PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fable 3'te Çarpık İlişkiler


DİGİMAX
07-28-2010, 14:59
http://cuteimage.bolumsonucanavari.com/uploads/fablerocks.jpg

Peter Molyneux şüphesiz Microsoft dışında oyun sektöründeki en önemli isimlerden birisi. Yaptığı farklı oyunlar ile karşımıza çıkan Peter Molyneux ayrıca açıklamaları ile de en çok konuşulan isimlerin başında geliyor. Peter Molyneux'un konuşulduğu bir diğer konu ise oyunlarında imza attığı bazı uygulamalar.

Fable serisi Molyneux'un oldukça başarılı olan yapımlarının başında geliyor. İlk oyunu ile büyük bir başarı yakalayan Fable, aynı başarıyı ikinci oyunda da yakalamış fakat oyunun bazı eleştirilen noktaları da olmuştu. Bu noktaların başında ise şüphesiz farklı bir şekle bürünen diyalog sistemiydi. Diyalog sistemi yerine Emotion sistemini kullanan Fable 2'de saz çalıp, dans ediyor hatta kalabalıkta gaz bile çıkartabiliyorduk. Üçüncü oyun hakkında gelen videolara ve açıklamalara bakacak olur ise Fable 3'te çok daha ilginç anlar ile karşılaşacağız.

Oyunun yayınlanan oynanış videolarında varolan Emotion sisteminin daha da geliştiğini görebiliyoruz. Bu gelişim partnerinizle tango yapma gibi kısımlarda olsa da artık gaz çıkartmak istediğinizde karşınızdakinin boynundan tutup el ense çekerek kaynağa doğru da yaklaştırabileceksiniz. Gerçekten ilginç bir durum. Daha da ilginç olanı ise oyunda yer alacak olan ilişki durumları. Önceki oyunlarda bulunan ilişki, evlilik ve çocuk yapma özellikleri yeni oyunda oldukça farklı bir boyut kazanacağa benziyor.

Oynayanlar hatırlayacaktır Fable 2 bir co-op moduna sahip olmasına rağmen bu co-op modundaki kamera açıları yüzünden oldukça eleştirilmişti. Co-op moduna girdiğinizde her iki oyuncuda tek bir konsoldan oynuyor gibi bir ekrana hapsoluyor bu nedenle de oyunun dinamikleri çok daha zorlayıcı bir hal alıyordu. Neyse ki üçüncü oyunda oldukça iyi bir co-op modu olacağı sözü verildi. Her iki oyuncuda kendi kamera açısına sahip olacak ve tek kişilik mod oynuyormuşçasına hareket edebilecek. Co-op modunun asıl ilginç olan noktası ise ilişki durumları olacak.

Peter Molyneux bugün yaptığı açıklama ile üçüncü oyunda co-op oynadığınız partnerinizle de evlenip çocuk sahibi olabileceğinizi belirtti. Ayrıca gelen sorulara Molyneux, oyunda Gay olunabileceğini ve gene bu çiftinde çocuk sahibi olabileceğini açıkladı. Molyneux ayrıca co-op oynadığınız partnerinizle evlenmek zorunda olmadığımızı da hatırlatarak içimize bir su serpmiş oldu. Yani bu durum tamamen tercihlere bakacakmış.

Kinect desteği de bulunacak olan Fable 3, grafikleri ve oyun yapısı ile oldukça başarılı bir görünüm çizse de bu gibi özellikleri ile de oldukça konuşulacağa benziyor.

Oyuncuların büyük bir çoğunluğu erkek olduğuna göre bu durum ortaya oldukça ilginç görüntüler ve oynanış sırasında ilginç diyaloglar çıkarabilir. Arkadaşınız ile oynarken bir yandan düşmanları halledip, diğer yandan da sırtınızı arkadaşınıza dönüp dönmemekte tereddüte düşebilirsiniz.