PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye 2 - Romanya 0


Melancholy
08-11-2010, 23:52
http://www.ajansspor.com/resimv3/turkiye_romanya11082010.jpg


Oyun kötü, skor iyi..


Euro 2012 Elemeleri öncesinde son hazırlık maçında Romanya ile karşılaşan A Milli Takımımız, tat vermedi.. Hiddink yönetiminde ilk kez boy gösteren milliler, savunmada dağınık, hücumda aksak bir görüntü sergilemesine rağmen, Emre'nin penaltısı ve Arda'nın şık golüyle rakibini 45 yıl sonra yendi: 2-0


NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR..
A Milli Futbol Takımı'nın Romanya ile yaptığı özel maçta Guus Hiddink, ay-yıldızlı ekibin başında ilk kez sahaya çıktı.

Hollandalı teknik adam, milli takımın Mayıs ayında ABD'de oynadığı üç özel maçta teknik sorumlu olarak görev yapmasına rağmen, sözleşmesi resmen yürürlüğe girmediği için maçları tribünden izlemiş, saha kenarında yardımcısı Oğuz Çetin görev yapmıştı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Hiddink, bu akşamki Romanya maçıyla birlikte ay-yıldızlı ekibi ilk kez saha kenarından yönetti.
Milli takımın başında sahaya çıkan 43'üncü teknik adam olan Hiddink ayrıca, ay-yıldızlı ekipte görev yapan ilk Hollandalı ve 18'inci yabancı teknik adam unvanlarını aldı.

-ROMANYA İLE 23'ÜNCÜ RANDEVU-
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda Eylül ayında Kazakistan ve Belçika ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, bu maçlara hazırlık amacıyla Romanya ile 23'üncü randevuya çıktı.
Türk Milli Futbol Takımının 87 yıllık tarihindeki ilk maçını yaptığı Romanya en çok karşılaştığı rakibi oldu.

-KADIKÖY'DE 8'İNCİ KEZ SAHAYA ÇIKTI-
A Milli Futbol Takımı, Romanya maçını oynadığı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 8'inci sınavını verdi.

Milliler, 10 Eylül 2008 tarihinde 2010 Dünya Kupası Avrupa elemeleri grup maçında Belçika ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından yaklaşık 2 yıl sonra Kadıköy'de sporseverlerin karşısına çıktı.

-TRİBÜNLER BOŞ KALDI-
Türkiye ile Romanya arasında yapılan özel maça sporseverler ilgi göstermedi.

Ramazan ayının ilk gününe rastlayan milli maçta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda büyük boşluklar göze çarptı, tribünlerde 5-6 bin civarında sporsever yer aldı. Sporseverlerin büyük çoğunluğu, iftar saatinin ardından tribünleri doldurdu.
Bu arada, karşılaşmayı Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster de izledi.

-HİDDİNK GALİBİYETLE BAŞLADI-
(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, ay-yıldızlı ekibin başında ilk sınavını Romanya karşısında verdi.

Hollandalı teknik adam, ikinci yarıda gelen gollerle milli takım kariyerine galibiyetle başladı.

-45 YIL SONRA GELEN GALİBİYET-
(A) Milli Futbol Takımı'nın, 87 yıllık tarihinde 23 kezle en çok maç yaptığı rakibi Romanya karşısındaki 45 yıllık galibiyet özlemi bitti.

Türk Milli Takımı, Romanya karşısında 23 Ekim 1965 tarihinde aldığı 2-1'lik galibiyetin ardından rakibiyle oynadığı 11 maçta da galip gelememişti.
Ay-yıldızlı ekip bu akşamki galibiyetle uzun süreli hasretine son verdi.

VE MAÇ::

TÜRKİYE: 2 - ROMANYA: 0

Stat
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler
Milorad Maziç x, Igor Radojcic x, Nikola Tomicic xx (Sırbistan)

Türkiye
Volkan Demirel xx, Gökhan Gönül xx, Servet xx, Hakan Balta xx, İsmail xx, Hamit xx (Dk. 69 Sercan x), Mehmet Aurelio xx (Dk. 69 Selçuk x), Nuri xx (Dk. 46 Kazım x), Arda xxx (Dk. 89 Nihat ?), Emre Belözoğlu xx, Mevlüt xx (Dk. 46 Tuncay xx)

Romanya
Lobont xx, Mircea xx, Tamas xx, Chivu xx (Dk. 62 Galamaz x), Rat xx, Cocis xx, Radoi xx, Florescu xx, Deac xx (Dk. 78 Nicolita x-Dk. 89 Tanase ?), Blasco xx (Dk. 52 Marica xx), Niculae xx (Dk. 87 Stancu ?)

