PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehit kardeşim mezardan kalksa 'evet' derdi


kelebek35
08-06-2010, 09:59
Eski MHP Gebze İlçe Başkanı ve Gebze'nin ilk şehidinin ağabeyi Abdurrahman Dede, 12 Eylül referandumuyla ilgili, "Şehit kardeşim mezardan kalksa bu referandumda 'evet' derdi." diye konuştu.

MHP'den 1999'da Gebze belediye başkan adayı, 2002'de Kocaeli milletvekili adayı olan ve 2,5 yıl Gebze MHP ilçe başkanlığı yapan 35 yıllık ülkücü Abdurrahman Dede, "12 Eylül referandumunda evet diyeceğim." dedi. Kardeşi Numan Dede'yi 1989 yılında Silopi'de 21 yaşındayken çatışmada kaybeden Dede, anayasa değişikliğine destek verirken, "Sadece benim kardeşim değil, bütün şehitler mezarından kalksa 'evet' der." ifadesini kullandı.

MHP'de uzun yıllar görev yaptıktan sonra istifa eden Abdurrahman Dede, başta ülkücü camia olmak üzere herkese referandum için 'evet' çağrısı yaptı. Gebze'nin kanaat önderleri arasında yer alan Dede, şu mesajları verdi: "Şehit ailelerinin tamamı 'evet' diyecek. O şehitlere saygı duyanlar da 'evet' diyecek diye düşünüyorum. Artık her şeyin farkındayız. Askerlerimizin nasıl ihmale kurban gittiğini görüyoruz. Heronların tespit ettiği PKK'lıları izleyen ve askerlerin şehit edilmesine göz yumanları hep birlikte gördük. Benim kardeşim kafasına aldığı tek Kanas kurşunuyla şehit oldu. Artık biz bile o dönemi sorguluyoruz. Birileri yeni 12 Eylül'ler oluşturmak, yeni darbelerin zeminini hazırlamak, yeni kaos planlarını devreye sokmak için PKK'yı hortlatıyor."

Referandum sürecini siyasi parti meselesi haline getirmenin çok büyük yanlış olduğunu kaydeden Dede, "Bu mesele asla AK Parti veya CHP'nin değil, memleket meselesidir." diyerek sözlerini tamamladı.

ZAMAN

NOYAN
08-06-2010, 11:52
Fethullah Gülen'e özenmiş galiba.