PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasspor :2 Galatasaray : 1


Melancholy
08-16-2010, 12:38
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_yz_uzgunnnnn.jpg

Aslan kaldığı yerden


MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN (http://www.ligtv.com.tr/Galeri.aspx?g=318&p=1)



Geçen sezonun son iki maçını 2-1 kaybeden Galatasaray, 2010-11 sezonuna da aynı şekilde başladı. Sivasspor'a konuk olan sarı kırmızılılar, öne geçtiği maçı 2-1 kaybederek 11 yıl sonra açılış maçını kaybetti.


Transfer dönemini sıkıntılı bir şekilde geçiren Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in ilk maçına da büyük bir şokla girdi. İki sezondur sakatlıklardan çok çeken sarı kırmızılılarda sağ kanatta tek alternatif olarak kalan Serdan Özkan, Sivas maçı için ısınmaya çıktığında kendini kötü hissedince maç kadrosundan çıkarıldı. Ateşi yükseldiği belirtilen genç yıldız hemen otele gönderilirken, Galatasaray mücadeleye Emre Çolak'la başladı.

Müceadelenin ilk dakikalarında defansı biraz önde kuran Sivasspor, rakip defansın arkasına sarkabilecek önemli isimleri olan rakibi karşısında bunun faturasını çok erken ödedi. 7. dakikada Neill'in uzun pasına hareketlenen Arda, içeri çevirdi ve Mustafa Sarp, geçen sezon olduğu gibi bu yıla da golle başlamış oldu.

Kalan bölümde topun gerisinde kalmayı düşünen Galatasaray, önemli bir fırsat vermedi ancak kendisi de rakip kalede etkili olamadı. Mücadelenin ilk tartışmalı pozisyonu ise 42. dakikada yaşandı. Mehmet Yıldız ile Neill arasındaki pozisyonda hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, faul kararı verdi. Kullanılan faul atıyında kaleci Aykut ve sarı kırmızılı defansın yan top hastalığı devam edince ev sahibi ekip Zita ile beraberliği buldu. Galatasaraylı futbolcular ve yedek kulübesi itirazlarını sürdürünce Gökhan Zan, forma giymeden sarı kart gören isim oldu.

İkinci yarıda Galatasaray, baskılı başlayan taraftı ama golü kalesinde gören ekip de sarı kırmızılılar oldu. 60. dakikada Ceyhun orta sahadan kaptığı topla ilerledi ve düşerken Cihan'a pasını uzattı. Genç yıldız da düzgün bir vuruşla Yiğidolar'ı öne geçirdi.

Kalan 30 dakikada Baros'u oyuna almasına rağmen bir türlü pozisyon bulamayan Galatasaray, orta sahasının da oyundan düşmesiyle etkinliğini iyice kaybetti ve sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. 11 yıl sonra ilk kez açılış maçını kaybeden sarı kırmızılılar, Sivas deplasmanındaki kötü performanısını sürdürmüş oldu. Sivas ise ilk kez açılışta gülmüş oldu.
SİVASSPOR-GALATASARAY: 2-1
STAT: 4 Eylül
HAKEM: M. Kamil Abitoğlu
SİVASSPOR: Ramoviç, Abdurrahman, İvanovs, Sedat, Hayrettin, Mehmet Nas, Kadir, Cihan (Dk. 87 Uğur), Zita (dk. 78 Sedat), Ceyhun, Mehmet Yıldız (Dk. 90 İbrahim)
TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal
GALATASARAY: Aykut, Ali Turan, Neill, Servet, Hakan Balta, Emre Çolak(Dk. 61 Mehmet Batdal), Ayhan, Cana (Dk. 73 Baros), Mustafa Sarp, Arda Turan (dk. 79 Barış), Kewell
TEKNİK DİREKTÖR: Frank Rijkaard
GOLLER: Dk. 7 Mustafa Sarp, Dk. 43 Zita, Dk. 60 Cihan
SARI KARTLAR: Ivanovs, Gökhan Zan, Cana, Abdurrahman, Baros

İLK YARIDAN DAKİKALAR

3. dakikada Cihan Yılmaz'ın ceza alanı dışından sert vuruşunda, kaleci Aykut uzanarak son anda topu kornere çeldi.

