PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eurovision şarkısı TRT'ye takıldı


*fanii*
02-07-2008, 12:24
Mor ve Ötesi'nin hazırladığı besteyi 'İçinde Anadolu ezgileri olsun' deyip değiştirilmesi istendi..

TRT, Mor ve Ötesi’nin 3 şarkısı arasından Eurovision için seçimini yaptı!

Ancak “İçinde Anadolu ezgileri olsun” deyip değiştirilmesini istedi. Müzik dünyası yaptırıma tepki gösterdi

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta yapılacak 53. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek Mor ve Ötesi, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Eurovision için 3 parça hazırlayıp TRT’ye sunan grup hiç beklemediği bir taleple karşılaştı. 3 parça arasından seçim yapan TRT yetkilileri, Mor ve Ötesi’nden şarkıya Anadolu ve Türk ezgileri eklemesini istedi.

Kendilerini oylamasız seçen, Türkçe parçada ısrar eden TRT’nin bu talebi grup üyelerini kızdırırken, müzik dünyasının da tepkisini çekti.

Müzisyenler “TRT’nin besteye müdahale etmesi etik değil” derken, şarkıyı 13 Şubat’ta kamuoyuna duyuracak olan Mor ve Ötesi’nin bestede değişiklik yapıp yapmayacağı merak konusu.

Grup, şarkının internete sızmaması için de kayıtları gizli bir kasada saklıyor.

MÜZİSYENLER ‘MÜDAHALE’YE NE DEDİ?

Metin Özülkü: Bari TRT bestelesin

Bir şarkıcı veya grup sürekli güzel parçalar yapabilir ama siparişin verildiği günden sonraki bir ay içinde güzel bir şey üretemeyebilir. Seçiçi kurulda kimler olduğunu bilemiyorum ama şarkıyı seçip ’düzelt’ demenin çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Bunu diyebilecek adamın şarkıyı kendi yapması lazım.

Atilla Özdemiroğlu: Buna hakkı yok

Bana yaptığım şarkıyı değiştirecek kişinin bu işi benden daha iyi bilmesi gerekiyor. Bana bunu söyleyen kişinin müzik bilgisine bakarım. Doğru söylüyorsa tabii ki değiştiririm. Ama önce doğru olduğuna beni inandırması gerekiyor. TRT’ciler kimseye danışmıyor, kendileri çalıp kendileri oynuyor.

Ercan Saatçi: Ben değiştirmem

Yarışacak şarkıyı ben yapacak olsam değiştirilmesine razı olmam. Her sanatçı olaylara farklı bakar. Sanatçıları birbirinden ayıran bu farklılıklarıdır. Şarkı seçiçi kurul beğensin diye mi yoksa yarışsın diye mi yapılır. Önce bunu belirlemek lazım. O seçiçi kurula beğendirmek için yapılıyorsa yarışmada tepetaklak gideriz.

kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=335892)