PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dia Derbileri Merak Ediyor..


ĄηêŁkå39™
08-06-2010, 17:56
Dia Derbileri Merak Ediyor..

Fenerbahçeli futbolcu Issiar Dia, "Fenerbahçe ile yeni bir sayfa açmak istiyorum ve bu sayfanın da başarılarla dolmasını istiyorum" derken, derbi atmosferini merak ettiğini belirtti..
http://www.ajansspor.com/resimv3/dia_fb_poz01.jpg
Fenerbahçe Gazetesi'nin 80. sayısında röportajı yer alan Dia, ofansif bir oyuncu olduğunu, hem sağ kanat hem sol kanat ve gerekirse forvette forma giyebileceğini, ancak tercihinin sağ kanat olduğunu anlattı. Dia, şunları kaydetti:
''İkili mücadeleyi, birebirde adam geçmeyi çok seviyorum. Umarım bunları Fenerbahçe'de de gösteririm. Fenerbahçe'nin sağ kanadını güçlendirmek için transfer edildim. Umarım burada başarılı olurum. Ancak her forvetin, yani her ofans oyuncusunun olduğu gibi, ben de defansif yönlerimi biraz zayıf görüyorum. Bunları geliştirmek, eksiklerimi gidermek için Nancy'de olduğu gibi Fenerbahçe'de de çok çalışacağım.''

Fenerbahçe'nin özellikle ligde kapalı defanslara karşı mücadele ettiğini duyduğunu anlatan Dia, ''Bu durum maçtan maça değişir. Duruma, skora göre değişir. Ancak ben her türlü sisteme adapte olurum. Kapalı defanslara karşı adam eksiltebilirim. Geniş alanda ise süratimi kullanırım. Bunların her ikisinde de etkili olabilirim. Fenerbahçe'nin başarısı için elimden geleni yapacağım. İnsanlarla ilişkilerim hep iyi ve açık olmuştur. Açık sözlü bir insanım, insanlarla iyi anlaşırım. Neşeli olmayı, gülmeyi severim. Takımın içine neşe katmayı, adapte olmayı seven biriyim'' dedi.

-''BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM''-
Transferinden önce Fenerbahçe'yi tanıyıp tanımadığı sorulan Senegal asıllı oyuncu, sarı-lacivertli ekipten Alex ve Emre Belözoğlu'nu tanıdığını belirterek, Brezilyalı futbolcuya övgüde bulundu. Dia, ''Alex, çok teknik ve büyük, örnek alınması gereken bir oyuncu'' dedi.

İstanbul'u çok sevdiğini ifade eden Dia, ailesiyle birlikte burada yaşamak istediğini, bu nedenle Fenerbahçe'nin teklifini kabul ettiğini kaydetti.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki derbilerin atmosferini merak etmeye başladığını anlatan Dia, şöyle devam etti:
''Fenerbahçe taraftarı Fransa'da Marsilya ile mukayese edilebilir ama bence Marsilya taraftarı Fenerbahçe taraftar kitlesinden daha küçük ve önemsiz bir taraftar kitlesi. Fenerbahçe, herkesin oynamak istediği bir takım. Ben Fenerbahçe'de oynama şansı buldum ve bu şansı iyi değerlendirmek istiyorum. Hem Fenerbahçe'ye katkı yapmak hem de kişisel başarılar elde etmek istiyorum. Fenerbahçe ile yeni bir sayfa açmak istiyorum ve bu sayfanın da başarılarla dolmasını istiyorum. Ben burada olmaktan çok mutluyum. Bu duygu, kalbimin derinliklerinden gelen bir duygu. Umarım taraftarlar bizimle olurlar ve birlikte büyük başarılara imza atarız.''

Aykut Kocaman ile ilgili görüşleri de sorulan Dia, ''Kendisinin kulübün çok önemli oyuncularından biri olduğunu biliyorum. Kulübü için çok şey yapmış, çok gol atmış. Mükemmel bir insan olduğunu duydum. Umarım bana da kulübe faydalı olmak için çok şeyler öğretir'' dedi.

ajansspor