PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte üzümün bitmek bilmeyen faydaları


Melancholy
07-26-2010, 15:39
http://www.moralhaber.net/i/haber/295x200/80287.jpg


Antioksidan deposu üzümün faydaları: Bilinen tüm meyveler içindeki en güçlü antioksidan yaz meyvesi üzümde bulunur.

Antioksidan deposu üzümün faydaları: Bilinen tüm meyveler içindeki en güçlü antioksidan yaz meyvesi üzümde bulunur. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, üzümün strese ve yorgunluğa iyi geldiğini de söylüyor. İşte üzümün belli başlı faydaları:

İçerdiği antioksidanla vücudu temizler: Üzüm en az 15 tane antioksidan özellikli etkin madde içerir. Üzümü yerken, ara ara çekirdeklerini çiğnemek çok faydalı. Üzüm çekirdeği dişlerinizin arasında ezilirken içerdiği OPC-kompleksi (Oligomeric Proanthocyanid-Üzümün çekirdeğinde bulunan çok güçlü bir antioksidan madde) de açığa çıkar. Bu, OPC-kompleksinin öylesine güçlü antioksidan özelliği vardır ki, bugüne kadar araştırılmış ve incelenmiş hiçbir meyvede ve çekirdiklerinde bu özellikte ve güçte antioksidan yoktur. Üzümün kendisinde de OPC vardır. Ancak, çekirdekleri çok daha güçlü olan OPC-kompleksi içerir. Üzümün çekirdeklerini, dişlerinize zarar vermeyecek şekilde dikkatlice çiğnemeniz gerekir.

Stresi önler: Yoğun bir çalışma temposu içinde ve stres altındaysanız, günün getirdiği gerginliği ve de yorgunluğu üzerinizden atmak istiyorsanız, öğleden sonraları tüketeceğiniz yarım salkım taze beyaz üzüm (yaklaşık 250 - 300 gram) imdadınıza yetişecek. Tükettikten en geç yarım saat sonra sizi nasıl rahatlattığını, stresinizin nasıl kaybolduğunu, yorgunluğunuzun adeta buharlaşır gibi üzerinizden nasıl kalktığını ve dinlendiğinizi hayretle hissedebileceksiniz.

Kronik yorgunluğu yok eder: Eğer, kronik yorgunluktan şikâyet ediyorsanız, haftada birkaç defa tüketeceğiniz bir bardak taze beyaz üzüm suyu, bu yorgunluğunuzun ortadan kalkmasında büyük bir destek olacaktır.

Ritim bozukluğunu giderir: Taze beyaz üzüm kürünün kalpteki ritim bozukluğuna karşı önleyici ve yardımcı tedavi edici gücü bulunmaz bir özelliktir. Şikâyeti olanların günde 200 - 250 gram tüketecekleri taze beyaz üzüm muhteşem bir yardımcıdır.

Kötü kolesterolü tedavi eder: Reservatrol, taze beyaz üzümün kabuklarında bol miktarda bulur. Reservatrol, kötü huylu kolesterol (LDL) seviyesini düşüren, damar sertliğini önleyen ve antioksidan özellikli etkin bir maddedir.

Sindirimi kolaylaştırır: Yemeğinizi yedikten sonra üzerine taze beyaz üzüm yiyebilirsiniz. Çünkü, taze üzümün içerdiği bir asit türü, gerçek bir sialogogue’dır (salya artırıcı). Salyada bulunan pityalin enzimi (alpha-amilaz) sindirimi kolaylaştıran ve hızlandıran önemli bir enzimdir. Salyada bulunan parçalayıcı enzimler ile iyice karıştığından (biyokimyasal olarak) sindirim çok daha kolaylaşır.

Cinsel gücü artırır: Tatlı üzüm cinsel gücü kuvvetlendirir. Taze üzümle kuru üzüm birlikte yenirse bağırsak hastalıklarına ve kolite iyi gelir. Kara üzüm, kalp, karaciğer, dalak, mide ve dimağ hastalıklarına şifa verir, kalbi kuvvetlendirir, nefes darlığına iyi gelir.

Dikkat! Yaranız varsa yemeyin: Üzüm yaraların kapanmasını geciktirir. Vücudunuzun herhangi bir yerinde henüz kapanmamış bir yara varsa üzüm, üzüm çekirdeği ve ceviz tüketiminden yara kapanana kadar kesinlikle uzak durun. Üzüm ve ceviz tüketimi yaraların kapanmasını geciktirir, hatta yarayı azdırabilir.

Bugün