GOL 7. dakikada Galatasaray'ın golü geldi. Savunmadan Neill'in uzun gönderdiği topa sağdan hareketlenen Arda, meşin yuvarlağı kale önüne yönelen Mustafa Sarp'a gönderdi. Mustafa Sarp, Sivasspor kalesine parelel giden topu ayağıyla dokunarak filelerle buluşturdu: 0-1

18. dakikada Ceyhun'un ceza alanına girer girmez yaptığı vuruşta, savunmaya çarparak yükseklik kazanan topu kaleci Aykut son anda tokatlayarak kornere çeldi.

20. dakikada Mehmet Yıldız'ın ceza alanına gönderdiği topa hareketlenen Sedat ve Ceyhun, bir anda arka arkaya kendini yerde buldu. Sivassporlu futbolcular ve taraftarlar bu pozisyonda penaltı kararı beklerken, orta hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, devam kararı verdi.

24. dakikada Emre Çolak'ın sağ kanattan falsolu şekilde kullandığı serbest atışta, ceza alanı içerisinde iyi yükselen Kewell'ın kafa vuruşunda kaleci Ramoviç, son anda topu kornere çeldi.

39. dakikada Galatasaray ceza alanında topla buluşan Bruno Zita'nın sol çapraz pozisyonda sert vuruşunda, top direğin üstünden auta çıktı.

GOL 43. dakikada Sivasspor, Brono Zita'nın attığı golle skora dengeyi getirdi. Mehmet Yıldız'ın düşürülmesiyle kazanılan serbest atışı, Ceyhun kullandı. Ceyhun'un ortasında kale alanı içerisinde iyi yükselen Bruno Zita, topu filelerle buluşturdu: 1-1

Golün ardından Galatasaray'ın yedek oyuncularından Gökhan Zan, yan hakeme itirazdan sarı kart gördü. Gol sonrası Galatasaraylı taraftarların olduğu bölümde, taraftarlarla güvenlik güçleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

45. dakikada Kewell'ın ceza alanı içerisinden plase vuruşunda, kaleci Ramoviç son anda topu tokatlayarak kornere çeldi.
Tempolu geçen ve son anları gergin anlara sahne olan ilk yarı, 1-1 eşitlikle sona erdi.
İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

46. dakikada Mehmet Nas'ın sağ kanattan çapraz pozisyonda vuruşunda, top direğin üstünden az farkla auta çıktı.

59. dakikada rakiplerinden çalımlarla sıyrılan Ceyhun Eriş'in ceza alanı dışından sert vuruşunda, top direğin üstünden az farkla auta çıktı.

GOL 60. dakikada Sivasspor Cihan Yılmaz'ın attığı golle 2-1 öne geçti. Orta alandan topla Galatasaray ceza alanına hareketlenen Ceyhun Eriş, şık çalımlarla rakiplerinden sıyrıldıktan sonra meşin yuvarlağı müsait pozisyondaki Cihan Yılmaz'a aktardı. Cihan, ceza alanı çizgisi üzerinden sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-1

63. dakikada Mehmet Batdal'ın ceza alanı dışından sert vuruşunda, top direğin dibinden az farkla auta çıktı.

66. dakikada Abdurrahman'ın sağ kanattan yaptığı ortada, Ceyhun'un ceza alanı çizgisi üzerinden yaptığı vuruşta top direğin üstünden auta gitti.

72. dakikada Arda'nın ceza alanına yaptığı ortada, kaleci Ramoviç rakip oyunculardan önce topu tokatlayarak kornere çeldi.

75. dakikada ceza alanına gönderilen topu çapraz pozisyonda kontrol eden Mehmet Yıldız, kaleye vurmak yerine meşin yuvarlağı Ceyhun'a çıkardı. Mehmet, istediği pası veremeyince Sivasspor bir pozisyondan faydalanamadı.

76. dakikada Mehmet Yıldız'ın ceza alanı dışından yerden sert vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı.

85. dakikada Sivasspor'un organize gelişen atağında, Mehmet Nas topu Mehmet Yıldız'a aktardı. Mehmet'in sert vuruşunda, top direğin dibinden az farkla auta gitti.

90+2. dakikada İbrahim Şahin ile verkaça giren Ceyhun, bir anda kaleci Aykut ile karşı karşıya kaldı. Ceyhun'un vuruşunda, top direğin rakip oyuncuya çarparak az farkla kornere çıktı.

ligtv