Goller
Dk. 82 Emre Belözoğlu (penaltı), Dk. 86 Arda (Türkiye)

Sarı Kartlar
Dk. 32 İsmail (Türkiye), Dk. 45 Blasco, Dk. 80 Cocis (Romanya)

MAÇIN ÖZETİ::
Eylül ayında başlayacak 2012 Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçları öncesinde son hazırlık maçında Romanya ile karşılaşan Türkiye, ilk 20 dakikada rakip kalede etkili olamadı. Maçta ilk önemli gol pozisyonuna 22'nci dakikada Mevlüt ile giren A Milli Takım, bu dakikadan sonra daha etkili olmasına karşın rakip kalede aradığı golü bulamadı ve ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı.

Konuk ekip Romanya ise ilk dakikalarda kalesinde rakibine önemli bir pozisyon vermezken ilk önemli gol pozisyonunu 15'inci dakikada korner atışı sonrası yakaladı, ancak kale çizgisindeki Gökhan Gönül'ü geçemedi. İlk yarıda başka önemli gol pozisyonu üretemeyen Romanya, son dakikalarda Türkiye'nin baskısına karşın kalesinde gole izin vermedi ve devreyi 0-0 berabere bitirdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Mevlüt'ün yerine Tuncay, Nuri'nin yerine de Kazım'ı oyuna alarak başlayan Türkiye, ilk dakikalardan itibaren rakip kalede baskı kurmaya çalıştı. Ancak bu dakikalarda rakip kalede gol pozisyonu üretemeyen

A Milli Takım'da, 56. dakikada Arda'nın şutunda, top direkten döndü. Karşılaşmanın 79. dakikasında tartışmalı bir penaltı ile 1-0 öne geçen Türkiye, 86. dakikada Arda'nın güzel golüyle farkı 2'ye çıkardı ve maçtan 2-0 galip ayrıldı.

İkinci yarıda ilk ciddi gol pozisyonu 53. dakikada Niculae ile bulan Romanya, bu yarıda zaman zaman geliştirdiği ataklarda gole ulaşamadı. 79. dakikada Gökhan Gönül'ün ceza alanında yerde kaldığı pozisyonda hakemin penaltı kararına, Rumen futbolcuların uzun süren itirazları kararı değiştirmedi ve Türkiye, penaltıdan bulduğu golle 1-0 öne geçti. 86. dakikada da Arda'nın golüne de engel olamayan Rumen ekibi, İstanbul'dan 2-0 yenilgiyle ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR::
15'inci dakikada Deac'ın sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde altı pasta boş kalan Niculae'nın kafa vuruşunda, kale çizgisi üzerindeki Gökhan Gönül kafayla topu çıkararak, önemli bir gol pozisyonunu önledi.

22'nci dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında ceza alanı içinde topa iyi yükselen Mevlüt'ün kafa vuruşunda, top direğin yanından auta gitti.

28'inci dakikada Deac'ın sağdan ceza alanına ortasında arka direkte Gökhan Gönül'ün ters vuruşunda, top direğin üstünden kornere çıktı.

33'üncü dakikada Arda'nın soldan ceza alanına gönderdiği topu kaleci Lobont, Hamit'ten önce yumruklayarak uzaklaştırdı.

36'ncı dakikada sağ kanatta Rat'dan topu kapan Gökhan Gönül'ün yerden ceza alanına gönderdiği topa Mevlüt'ün vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka önemli gol pozisyonu olmadı ve ilk yarı 0-0 golsüz berabere tamamlandı.

53. dakikada ceza alanında Deac'ın kafayla indirdiği topla müsait durumda buluşan Niculae'nın vuruşunda, top direğin yanından auta gitti.

56. dakikada Florescu'yu çalımlayan Arda'nın ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden sert şutunda, top direğin üstüne çarparak auta çıktı.

59. dakikada Marica'nın ara pasıyla hareketlenen Florescu'nun, iki futbolcunun arasından ceza alanına girmeden yaptığı aşırtma vuruşta, top üstten auta gitti.

70. dakikada Emre Belözoğlu'nun soldan kullandığı korner atışında, ön direkte Servet'in vuruşunda top yandan auta çıktı.

72. dakikada sağdan ceza alanına giren Niculae'nın çaprazdan sert şutunda, kaleci Volkan Demirel, topu kontrol etti.

79. dakikada Arda'nın pasıyla sağdan ceza alanına giren Gökhan Gönül, çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, Cocis ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca hakem Milorad Maziç, penaltı noktasını gösterdi. Rumen oyuncular, penaltı kararına uzun süre itiraz etti.
82. dakikada penaltı atışının kullanan Emre Belözoğlu topu filelere göndererek, Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi.

83. dakikada Florescu'nun ceza alanı dışından vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.

86. dakikada orta sahanın solunda aldığı topla ceza alanına doğru ilerleyen Arda, ceza alanına girmeden sert ve düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 2-0

Türkiye, ikinci yarıda attığı gollerle maçtan 2-0 galip ayrıldı.



Ajansspor