceM
08-30-2010, 12:56
30 Agustos Zafer Bayramimiz Kutlu Olsun

http://www.atam.gov.tr/templates/resimler/Image/images/30Agustos2010.jpg

DİGİMAX
08-30-2010, 13:02
kutlu olsun...